Сексът и Гладът | webcafe.bg
Webcafe

Сексът и Гладът

Свилен Милев
30.09.2010, 13:27 (обновена 02.10.2010, 16:04)
сексът и градът

Дърти каки невинно мърсуват по екрана

"Сексът и градът"? Ето и моето мнение.

Сериалът се гради върху нещо искрено и ново - сексуална свобода и еманципация, жени, които са силни, смели и хващат Живота в ръцете си.

Но за 6-7 сезона и два филма това е изчерпано, изопачено и превърнато във фабрика за опасни илюзии.

Сериалът е относително реален и повечето подрастващи се заблуждават, че това е истина. Момиченцата искат да носят същите рокли (до дълбока старост), а момченцата ходят да се предлагат на по-засуканите каки и ядат шамари.

Ето как изглежда положението от нашата камбанария:

Плюсове

+ Жените говорят открито за сексуалните си влечения.

+ Героините не се притесняват да споделят леглото си с всеки непознат. Това на нас, мъжете, ни е идеално.

+ Запознава мъжката аудитория с идеята, че жените също имат либидо и правят секс за удоволствие. С повечко маризене се избива това.

+ Добрият стар флирт се превръща от сантиментален порив в еднократен секс с неприятни последствия. Това е груб мачизъм, срещу който биха се обявили 90% от мъжете.

Минуси

- Жените  в този сериал се държат като мъже, а мъжете - са просто п...ки с второстепенна роля, вибратори в костюми. Това го има и в живота, но не е толкова често, не всяка жена е толкова тестостеронна и си бръсне сутрин мустаците. Досущ като мъжете, героините никога не са в цикъл, а "заведението" е отворено 24/7.

- Любовта не съществува или се преболедува до към средата на епизода. Принцът на Бял Ролс-Ройс съществува, но е женен за скандинавска моделка.

- Създава се фикция за женското приятелство, по подобие на мъжкото. Ако към група от 4 привлекателни жени се приближи готин мъж, всяка ще го поиска за себе си и рано или късно ще се скарат. На екрана обаче не е така, там има мъже на корем и съперничеството е табу. Отделно никой мъж не спи с повече от една жена от компанията, което също е нереално.

- Властва илюзията, че с подходящите дрехи и обувки може да си "актуална" и над 40 и да забиеш всеки минувач. Един вид може да си си млада до пенсия. Кожата не се сбръчква от толкова грим, косата не окапва от перхидрола, а хирургическите намеси винаги са безболезнени и чудотворни.

- Жената няма детеродна функция, само Дългата забременя по погрешка и го набутваше на бащата да го гледа, после изгони и бащата. Би трябвало и четирите да са в менопауза и да мислят над въпроса дали им се умира сами в старческия дом.

- В сериала Сексът е издигнат в култ и единствена житейска цел. От него са ампутирани нелицеприятните моменти - хигиена, венерически болести, мъже-психопати (София е пълна с тях), болки, не съвсем приятни пози и техники. Защо никога не си говорят за "Абе, твоя кара ли те да гълташ?"

- Героините са сираци, нямат родители, братя, умиращи баби и дори по някой братовчед, за който да трябва да се погрижат. Даже не им се налага да карат кола. А Манхатън е безкраен и пълен с млади мускулести мексиканци.

- Като във всеки сериал, материалното не съществува. Работата не ги уморява, хубавите просторни апартаменти падат от небето, а парите извират отвсякъде. Кари пише една колонка, а харчи колкото Тръмп.

- Водещият проблем пред повечето жени е как да останат слаби. Сериалът насажда един идеал за визия, при който тялото е като скелет, но бюст пак има - силикон, подплънки, какво ли не. Ако 5% от жените имат такъв ген, то другите 95% нямат и вместо да се освободят, това им насажда още повече комплекси. Сара Джесика Паркър може да е голяма симпатяга, но е толкова съсухрена, че на живо никой няма да я погледне.

- Ако беше истина, за 2-3 години щяха да си намерят мъже и да се кротнат. Но понеже е сериал, трябва да се удължава безкрайно и търсенето на свестен мъж се проточва вече десетилетие. Това за мен накланя целия смисъл в една опасна плоскост и фалшифицира цялото начинание.

Oще: жени  мъже  свилен милев  сексът и градът  сериали 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.09.2010, 23:38

30 emilia | 05.10.201002:02

Към Rowan | 01.10.2010 17:01:
По твоето изказване за свестните жени като мен се разбира, че всъщност емоционално амортизираният си ти, особено ако и ти си над 25 г. – както казваш, много връзки си имал, много разочарования.
Как може да изискваш някоя, която има житейски опит, да те гледа като наивна тийнейджърка? Ти мислиш ли за интересите на жената или не? Ако ти трябват тийнейджърки, с цел да ги заблуждаваш, естествено, че няма да си доволен от по-големите жени. Доверието не е нещо от пръв поглед (за разлика от любовта от пръв поглед). Доверието се отглежда. До колкото разбирам, ти също така при запознанството си с жени при теб има в още по-голяма доза „преценяване, сравняване и класиране”, отколкото ние жените го правим, в което няма нищо лошо. Все пак, всеки човек с опит, когато се запознава с партньорите си, се старае да е предпазлив и разумен. Едва по-късно се отпуска и въпросната жена ще има „онази готовност да се довери в погледа която да бръкне в сърцето на мъжа.”, както ти се изразяваш. Все пак, никой нормален човек, който е бил раняван физически или психически, не иска повторно да бъде ранен. Затова прекалено нагло от твоя страна ще бъде да изискваш от жените безусловно да ти се доверят от пръв поглед както към дядо Господ и това да е причината да не искаш да си сериозен приятел с една свестна над 25-годишна, която дори и на външност и секс харесваш! .... само защото имало „преценяване, сравняване и класиране”.
Освен това има такива породи мъже и жени, които до края на живота си запазват детското у себе си – игривост, общителност, любопитство, любознателност, доверчивост, гъвкав ум и много други качества. Запазването на детското се среща дори и при много индивиди на някои видове животни – котки, кучета, мечки, вълци, лъвове, тигри, маймуни и др.

Относно „Мъжете забравят, аз не помня и имената даже на момичетата с които съм бил на времето,”: Rowan, това е оскърбление към личността на тези жени, че не им помниш имената. Те заслужават да им ги помниш, защото са те харесвали по някакъв начин. Щом ние жените можем да помним имената на мъжете, с които сме правили секс или сме се целували, значи и вие мъжете можете да помните.

Относно твърдението ти „жената над 25 не търси мъжа до себе си, а бащата на децата си.” си напълно по грешен път. Има толкова тънка разлика между това да търсиш мъжа до себе си и бащата на децата си. Какво значи това да търсиш мъжа до себе си? Само за секс ли, както на вас мъжете ви е угодно?! Освен за секс, мъжът служи и като защитник и приятел, когото да обичаш и той да те обича. Ако думата „обичам” ти е пресилена, тогава ще кажа „харесвам”. Вие мъжете също по някое време искате да „гнездите” и тогава разбирате колко сте грешали, когато сте се страхували да сте сериозен приятел с една жена, без да я използвате само за 1-2 пъти. Има и доста неща от поведението на животните и човека, които може и да не знаете, но друг път ще ви прочета някоя лекция, с която да си изясните повечето от въпросите ви за жените и мъжете.

Относно скандинавците: Ти им се подиграваш, че са свободолюбиви, но това всъщност е в положителния смисъл на думата. Те нямат предразсъдъците, които имаш ти. Оценяват нещата по достойнство. Уважават правото на свободна воля и при двата пола, ценят си жените и не се дразнят така настървено към типичните им „женски” качества, както българските мъже биха се дразнели. Скандинавците ти благодарят за това, че ти им благодариш и обръщаш внимание. И какво разбираш под геронтофилия???? Значи може мъж да има връзка с някоя 10-20 години по-млада от него, но жена с някой 10-20 години по-млад от нея не може, така ли? А те нямат предразсъдъци, когато жената е по-голямата. Затова ли им се подиграваш на скандинавците, че били геронтофили?! Е, много си отворен, няма що!
И нека ти кажа: Ейка Топпинен (водачът на финландската метъл група Апокалиптика) е щастливо женен за финландската актриса Кирси Юлийоки, която е със 7 години по-голяма от него и му роди 2 деца. Той е бил на 22 години (ах, колко млад!), когато се е решил на брак с нея и не се е притеснявал, че Кирси ще му се „загнезди”, защото, видите ли, тя тогава е била вече на 29 г. – възраст, в която жената трябвало вече да е женена.

От всичко, изложено до тук, и наблюденията ми към хората изводът е:
Независимо на каква възраст сме ние жените – на 5, на 25, на 105, ние си търсим мъж, с когото да прекарваме щастливо времето си и взаимно да се отдаваме. Ние не мислим, че той ще е за брак и правене на деца. А после .... до където ни стигнат нашите чувства и чувствата на мъжа. Ако след това „щастливо прекарване на времето и взаимно отдаване” се задълбочат чувствата помежду им, то жената и мъжът решават да се оженят (или да живеят на семейни начала) и да създадат деца.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

29 Оня Дето Го Трият | 03.10.201017:53

@ LiNa
Към теб знаеш, че грам снизходителност нямам - давай го това за колайдера Намига
Съгласно твоята логика (жена? логика? Чуди се ) така и аз мога да извадя случка от мач, която да опровергава мнението ти за скуката на футбола, но тези неща не доказват нищо....
Някой по-долу успя и по-точно от мен да го каже - жена-почитателка на този сериал няма как да изглежда сериозно или привлекателно за който и да е нормален мъж! Та понеже говорим за футбол - що ли не разбират жените, че ефектен автогол си отбелязват подражавайки на такъв тип героини.... Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

28 Rowan | 02.10.201021:48

Мира, моята горна граница е 25, а защо е такава съм описал подробно в същия коментар който цитираш. Ако не си разбрала, да дам малко по-различен пример. Пробвала ли си да пишеш в тетрадка, на предната странница на която някой зверски е натискал химикала. Остават едни такива неприятни коловози, в които твоя химикал постоянно се хлъзга. Изисква много усилия да загладиш листа, за да можеш да напишеш нещо красиво. Много по-лесно е, просто да скъсаш няколко листа, докато стигнеш на чисто. Е по-образно в блогърски сайт не мога да ти го обясня.
С други думи, докато има на пазара млади и не толкова емоционално обременени момичета, които ми се връзват, защо да хабя време и нерви да заглаждам емоционалните коловози, дупки, а понякога и кратери, оставени от дълга редица селски бекове, използвачи и други подобни елементи в душата 30 годишна жена.
Нищо против 30+ годишните, дори имам няколко много добри приятелки от тази вузрастова група, но всички те са щастливо омъжени и с деца.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 20:47

27 LiNa | 02.10.201020:42

Мили ми Ончо /Боже, как ми липсваше това / Намига ,
никой не ви кара да гледате сериала, още по-малко от-до. Да, можете да имате мнение тип "Много скучно, беее", така както и ние жените /или поне част от нас/ възкликват при поредната Шампионска лига, Купа на Европа или каквото там още има. Но за разлика от вас, никоя от нас Големите Лоши Жени няма да направи пълен разбор на мача Левски-Спортинг /пък и то при 0:5 трябва да си наистина голям разбирач, за да имаш какво да кажеш/.
За разлика от това пък аз мога да дам пълен списък на епизодите по минути, в които авторът на този материал ще бъде напълно опроверган в твърденията си.
Много несериозно, наистина. Мисля да посветя следващият си материал на Големия Адронен Колайдер. Дано тогава сте снисходителни към мен точно толкова колкото и към Свилен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2010, 15:53

26 Mira Mircheva | 02.10.201015:57

"Може да изглеждаш на 17, но по лична карта си оставаш на 29, а когато работата опре до подписване, мъжете гледат и личната карта."
Роуън, и каква е горната граница по лична карта? Много щастлив
(Знам, че мъжете не остаряват, затова не питам дали зависи и от тяхната възраст.)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

25 Крив Макарон | 02.10.201009:30

Аз не съм го гледал този сериал. Само веднъж имах нещастието, докато се храня да върви, в някво заведение и го намразих с цялото си съществуване. Завинаги. То пък бива плоскост, но това беше ужасно. Както и да е...друго исках да кажа. Тамън се бях сближил с една девойка и си мислех, как ето на, ще се вземем, но тя взе да ми се държи, все едно аз мога да съм й играчка, в ръцете. Да я развеждам насам, натам и да я забавлявам. И нещата утекоха, ама преди да са започнали. После ме светна, че въпросният сериал е най-великият на света. Тогава още не се бях сблъсквал с него, но вече знаех, че го мразя. Но след, като го гледах през онези 10-15 мин. разбрах, че никоя жена, която е негова почитателка, няма да седи добре пред мен. Обикновено за мъжете казват, че са несериозни, но в случая говорим за градация на думата "несериозна", относно жените. Пък вие плюйте ни, колко сме ограничени, плюйте ни. Няма проблем. Като почнат да ви се смеят, че сте дърти моми, продължавайте да ни плюете. Ако сега изглежда малко страшно, тогава вече ще е забавно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

24 fALLEN | 02.10.201008:55

то па много сложния сериал, да си е...е мамата, требвало да се гледа от край до край, че да се "разбере". Смее се

тая виргиния колко е болна... Смее се ужас...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

23 Georgo D' Tomazi | 02.10.201007:38

ДА ДАДЕМ ДУМАТА НА УМНИТЕ ЖЕНИ КОИТО ЗНАЯТ
ако си мъж и не си живял я америка, (аз) не е редно да коментираш с усещането, че само ти си прав. затова ще направя нещо, което НАДЯВАМ СЕ не е неетично, ще копна от стената си 2 мнения на жени които знаят добре за какво става въпрос и които уважавам:

1. Rumiana Yohneva със съжаление искам да ви кажа, че ако не по стандарт, то поне по поведение, тези маци много, ама адски много се доближават до реалността (поне 'там'), а за мъжете - гаранция - 40% пу****ци, 20% свестни и 40% ...обратни!

2. Palma Kaktusova
‎.." властва илюзията, че с подходящите дрехи и обувки може да си "актуална" и над 40 и да забиеш всеки минувач. Един вид може да си си млада до пенсия. Кожата не се сбръчква от толкова грим, косата не окапва от перхидрола, а хирургическите... намеси винаги са безболезнени и чудотворни",не съм съгласна с автора,че това е илюзия,по мои наблюдения това е страната в която жената е жена и е желана до края на живота си,мексиканци и латиноси има много и доста от тях са мускулести,как да не са .като най-тежката и трудоемка работа се извършва от тях,жените наистина се държат ,като мъже ,че даже по-голямата част от тях се и обличат така,пари наистина не валят,но пък с кредити си обстрелван отвсякъде едва ли не от самото ти раждане и после дъъъъълги години имаш право да не плащаш главница,а само лихва(това последното е до преди да настъпи т.нар.'икономическа криза'),жените ,които правят кариера наистина не желаят да раждат,мексиканките пък за сметка на това го правят и заради тях по 4-5 е нормално за тях.И да,хирургическите намеси правят чудеса,виждала съм невероятни резултати.....увлякох се,спирамУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

22 Оня Дето Го Трият | 01.10.201023:40

О, моята любима LiNa отново в действие Намига
А какъв е проблема да коментираме сериала и без да сме гледали всичко отначало докрай?
Гледал съм половината от първия филм и тук-таме по някоя от сериите..... ми впечатлението ми е точно като на автора. Вие, дами, колко мача гледахте от наш'то футболно първенство и гледахте ли всички мачове от световното от край до край, та да твърдите, че футбола е скучно неща, а? Въпрос Намига
А филма (сериала) е дразнещ фалш отвсякъде. НЕ!
Малките пикли възпитани с Cosmopolitan по принцип се превръщат в зрели жени тип "S&C". Изобщо типа жени, крайно дразнещ за всеки нормален (подчертавам нормален) мъж. И преди да пишете войнствени коментари за мъжете че са такива или онакива имайте го предвид това последното.... Идея
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 20:47

21 LiNa | 01.10.201022:39

Многоуважаеми Свилен, очевидно е, че можеш да пишеш, можеш и да имаш мнение, но трябва да съчетаваш способностите си с коментари за неща, с които си наясно. Защото за мен, като зрител на сериала /държа да подчертая еднократен такъв, този сериал не ми е библия/, само след втория посочен минус ми стана абсолютно ясно, че ти всъщност не си го гледал. Ама изобщо.
Що не вземеш да драснеш няколко реда за неща, които си наблюдавал и осмислил, може би ще е по-интересно и за теб, и за читателя.
   

оценка

+0 -0