Годината на класациите | webcafe.bg
Webcafe

Годината на класациите

Венци Мицов
08.12.2011, 07:40 (обновена 10.12.2011, 13:43)
Годишни класации

Без да ставам излишно сериозен сега аз ще пусна няколко лични класации, с чиито победители не искам да ангажирам никого.

Тая година беше странна. Не можете да го отречете. Затегнахме коланите, свихме перките и се отдадохме на кризата. И кризата дойде...

Удари Гърция, после Италия, Испания... Не подмина и Ирландия. И много интересно - колкото повече удряше тези клети държави, толкова по-зле ставаше у нас.

Накрая се оказа, че изпадналите в сериозна криза наши европейски събратя се прощават с редица благини и им понижават кредитните рейтинги.

От друга страна - благодарение на мъдрото управление у нас, нещата са под контрол. Няма дефицит. Няма инфлация. Вдигат ни кредитните рейтинги. Но въпреки това хората около кофите за боклук се множат.

Отмина годината на кризата. Но не и самата криза. И въпреки това ние намирахме сили да видим позитивното. Дочакахме края на годината и, по стар обичай, решихме да си раздадем по някоя и друга награда.

Политик на годината. Футболист на годината. Мъж на годината.
Все награди за особен принос към дадена област. Оказа се, че и отговорът е лесен. Във всички категории победителят трябва да е един - Бойко Борисов.

Тази година беше много успешна за министър-председателя.
Спечели всички избори. Стана известен и като художник, футболист. Само не знам защо Ана-Мария Тонкова не му връчи някоя награда на "Бг радио" за цялостен принос. Но млъкни, сърце.
Без да ставам излишно сериозен, сега аз ще пусна няколко лични класации, с чиито победители не искам да ангажирам никого.
И така - да започваме:

1. Автомобил на годината - традиционна анкета, провеждана всяка година с рекламна цел. Моят фаворит тук е тракторът. Тракторът е актуална в последните няколко дни машина. Особено в София. Изложение можете да видите пред парламента, храм-паметника "Александър Невски" и изобщо из столицата.

У нас, за разлика от други държави тракторите вече не се движат по полето. Движението докарва сериозни нерви у правителството, което обвинява собствениците на машините в това, че са милионери. Едно е да караш BMW. Но трактора си е най - голямата гъзария, спор няма. Най-голям враг на машините е Бареков. Той иска да им реже гумите, с което безспорно би създал новина.

2. Мъж на годината - анкета, която от няколко години се провежда от колегите от Дарик радио. Готов съм да се обзаложа кой ще я спечели, но лично аз с цел провокация бих номинирал и Фидосова. Да, Фидосова е дама. Но я си признайте. Има ли мъж, който би и се изпречил насреща.

3. Приятел на годината - моя лична анкета, измислих я заради един единствен човек - Цветан Цветанов. Строгият вътрешен министър бе човекът, който в труден момент помагаше с коравото си приятелско рамо ту на Бойко Борисов, ту на Росен Плевналиев (който го прегърна в денят на втория тур от изборите), ту бе до Веско Маринов в трудните за любимият ни бард мигове при раздялата с жена му Цветанка. Приятел в нужда се познава. А Цветанов явно има златно сърце.

4. Учен на годината - наградата се оспорва между доктор Стоичков и доцент Томов. Изборът е много труден, защото между футбола и социологията има много общи черти. И в двата случая имаме предизвестени шампиони. И в двата случая малките са наричани "несистемни играчи", които, ако спечелят точки срещу грандовете, задължително са обвинявани в задкулисни игри. В крайна сметка, когато нещо не се сбъдне, едните казват - в последните дни се промени обстановката, а другите - съдията се подигра с труда на момчетата.

5. Футболист на годината - Момчето от ФК "Шипка" - Драгор ми е идеално. Защо ли - Бойко Борисов ме подтикна към протестен вот. Иначе щях да гласувам за някой от ФК "Челси" - Брестовене.

6. Опозиционер на годината - разколебан съм между Яне, Волен и Сергей Станишев. Силно съм разколебан не за друго, ами защото не мога да схвана кой от тях е опозиционер. Така че обявявам нулева година!

7. Еколог на годината - Тук, да ме прощават "Зелените", ама един човек ги удари в земята. Варненският митрополит инвестира един наръч пари в най-екологичния "Линкълн", каран някога по нашите земи. По - добър от тоя на Обама. Е, скъпи еколози. Сори...

8. Събитие на годината - Калин Врачански оцеля и в третия сезон на "Стъклен дом", макар че не можеше да плува. Ние обаче леко се удавихме в десетината нови сериала и още толкова музикални риалита, с които ни заляха родните продуценти.

Оставям един хубав отворен финал.

Направете си собствена класация. Който и да сложите вътре, ще е смешно.
На изпроводяк ще кажа само едно. Наградите са хубаво нещо, когато някой си ги е заслужил. Но в днешната ситуация в България съм дълбоко убеден, че ако има награда, тя трябва да бъде дадена на хората, които оцеляват въпреки грижите на поредните корифеи в държавните въпроси. И за да не ставам патетичен като детска учителка, ще кажа. Бе я ги махнете тия награди и върнете "Мелодия на годината"...

Oще: анкети  бойко борисов  искра фидосова  калинврачански  класации  награди  христо стоичков  цветан цветанов  цветозар томов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

3 Профилът е закрит | 09.12.201110:06

Вицепрезидент на годината! Класация без капка интрига с един единствен призьор и победител! Всички са наясно за кого точно говоря. В същото време и той е наясно, че сте наясно, че печели призовото място без реална конкуренция в условията на тотален монопол над общественото мнение. Честито!

Номинирам още:

1. Гоце на годината!
2. Тиква на годината!
3. Бюрек на годината!
4. Пица на годината!
5. Мощи на годината!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2011, 21:56

2 Лайнол Мастията | 08.12.201116:32

За журналята две отделни класации:

1.За жени - "Бенат на годината"
2.За мъже - "Барек на годината"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

1 lele male | 08.12.201115:21

Смее се Смее се най-много ми хареса: Най-голям враг на машините е Бареков. Той иска да им реже гумите, с което безспорно би създал новина.
хихи... Да, Мицов, да ни върнат Мелодия на годината! И вместо новини, по-добре в прайм тайма да ни пускат “Разбиване” и “Първична сила”!
   

оценка

+0 -0