Бойко, Кубрат и жена ми | webcafe.bg
Webcafe

Бойко, Кубрат и жена ми

Деян Копчев*
22.11.2014, 10:18 (обновена 27.11.2014, 08:41)
бойко борисов и кубрат пулев

Снимка: © Facebook: Boyko Borissov

"Двама мъже има в тая страна, да знаеш, само двама - единият е Бойко, другият - Кобрата".

Съгласих се с кимване, какво друго можех да направя - единият е премиер, другият може да ме пребие.

Може би защото съм кльощав, жена ми все се влюбва в едри типове. Първо беше Бойко Борисов, сега - Кубрат Пулев.

И веднага, след като в събота го нокаутираха, жена ми отиде да реве в спалнята. Същото направи и когато през февруари 2013-а Бойко Борисов си подаде оставката. Както тогава, така и сега постоях десетина минути сам и се наслаждавах на пълното спокойствие, след което въздъхнах, отидох до спалнята и почуках на вратата.

- Махай се! - изплака жена ми.

- Не се разстройвай, патенце - влязох и приседнах на леглото до нея, като все пак спазвах дистанция, тъй като в такива моменти жена ми има силно кроше.

- Не е честно! - изхлипа тя. - Трябваше да дадат продължения...

Винаги ми е било интересно как може жена ми хем да притежава интелекта на манекенка, хем да си е леко грозничка.

- Това не е футбол, патладжанче - обясних й, - това е бокс...

- Бокс-мокс - прекъсна ме с вик тя, - ти видя ли тоя как ни удряше Кубрат, как може такова нещо, няма ли там съдии да го видят това...

Прецених, че и да задълбая в правилата на бокса, резултат няма да има, затова просто замълчах.

- Нищо - продължи жена ми, - навремето и Бойко го детронираха, обаче какво стана после, върна се на бял кон, нали? И Кубрат ще се върне... Двама мъже има в тая страна, да знаеш, само двама - единият е Бойко, другият - Кобрата.

Съгласих се с кимване, какво друго можех да направя - единият е премиер, другият може да ме пребие.

- И двамата са патриоти, всичко правят за страната си - продължаваше да нарежда жена ми. - Но все ще се намери някой мръсник, който да им попречи!

- Чакай сега, ягодке - казах аз, - никой не е виновен, че Кубрат падна, просто другият боксьор беше много по-добър, това е.

Погледът на жена ми веднага ме накара да съжаля за казаното.

- Родоотстъпник! - изсъска тя. - Майцепродавец! Тъщопродавец! Срам ме е от тебе! Сега остава да кажеш нещо лошо и за Генерала... - колкото и да беше ядосана, като каза "Генерала", сякаш устата на жена ми се изпълни с мед с орехи и сусам.

Аз избягвам да говоря с пълна уста, но...

- Нищо за никой няма да казвам - отговорих, - просто мисля, че е крайно време хората в България да спрем да се оправдаваме за неуспехите си, като обвиняваме другите за тях...

Жена ми дишаше тежко, бях успял да я вбеся.

- Все някой друг ни е виновен, това имам предвид - продължих да подскачам върху тънкия лед аз. - Управляващите винаги се оправдават с предишните, спортистите - със съдиите, лекарите - със системата... Как един не каза - вината е моя... Защо Кубрат не призна, че е по-слаб?

- Знаеш ли какво - тихо каза жена ми, усещах, че се готви да ме нокаутира, само не знаех дали накрая ще изляза от боя без счупвания. - Ти си говори колкото искаш, аз обаче отивам да звънна на мама и ще я поканя да ни дойде на гости за уикенда. Нищо не беше останало от меда и сусама в устата й, само земноводни и влечуги...

А аз се почувствах все едно Кличко бе стоварил юмрука си директно в лицето ми.

- Но... защо? - успях да отроня аз, докато се мъчех да не изпадна в нокдаун.

- Ти сам го каза, все се оправдаваме с другите - заяви жена ми. - Ти, примерно, все се оправдаваш, че не се разбираш с майка ми, защото била еди-каква си, как веднъж не каза, че не се разбирате, защото ти си еди-какъв си! Защо, питам, не потърси вината в себе си? Отивам да й звънна.

На мига капитулирах и заговорих толкова бързо, че сам не се разбирах:

- Права си, макаронче, така е, аз съм виновен, че с майка ти не се разбираме, вината е моя, само не я викай, моля те, и за другото си права - Кобрата беше по-добрият на ринга, съдиите бяха купени, Бойко е велик!

Но беше късно, жена ми вече говореше с майка си по телефона, а противникът в мен бе нокаутиран, далеч преди петия рунд.

 

* Текстът "Бойко, Кубрат и жена ми" на Деян Копчев е публикуван във в. "Сега".

Oще: бойко борисов  бокс  кобрата  кубрат пулев  мач  общество  оставка  отговорност  патриотизъм 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2010, 17:03

24 tougherty | 01.12.201410:19

Еми как да нямат почитатели Бойко и Кубрат като олицетворяват мъжката българска мечта. Единият е прост и неук, бодигард (охранител официално е най-разпространената професия в България), пожарникар и мутра, който е прочел точно 1 книга през живота си, но въпреки това управлява държавата, което кара всеки недоучил селяндур да се припознава с него и да си вярва, че и той може. Другият е спортист-боксьор, който ходи със силиконова чалгаджийка и редовно го снимат по чалготеките как й мачка пластмасовите цици. Освен това получава по няколко милиона дори когато го бият, докато средностатистическия недоучил глупендер си го бият и без пари. Мечти ей, не Америка, а България е страната на неограничените възможности - у нас всичко е възможно.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

23 peta_wawa | 24.11.201419:51

Смилаемо, похвално, браво Копчев Усмивка! Само че както спомена дедо, копчето е трябвало да си търси илик, а не друго копче. Затова не се получават нещата Смее се ...
В интерес на статистиката, Кубрат и Бойко имат повече почитатели сред мъжката половина на семействата, и то не заради сексуално привличане, а по-скоро от някакъв телешки възторг и страхопочитание Чуди се ...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 30.01.2011, 20:35

22 Копче | 22.11.201422:40

Сигурно е много яко да си г-жа Копчева. Завиждам за тази прекрасна фамилия Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.06.2011, 01:24

21 Mladen Marinov | 22.11.201422:20

ЖЕСТОКА СТАТИЯ!!!
Много се смях!!!
Давай все така че да ми е весело!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 05.05.2011, 02:00

20 D-Fens | 22.11.201419:43

Имам странното чувство че Г-жа Пенелопова се позна... Много щастлив
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 22.04.2014, 19:07

19 miki rurk | 22.11.201419:07

ама тез журналята много ниско паднаха признавам, ти може ли едно нещо да му повториш към 300 пъти и то после да си мисли и да пише обратното. После били 4тата власт, ама ква власт сте вии бе?????????? Продавате се жълти стотинки да лижите гъза на някой власт и пари имащ, да изменяте информацията в полза на трети лица. Като цяло ми бие на... аи няма да казвам!
Хубаво няма проблеми то журналята всеки ги знае, ама поне да не се надуват, щот рано или късно се пръскат от големи надувки!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2014, 19:07

18 miki rurk | 22.11.201418:46

аа за протокола само, кажа ли нещо макара и преди 6м значи е закон, имам си правила и никога няма да ги наруша!!!!!!!!!!!! това, че някой си мисли, че си говоря е така да се намирам на приказка си е негов проблем. (между другото лятото ми беше мн добре, имаше и от едното и другото) Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2011, 18:39

17 Josephin | 22.11.201418:39

ха-ха Пляскане


(апропо: според правилата на сайта още след първия коментар трябваше да затриете цялата статия)

не мисля, че проблемът е в слабото тяло, пич! трябват ти топки... не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2014, 19:07

16 miki rurk | 22.11.201418:13

и по стечения на обстоятелствата съм учил квантова физика и делене на частиците при светлинна скорост дипломиран 2 за 1, амм в нашата мила родина си работя като радио локатор, поне ме кефи Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2014, 19:07

15 miki rurk | 22.11.201417:59

хаххаха бии се в гърдите колко си голям и колко си силен и.. още един куп простотии щом смяташ, че се състезаваш с някой - твоя работа. Аз не се състезавам с никой, ако се състезавах мисля, че резултата е ясен!
Споко не го приемай на вътре - просто не си ми в категорията Кул
   

оценка

+0 -0