Хафъзов и Сидеров насъскват етническа омраза | webcafe.bg
Webcafe

Гори, гори, огънче …

Ангел Джамбазки*
14.06.2011, 14:49 (обновена 15.06.2011, 08:07)
Волен Сидеров протест пред джамия

Снимка: © Sofia Photo Agency

Волен Сидеров и неговите поддръжници влязоха в конфронтация с мюсюлмани пред "Баня Башъ" в София на 20 май.

Уважаема редакция на Webcafe.bg, играта между Волен и Хафъзов с огъня в центъра на София провокира текста, който ви изпращам.

"Гори, гори, огънче" - така се казваше, доколкото помня, един отвратителен, оплювачески, антибългарски филм, посветен на Възродителния процес, правен в зората на зараждащата се толерастия (по Калинов) в началото на 90-те.

20 години по-късно „архитектите" на грабителския преход, притиснати от управленския провал във всички обществени сфери, от пълното обедняване на населението и главоломен срив в здравеопазването и общественото осигуряване, отново палят огънчето на религиозния сблъсък в сърцето на София. Фитилът и подпалките за произведени край Босфора, убеден съм в това.

Огънят, който се кладе около джамията в София - с килими, черги, гащи и прочее подръчни материали от шепата къде платени, къде слабоумни провокатори - със сигурност ще се види и в Джебел, и в Сърница, и в Гърмен, и в Рибново, и в Гоце Делчев.

ВМРО настоява органите на реда и правосъдието да разследват с особено внимание продължаващите провокации и напълно измисленото и излишно напрежение около джамията в София. Смущаваща и застрашаваща националното ни единство става дейността на политически и религиозни лица, които се опитват да превърнат исляма от религия в политика. Между другото войната по границите на исляма винаги започва така - като се превърне от религия в политика.

Изявленията на секретаря на мюфтийството Хюсеин Хафъзов за опасност от гражданска война и за организиране на мюсюлмански милиции за самозащита са безотговорна провокация към търпимостта на българското общество. Прокуратурата на Република България спокойно може и трябва да го разследва за разпалване на религиозна вражда.

Доброволни формирования са ни необходими за защита на населението. От бедствия и цигански набези. И ние ще ги изградим. По необходимост. Но няма да са мюсюлманските милиции на Хафъзов.

Играта с огъня по темата "религиозна търпимост" между „скачените съдове" вече стана прекалена. Управляваното от ДПС мюфтийство ползва исляма за политическа пропаганда и непремерените действия на „Атака" само легитимираха исканията му. Сам по себе си фактът, че депутатите от ДПС се месят в дейността на мюсюлманското вероизповедание, е абсурден и престъпен. Политическите игри нямат място в храма. Особено когото са под външен контрол, каквото е турското вмешателство в дейността на българското мюфтийство.

С непремерените си ходове Сидеров - в ролята на Ван дер Любе - само позволи на мюфтийството да заяви на нов глас позабравените искания за нов мюсюлмански център, втора джамия и отделно мюсюлманско гробище в София. Напомням, че само активният протест и съпротивата на ВМРО осуети намерението на мюфтиите да ощастливят жителите на столичния квартал „Суходол" освен със смрадливото сметище и с едно турско гробище.

Според ВМРО подобни искания са неоснователни.

Вече стана дума - мюсюлманите в България са наши братя българи, потомци на ислямизираните ни по време на турското робство сънародници, в голямата си част сунити - т.е изповядват т.нар „традиционен" ислям. Те са едни от добрите граждани на страната ни и ние не можем да ги отблъскваме или да ги делим от българите християни. Каквито са целите, стремежите и опитите на Турция и ДПС. Българите-мюсюлмани сунити нямат нищо общо с радикалните шиитски проповедници, които нахлуват през рехавата ни псевдо-Шенгенска граница и върлуват из циганските махали из Южна България.

Няма нужда от втора джамия в София. Исканията за строеж на втора джамия в столицата са неоснователни. Просто традициите в България са други. Християнски и православни. Както се казва - така е подреден (с цялата условност на „подреден") нашия дом. Който иска да ни дойде на гости, е добре дошъл, но по нашите правила. Които категорично забраняват използването на озвучителни уредби за религиозни цели на обществени места. Който не вярва - да хвърли поглед на Наредба №1 за обществения ред на Столична община.

Елементите, които се мотаят около Халите, в голямата си част не са нито българи, нито дори български граждани. Тяхното екстрадиране, както и контролът над радикалния ислям в циганските махали, трябва да е първостепенна задача и задължение на структурите, които отговарят за опазването на националната ни сигурност.

В момента България има със сигурност далеч по-сериозни социални проблеми - проблеми в здравеопазването, демографски колапс, тежки злоупотреби и тормоз на монополите - електрически, водни, телекомуникационни - над българските граждани. Няма никаква причина решаването на тези жизненоважни въпроси за оцеляването на нацията да бъде измествано от измислен и ненужен религиозен сблъсък.

А мястото на подстрекателите и подпалвачите на религиозното огънче е в ареста. И в затвора.

*Авторът е член на ВМРО от 1997 г., а в момента е заместник-председател на организацията.
Общински съветник в Столичния общински съвет, председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на Постоянните комисии по нормативна уредба и общинска собственост

Oще: волен сидеров  джамия  етнически мир  община  пожар  хюсейн хафъзов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.11.2010, 15:20

9 Хейтър Петър | 17.06.201109:42

Соломоновско решение - забрана на Атака, забрана на ДПС. Няма войнстващи фашизоиди, няма брадати фундаменталисти и либералстващи дупедавци. Рай! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.04.2011, 09:52

8 Andi | 15.06.201115:57

Много прав е автора! А Хюсеин Хафъзов пуска двусмислени и провокативни случки. Уж се случило така. НЕ !!! Това не е вярно!!! Няма такава статистика !!! Няма такива бити пазачи. Как може така да се спекулира !!??? И защо се канят такива хора, които говорят лъжи по телевизията.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.05.2011, 16:06

7 Елф | 15.06.201112:17

"Доброволни формирования са ни необходими за защита на населението. От бедствия и цигански набези. И ние ще ги изградим. По необходимост. Но няма да са мюсюлманските милиции на Хафъзов."


ВМРО по никой начин не трябва да забравя, че голяма част от техните избиратели са мюсюлмани, за чиито интереси също трябва да се погрижат или вече кметското място в Столипиново не ги интересува
Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.01.2011, 10:39

6 Victoria Jermanova | 15.06.201112:03

Статията е добра!Споделям направените изводи!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 10:49

5 иван | 14.06.201122:46

ВМРО е нещо като Рип Ван Уинкъл. Заспали са преди 100 години, събудили са се, светът се е променил но не и за тях. Вътрешна Революционна Македонска Организация във вътрешността на България?!
Статията, най-общо казано, налива бензин в огъня. Дали ще има втора джамия в София не е работа на партиите, а на столичната управа.
Свидетели сме как храмовете и молитвените домове на разни новомодни за България секти като „Свидетели на Йехова” и “Църквата на светиите на Исус Христос от последните дни (така наречените мормони)“ никнат като гъби. Така че при положение,че съществуващата в София джамия е станала тясна за големия брой вярващи и това се докаже на практика, трябва да се разреши, защото става дума за традиционна за не малка част от населението религия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.03.2011, 15:05

4 daniel_defoe | 14.06.201121:04

Хюсеин Хафъзов е вреден и за турци и за българи.
Да напомня и че преди два дена като биха някакъв човек до Джамията от главното мюфтийството казаха че е пребит пазача на джамията и е в кома. После се оказа, че не е пазач на джамията и не е в кома и се казва Георги Димитров. И най-вероятно е бит или при уличен инцидент или е провокация от страна на ДПС и/или самото мюфтийство. Тия от мюфтийството май не осъзнават или ако осъзнават е още по-лошо, че с подобни партенки за бити мюсюлмани в кома може да отворят кутията на Пандора.
Задължително трябва да бъдат привикани за обяснения при всеки подобен случай.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.06.2011, 21:58

3 Descendant of Asparuh | 14.06.201117:33

България трябва да се изчисти малко от тази сган. Радикалният ислям е доста проповядвам по южните градчета. Циганите стават все по многобройни и това трябва да бъде спряно заедно с политическия туризъм и 20лв за глас !!!! Бесен Бесен Бесен Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.11.2010, 14:58

2 oldschool | 14.06.201116:26

Нацито Джамбазки трябва да бъде подведен под отговорност за разпалване на междуетнически конфликт.
Никак не ме учудва текстът като се има предвид, че постоянно е в компанията на неонацисти от БНС, Национална съпротива и Кръв и чест.
ХВала на ГЕРБ за коалициония партньор - при това го направиха и председател на комисията за ред и сигурност в СОС.
А брат му е един от водачите на наци фракцията на фенове на ЛЕвски - СОфия Запад =>помнете събитията на 14 януари, Ицо Исуса и т.н.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 17:11

1 Бойчо | 14.06.201116:22

По принцип и ВМРО са част от театъра на "Прехода", обаче не мога да не призная, че в тази статия действителното положение в нещастната ни родина, е обрисувано много точно. Чуди се
   

оценка

+0 -0