Рептили, духове и древни българи от Космоса | webcafe.bg
Webcafe

Рептили, духове и древни българи от Космоса

АПАлександър Петров
25.08.2017, 17:27 (обновена 17.01.2018, 12:34)
лейди гага, концерт

Снимка: © Getty Images

В един момент Лейди Гага публикува на профила си в Instagram красива българска народна песен. В следващия - под него се появява ето този коментар: "Рептилко и последователко на Луцифер и Сатана, искаш да използваш Енергия, която може да те изстреля в Космоса. Искаш, но не можеш! За да ползваш тази Енергия, трябва да имаш ДНК на БалГуру. Няма как да ползваш високите вибрации на българската народна музика, която донасят БЪЛГАРИТЕ при слизането си на земята от Космоса!"...

В един момент Лейди Гага публикува на профила си в Instagram красива българска народна песен. В следващия виждаш как под снимката се появява агресивен коментар на български език, в който се говори за това как рептилите като Лейди Гага няма как да използват "чистите енергийни полета на Конниците на ТанГ-Ра - БалГурите", които са дошли от Космоса.

Самият коментар може да втрещи човек и да го накара да се запита в каква точно реалност живее. След това обаче идва един по-сериозен въпрос - защо хората избират да вярват във всички тези дивотии?

Рептили, българи, високи по 3 метра, които носят със себе си древно, магическо познание, и какви ли още не окултни и езотерични мистерии, които могат да превърнат астрологията в любопитно хоби, а ръсенето на пътищата със захар - в лека и невинна странност.

Добре дошли в страната на неограничената магия! Тук разполагаме с всевъзможни енергийни полета, древни души, които могат да летят през измеренията, оръжия срещу рептилите, всякакви типове магични учения, врачки, пророци и оракули. Извънземните не само са кацали тук, но и поддържат телепатична връзка с поне няколко "духовно извисени" лели и чичовци, които периодично се появяват из някое от многобройните предавания от сорта на "На кафе", "Знаците", "Ново познание", "Мистерии и шматки" и т.н.

Тук да ти разкажат, че на някого е направена черна магия, не е нещо необичайно, а близо един от всеки трима българи е на мнение, че подобни неща съществуват и по-добре да не си правиш шеги с тях.

Затова и кметовете ни ръсят по улиците със захар, че да намалеят катастрофите по пътищата, а политиците носят червени конци. Суеверията са се установили като правило, съществуващо паралелно с официалната вяра, а не като изключение.

За всичко това не помагат и медиите, в които можеш да намериш около 50 статии за "невиждани досега" предсказания на Нострадамус, Ванга, Слава Севрюкова и поне още самоназовали се врачки и феномени. Допълнително към тях идват и всичките материали за края на света според еди кой си и 10 диети на Учителя Х, с които ще пречистите както тялото, така и духа си.

Не искам да обиждам хората, които вярват в суеверия. Те, както всички други, имат право да вярват във всичко, което поискат. Тяхна воля. Шаманизмът и дребните магии дотолкова са залегнали в нашия бит и култура, че реално погледнато изместват на практика християнството. Народните обичаи просто са приели мантията на някой светец, за да се легитимират като неезически мотив и от поколение на поколение са се запазили. Оратници на Сирни заговезни, гергьовското агне, курбаните за здраве и берекет...

Простата истина е, че ние никога не сме били от онези нации, в които логиката и рационалното са на почит. Факт, в точните науки всяка година имаме своите си малки гении, които покоряват международни олимпиади.

Извън тях обаче нещата нерядко опират до окултното, до вярата в световни заговори, конспирации и не на последно място - теориите за духовното, физическо и психическо превъзходство на древната българска раса, която е основала света и го е владяла хилядолетия наред, преди страшен катаклизъм да разбие всичко на парчета и да прати цялото това знание в забвение.

И всичко това е сложено под мантията на търсенето на духовна и вселенска истина, на идеята, че това е величествено познание, достъпно за малцината, осмелили се да отворят душите си. Търси се знание, което уж да извиси духа, да го трансформира в нещо по-висше и по-чисто, да отвори очите за истината, която обикновените слепи души отказват да видят...

Реално обаче това е едно наваксване с каквото има. Човек тръгва да търси духовното, когато усеща, че то му липсва и запълва празнините с всичко, което е на разположение. И това важи както за отделния човек, така и за цял народ.

Спокойно можем да кажем, че последните десетилетия у нас духовността не е била в излишък. По "татово" време сме си имали партията и на Жени Живкова индивидуалните духовни търсения и трепети. След това през Прехода сме паднали до нивото на мутрите и чалгата. Тогава се появиха и полтъргайста Кики, различните хора, на които им говореха от Космоса, сектите, различните църквички, учения и светли пътеки.

И така до наши дни - времето на био, здравословното, натуралното, глутен фрий, емоционално извисено, енергийно заредено съществувание на всички онези светли души, реещи се високо над нас. Има глад за духовност, а се засища само с кофти fast-food учения. И накрая най-малкото, което можеш да получиш, са някакви лели, гонещи гонещи злите духове от статус на Лейди Гага.

Oще: врачки  древно познание  езотерика  енергийни полета  енергия  космически българи  лейди гага  мистерии  мистификации  окултизъм  познание  рептили 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

12 peta_wawa | 28.08.201716:31

Хехе, Ники, препоръчвам ти сериала "Грим" по диема. Явно обикновен блутбат весен е бил Боянчо, мда Чуди се ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

11 dedo adji | 28.08.201714:50

Ако българите имаме Боян Магесника и Крали Марко, англичаните имат крал Артур и Мерлин, германците свирача от Хамелн, руснаците Иля Муромец, и пр... и др... и т.н... Няма фолклор без магии, суеверия и други екстрасенсови изпълнения. И не само в миналото и фолклора. И в наше време и у нас и на запад няма уважаващ себе си таблоид или теле канал без хороскопи и други екстра сенсови раздели. Сектите, които плъзнаха у нас, от мормоните до кришна съзнание също са вносни. И много хора им се поддават от глупост, отчаяние или духовна неудовлетвореност. И какво от това? Ами това, че някакъв самозван просветител отписва българите от нациите в които рационалността и логиката са на почит. Много му тежи на сашко петров принадлежността към такава нация, но няма как да избяга. И си излива фрустрацията в гламави писаници.
За разведряване на атмосферата един спомен. В зората на демокрацията вестниците започнаха да публикуват хороскопи. Започнахме да четем семейно един подробен, разделен на области. Работа, здраве, срещи, и т.н., ОК. Стигаме до секс, А! На мен 3 точки, на жената 6. Я, кажи, гиди жено въртоглава, от кого си набавяш 3-те точки?! На другия ден, обратно. Нейн ред да задава гневни въпроси. И за избягване на семейни скандали се отказахме да четем хороскопи. Иначе трябва да почнем да се дебнем, а дебнем ли се, ще се хванем.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.02.2012, 13:51

10 Niki Nenov | 28.08.201713:54

peta_wawa..."България никога не е била страна на окултното"....Само да попитам....нима Вие знаете историята Българите,та се изказвате толкова крайно?Познавате онова което е написано в учебници,в който описват турското робство като ...... турско присъствие! Много щастлив Да спомена само едно име.....Боян Мага проучете го и може да ви стане ясно какви са били БЪЛГАРИТЕ. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.04.2017, 10:49

9 violatоr | 27.08.201700:57

Странно ми е да чета статия с подобно съдържание в сайт, с който съм попадал на материали от рода на "Днес е Възкресение Христово", "Защо боядисваме яйца за Великден", "Какво не знаем за Великден" и прочие примитивизми. Все едно в сайта на Тотализатора да пуснат статия против лотарийните игри.

Няма по-гнусно и по-натрапчиво суеверие от религиите, в това число една от най-долните и криминални - Християнството.
Няма такова нещо като Голямо, По-голямо и Най-голямо суеверие. Това е оксиморон. Суеверието си е суеверие. И това, че едното е организирано, узаконено и институциализирано, не го прави по-приемливо.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.09.2010, 13:38

8 d0ni | 26.08.201719:13

Страхотна статия, но явно имате предвид Людмила Живкова, не Жени
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.01.2015, 20:48

7 MarkModel13 | 26.08.201715:36

A - Макарона се появи ! Къде беше, човече, да не се бореше с Топлофикация ?
А иначе - секти, окултни течения, вяра в тъмни/светли сили е имало винаги и ще има винаги. Не са нито повече, нито по-малко. Просто сега има Уикипедия и можеш да ги преброиш.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

6 peta_wawa | 26.08.201715:08

Леле, какъв миш-маш, наистина не се получи статия, от един коментар на някакво куку няма как да се извадят тези заключения. България никога не е била страна на окултното, други народи са ехей, колко по-навътре във вуду-магиите и молитвите Смее се ... Усещането че си във душевен и ценностен вакуум ти се внушава от тези които искат да ти продадат някаква душевна дъвка - спасение, кумир, идентичност. Затова се нароиха толкова врачки, орисници, наречници и други шарлатани.
Просто народа изпростя дотолкова, че започна да вярва че само забравени ритуали, тайни думи и красиви предания , разказани от тези вещи посредници, могат да му донесат щастие, здраве, връзка с миналото и цел за бъдещето. Всъщност истината и историята са във всеки от нас, човекът е произведение на природата, по-сложно и възвишено от всяка извънземна фантазия. Трябва само да се четат микробиология и генетика, всички други учения бледнеят пред тях поклон Смее се ...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

5 SamVaims | 26.08.201714:37

"Самият коментар може да втрещи човек и да го накара да се запита в каква точно реалност живее."

Не и ако познаваш в дълбочина изкусните тролове.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

4 dedo adji | 26.08.201714:19

Природата вакуум не търпи. Хелзинкският комитет също тоже. Понеже Мария Касимова се пооттегли от антибългаризма, сашко петров бърза да заеме мястото й в стройните редици.
И какво ни поднася новият войн на рационалния евро атлантизъм. Тюрлю гювеч от езически суеверия, които били присъщи на българите, но не и на рационалните христиански нации. Половината от тях вносни. Имаме си и родни, с нищо по-добри или по-лоши. Сашко търси духовност. И къде я търси? В комитета за духовно развитие на майката на Жени Живкова. Духовният вакуум зее в душите на половината човечество, и не от вчера, а от десетилетия. И милиони се мятат в търсене с какво да го запълнят. То не бяха хипита, йоги, зен будизъм, кво ли не. От невинни хобита до ислямски фанатизъм. Точно духовната празнота, а не привлекателността или мъдростта на корана привлича млади европейци и американци към исляма. По историческо стечение на обстоятелствата ние сме защитени поне от това. И макар, че от край време някои вярват и пълнят гушите на врачки и баячки, у нас не са горили на клада или убивали с камъни вещици.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 26.08.201712:18

Нещата трябва да бъдат лабораторно изследвани, също както и българите. Сигурен съм, че ако множество индивиди от този древен и "истински" народ бъдат подложени на компютърна томография ще се окаже, че аналитичните дялове на мозъка са изключително пасивни сравнено с представители на други европейски народи. За сметка на това дяловете на емоционалното, ирационалното, въображаемото са твърде активни. По тази причина ретроградния Меркурий е виновен за всичко, сурсопалите ходят по покривите, таласъмите играя своите танци, караконджулите бродат и дебнат из храстите. А политиците имат своите армии от гадатели-врачове.
На другата страна на кантара стои тоталното незачитане на физични и математически закономерности, трудности при взимане на аналитични решения, лошо боравене с техниката, слаби комуникационни умения, лоша дисциплина и самодисциплина, и. т.н. и т.н. Тези неща са подменени със замозаблуди, болезнени амбиции, клюки и нарочване на виновни.
   

оценка

+1 -1