Ритник в лицето на една жена | webcafe.bg
Webcafe

Ритник в лицето на една жена

Мария КасимоваМария Касимова
07.06.2017, 11:54 (обновена 09.06.2017, 14:00)
шведски турист ритна камериерка в слънчев бряг

Снимка: © Нова ТВ

Щом като един мъж може с бой да вкара в болница жена, а след това да си продължи почивката в друг хотел, тук понятия като човешки права, справедливост, цивилизованост не съществуват

Ритникът в лицето е ритник в лицето, без значение дали е от български или шведски крак. Да подминеш една камериерка в хотел, след което нещо отвътре да те накара да направиш кръгом, да й се разкрачиш шефски пред клекналата фигура и да я изриташ в лицето, докато най-малко го очаква, е постъпка, която има само едно име - престъпление.

Без значение дали хотелът е в Източна Европа, Филипините или Германия, дали камериерката е емигрантка, циганка или чистокръвна шведка, дали ритащият е турист, престолонаследник или български ром - във всички случаи става дума за дивашка агресия, безпричинна жестокост и незачитане на човешки права.

Затова и като държава, която претендира за някаква относителна модерност и правност, България е задължена да приложи закона и да накаже престъпника с полагащата се мярка. Точка. Всички останали „ако" и „обаче" в този случай са едно най-обикновено онлайн дрънкане, превърнало се в поредния повод за изливане на лавината от крайни мнения и даване на акъл.

В цялата отвратителна случка най-болезнената част за обществото, едва ли не, е, че ритащият е швед. Вече имахме няколко възможности да „проиграем" други подобни варианти. Когато жена в берлинското метро беше изритана от неидентифициран тъмен субект, възмутено крещяхме „ей ги, бежанците, те така правят". Впоследствие, когато субектът се оказа български, леко прибрахме джобните ножчета и си затраяхме точно толкова, колкото да изчакаме допълнителната подробност - българин, ама ром!

С тази информация дружно си отдъхнахме, че ето, българите не ритат жени по европейските метростанции.

Това си е циганска работа, а ние не сме цигани, все пак, българи сме си, а българите не правим такива неща.

Не правим, не правим... колко да не правим? Преди около месец млад мъж изрита в гърба възрастна дама на автобусна спирка в Бургас. Пак без причина, пак неочаквано, с все сила. Възмутихме се остро, плюхме си в пазвите това да не се случва с нашите баби, лели и майки, и си обяснихме агресията с евентуално психическо заболяване на нападателя. С други думи - ние, българите, не сме от тия. Само „кукумицините" правят така.

През април, обаче, псевдонационалният „герой" Динко, който ловува хора по границата, преби приятелката си. Той вече си е „българин, та дрънка". При това от онези „баш българите", които са по-натурални българи от най-българските българи в България.

„Ясно - плесна се по челото тогава общественото мнение - значи онази си го е изпросила." Така, де, има си жени и жени. Едните не заслужават шамари и ритници, защото са свестни, а други направо са родени за тях. А „достойният" българин има изконното право да ги обозначава и „наказва".

Към тази вродена разделителна способност по отношение на справедливостта и насилието обаче този път се прибави нещо друго - засегнатото чувство за национално достойнство и усещането, че сме унизени от по-висшите. (Като казвам „по-висши", разбира се, проявявам ирония - „шведското" все пак у нас се възприема като част от една цивилизована и богата Европа, към която ние все още се стремим, но така и не сме стигнали.)

Ритникът в лицето на камериерката в „Слънчев бряг" натисна най-голямата и болезнена синина - идеята, че в собствената ни държава сме третирани от гостите си като техни слуги. Че "Те" се забавляват безпаметно, докато „Ние" обслужваме господарските им капризи.

„Помощ, свата го бият!", както се казваше във филма „Оркестър без име". При това го бият онези, цивилизованите, които скачат до небето, когато някой с български паспорт си позволи подобно изпускане на нерви върху някой техен гражданин. Това, което трябва да последва от грозния случай, е изключително важно за българското общество и тези, които сме оторизирали да го ръководят.

Информацията, че насилникът продължил почивката си в друг хотел след кратък престой в ареста, очаквано беше онази искра, която подпали петите на всички. Ако собствената ни полиция се чеше по челото в чудене дали да накаже турист, предизвикал тежка травма на българка, има нещо дълбоко порочно и подло в цялата система.

Ако главният прокурор реагира и „оправя нещата" като deus ex machina едва след като случаят изгърмя в медиите и социалните мрежи, то самата управленска система приема гражданите си като потенциални боксови круши за всякакви ритници.

Щом като един мъж, независимо дали е шведски турист или местен бабаит, може с бой да вкара в болница жена, да си продължи почивката в друг хотел (че да не му е притеснено в стария) или да кара мутренския джип из владенията си, тук понятия като човешки права, справедливост, цивилизованост не съществуват. И това е най-страшният извод, защото се отнася до всеки един гражданин на клетата ни страна. Посланието е само едно - оправяй се сам, ако можеш.

Мъжът, изритал камериерката в Слънчев бряг, е обикновен престъпник и да понесе отговорността си за това. Няма никакво значение с какъв паспорт е - неговото място е в съда, а когато вината му бъде призната - в затвора.

Надявам се, че тогава, когато институциите покажат, че разпознават тези актове като престъпления, без оглед на националност, раса, вяра, пол, сексуална ориентация или занимание, останалите граждани също ще си дадат сметка, че насилието е просто насилие. И че няма предистория, обстоятелства или други „фактори", които могат да го оправдаят.

Oще: агресия  домашно насилие  насилие над жени  побой  ритник в лицето  слънчев бряг  швед ритна камериерка в слънчев бряг  шведски турист 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

28 dedo adji | 09.06.201715:52

Ново развитие на драмата. Пред съда шведът пледирал, че бил пиян и не помни нищо. Доколкото съм запознат с българското законодателство, пиянството не е оневиняващо, нито смекчаващо вината обстоятелство. Съдът на се трогнал от пледоариите му и го оставил в ареста. Бай путьо може да го посети и утешава там. Очакваме и БХК.
Каквото е на трезвия в сърцето е на пияния на езика и в крака. И аз съм се напивал на младини, но не съм ритал и улично куче. В интерес на истината, когато прекалявах с пиенето, улични кучета нямаше, защото имаше виетнамци.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

27 dedo adji | 09.06.201712:31

Приоритетът е установен. Бай путьо и Ко предпочитат западняшки ритник пред български, и не дай аллах, руски. Нямаш проблеми, бай путьо. Иди на слънчев бряг, там е пълно с пияни и надрусани англичани, германци и тук таме, за разнообразие, скандинавци, самоотвержено борещи се да отнемат от руснаците златото в дисциплината. (само цитирам, каквото съм чел тук, не съм ходил от 20г.) Приятно прекарване.
А хубавата приказка на многоуважаваната ми Паячка има и друг вариант. Джихадистите Хасан от Пакистан и Абдулах от Афганистан Пристигат при братовчедите си Ибрахим и Осман, които имат признат бежански статут, документи за което, квартири в София и социални помощи. Не може да им се откаже достъп до роднини, по силата на еди коя си конвенция. Автоматически са елиминирани алчни бакшиши, сарафи и полицаи. Роднините ги свързват със секюрити бригадата на летището, не наскоро арестуваната, а заместниците й. Оттам нататък пътят е чист.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 13.02.2014, 11:16

26 Bai Hoi | 09.06.201710:14

Чета статии, коментари и се убеждавам, че българинът е най-тъпото животно на света, може би единствено след руското животно. Ама с много малко изоставане.
Значи такива отвратителни неща се случват в България ежедневно, да не кажа ежечасно, обаче сега понеже чужденец е ритнал българин, и още по-лошо, оооо ужас, западняк е ритнал българин, животното е побесняло по форуми и хладни механи, сформират се четнически и хайдушки форум-отряди, които ще търсят мъст сред западното население. Как така някой западняк ще рита българин, само българин може да рита българин, или айде най-много руснак.... Ама какво да се прави....българска патриотска кръв юнашка, не иска да гледа швед как бесней над бащино огнище....

Ако се реагираше така на всяка форма на насилие, било то физическо или каквото и да е друго, тая държава щеше да е топ. Но тя е такава, каквото е населението и - доста първобитно, първо сигнално и първо....хм....малоумно....
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

25 explorer | 09.06.201709:48

Чудно как възрастна жена не знае поговорката, че от пияният и лудия бяга.
В последните дни, обект на медийното внимание станаха случаи на неадекватно поведение от страна на служители, независимо дали става дума за камериерка или учителка.
Затова вместо наборна армия по-добре да се замислим как да ограмотим съгражданите си от ранна възраст как да се справят с агресията и ескалацията на напрежението.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

24 паяка | 09.06.201709:22

Пикси, за да има диверсификация и таргетиране.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

23 pixie | 09.06.201709:08

Паяче,
много се смях.
И взех да се чудя за какво е тая истерия около оградата с Турция. След прочетеното не виждам особен смисъл от нея.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

22 паяка | 09.06.201708:53

Малко не по темата, но има доста пердах

"Ето защо в България атентати няма:
Двамина джихадисти пристигнали у нас тия дни, решени да се превърнат в оръжие на Аллах и да раздадат справедливо възмездие. Обаче...
Кацнали, а после висели осем часа на летището, щото им няма багажа. Авиокомпанията не поемала отговорност за изгубен багаж, размотавали ги по гишетата, накрая един служител им предложил да се върнат на другия ден, може пък нещо...
Наели такси за хотела. Останали с впечатление, че летището е много далече от София, щото бакшишът използвал тъмнината и час и половина ги размотавал из Младост, Дружба и гара Искър. Накрая излязъл на околовръстното, взел сменника си, после двамата изкарали от таксито, пребили и ограбили набожните чужденци.
Успели да се доберат в хотела чак на другата сутрин, чужденците си направили он лайн резервации за полет на България ер. Пъкленият им план бил да отвлекат самолета и да го взривят в мола на Черни връх. Първо се отбили в чейндж бюро и сменили долари за чисто нови български хилядолевки. Взели рент а кар, но висели близо два часа в софийските задръствания. После нетърпеливо изчакали да пуснат движението след протест на съюза на цветарите и санитарките, а след това чакали още час, щото се прибирал председателят на Народното събрание от Брюксел. После чакали, щото имало мач на националния стадион. Ултраси, като ги видели, почнали да им викат "цигани" и ги набили.
Пристигнали на летището, след като самолетът им вече бил излетял. Багажът им все още го нямало. Платили рент а кар-а с хилядолевка. Набили ги и извикали полиция. Полицаите им взели последните долари и им казали да не им се мяркат повече пред очите.
Отишли на Терминал 2 и пак направили резервация за полет. Изкарали нощта на пейките, за да чуят на развиделяване, че има мъгла и полетите са отложени. После, че няма да има полети. Багажът им го нямало.
Спогледали се и хванали първия автобус за турската граница... а там ги чакал Динко..."
- Nelko Nachev
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

21 ImaIma | 09.06.201702:06

Лично за мен, не ме интересува какъв е и ония случай в метрото и да е българин какво да го правя. Виновен е и толкова, ще рева за някой, че е българин боли ме. Всички реваха, че Кобрат (с т или д не знам не ме интересува) паднал от руснака, ем ко се прави явно не е толкова добър за колкото се смята или го смятат.

Да се върнем на главния проблем. Пребивават ни на улицата. В повече работи в България ни правят на смешни. Политиците който би трябвало да ни слушат, не ни слушат.
Търпим ли, ем търпим. Докато търпим и не правим нищо, така ще бъде. Не сме глупави, ама сме яко прости.

Поздравявам ви със https://www.youtube.com/watch?v=7GA2mkDxMrQ


ааа ако някой роднина на жената чете това, хващайте самолета и го пребийте тоя боклук и се пробирайте.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 23.09.2013, 21:48

20 GETI | 09.06.201700:20

"Мога буквално да те зарина с тонове клипове от youtube от Русия, в които се вижда как пияния унтерменш се отнася към непозната жена"
***********
първият шаран захапа Усмивка

тоновете руски клипове от youtube са много грозно нещо.
да се радваме, че добрите шведи тук не са колкото руските туристи,че немаше да остане жив българин от ритане в главата..и гадните руски клипове от youtube щяха да си останат невидяни Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

19 SamVaims | 08.06.201721:12

>в момента се опитвам да си представя реакцията на аФтора и най-вече коментарите ,ако този не беше швед, а руснак.

Ами то в Русия това е ежедневие. Мога буквално да те зарина с тонове клипове от youtube от Русия, в които се вижда как пияния унтерменш се отнася към непозната жена.
   

оценка

+1 -3