Искам да напиша нещо хубаво за премиера | webcafe.bg
Webcafe

Искам да напиша нещо хубаво за премиера

Ники Русиновски
01.09.2010, 11:52 (обновена 03.09.2010, 08:16)
ББ

Снимка: © БГНЕС

Дайте да напишем нещо хубаво за премиера...

Идва вчера шефът и казва: „Време е пак да напишем нещо положително за Бойко Борисов".

Прав е шефът. Ние тук, честно казано, пишем основно за Бойко Борисов. И правим, струваме, но все се оказва, че го критикуваме. Примерно половината статии за него са критични, а половината неутрални.

„Губи се балансът", каза един ден шефът. „Трябва да напишем и нещо положително". Така е, требе да се гледа положителното, както казваше един испански мъдрец.

Седна тогава шефката ми като по-опитна и написа някакъв положителен материал. След време пак. И пак. И... дотук.

На два пъти сядам да пиша ежедневната ни коментарна рубрика „Да го weba" с идеята да похваля премиера за тази или онази конкретна постъпка. Но пусти навик - като пиша, мисля. А като се замисля и излиза, че трябва не да го хваля, а да го критикувам.

И сега идва пак шефът и иска положителен материал за премиера. Какво да направя?

Цяла нощ се въртях в леглото и не спах. Навън е хладно, но се препотих пет пъти.

Накрая, нали утрото е по-мъдро от вечерта, ми хрумна една добра идея - да попитаме вас, читателите ни.

Кое е положителното на премиера Бойко Борисов?

Напишете ни го вие - в коментарите си. Ако съберем достатъчно много и смислени, добре обосновани с факти примери, ще направим един хубав, голям положителен материал за премиера! При това писан не от един журналист със субективно мнение, а от самите избиратели, от името на които и за благото на които управлява това правителство.

Глас народен, глас божи!

Вие имате думата...

Oще: бойко борисов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2010, 13:33

24 Kiril Atanasov | 12.09.201020:56

Дори самият факт, че на ББ се лепват свръхчовешки качества, по-добри и от на Чък Норис, говори по-добре отколкото преди това вицовете като онзи за Иван Коство, дето като се развикали "Кой не скача е червен!" и той се чудил да скача ли да не скача ли... Вижда се как се получават малко по малко нещата, но няма как да стане едновременно навсякъде и веднага. Всичи властимащи, дето лаят срещу него, лаят просто щото знаят, че и на тях ще им излязат мръсните ризи наяве и гледат да се спасят кой как може. Ама то точно така се прави - разделяй и владей. Само веднъж да го разцепят тва ДПС и значително по-лесно ще вървят тогава нещата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.08.2010, 09:41

23 heat | 03.09.201009:32

MacAllister, хубаво мнение, съгласен съм, но аз изхождам от малко по-различни начални условия.
Трайков беше много успешен мениджър в Ей Ви Ен, дори познавам негови колеги, този човек с качествата които притежава винаги ще е милионер, да пробиеш в частния бизнес не е като да си удобен директор през комунизма. В западните компании не поставят случайни хора на ключови позиции. Дянков е супер успешен специалист в капиталистическа компания - без протекции, няма как да е случаен човек.
Бащица трябва да има, не случайно в една книга написана преди 2600 години наречена "Махабхарата" е казано "Народа преосперираше и беше спокоен защото знаеше че царят управлява мъдро", според философията на древните за да е спокойно обществото и да работи трябва да е сигурно в управляващите, аз споделям това виждане. Разбирасе ние четем само негативни коментари, защото те са най-добре разработени в медиите и можем да повторим това което ни се набива в главите най-много, но това вярно ли е? Отвикнали сме да мислим а само да попиваме пропагандните материали измислени от друг! Та аз мога да извадя хиляди статии със заучените реплики повтаряни с ухота от наши съфорумци. Дори Такеши е написал забавния си разказ на база хайкутата за супермена Бойко, те са написани на база на смешките за супермена Чък Норис ... както виждаме нищо ново под слънцето само талантливи модификации.
А вярата на народа в държавата е абсолютно необходима иначе съвременното общество започва да се рои на анархични фракции, те създават деструктивни настроения и дори бунтове, бунтовете водят към 2 неща 1) ако бъдат потушени със жестокост тогава може да се създадат съпротивителни движения(ИРА, ЕТА) 2) ако не се потушат ще дестабилизират обществото и икономиката на страната. Виждаш, че няма благоприятен вариант.
Това е като да възпитаваш хлапе, хлапето за да е здраво и щастливо развитието му трябва да има заложени здрави фундаменти в съзнанието си. Ако е несигурно да има къде да се опре - да го научиш, че полицията го защитава и пази(макар всички да знаем каква е корупцията там). Това е необходимо за да се отдалечат предпоставките да стране престъпник, уважение към полицията трябва. Религиозното възпитание - да се научи на базовите ценности и човешките правила - да обича ближния да не краде и лъже, да уважава възрастните и родителите си и т.н.

Колкото до частниците не искам да се бърка краденето на пари и придобиването им на база лични качества чрез честен бизнес! Комунистите само могат да крадат пари, те не могат да генерират блага, видя се това през комунизма. Краденето е когато придобиеш нещо, което не заслужаваш да притежаваш. Единствения успех на комунизма беше строителството на ненужни фабрики, те се построиха чрез експлоатацията на трудовите поделения от армията. Така че комунизма подкопа собствените си основи като доказа, че не може да се пребори с експлоатацията на трудещите се!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2010, 11:27

22 ot4eto | 03.09.201009:23

Не съм гласувал за ГЕРБ, но въпреки това не мога да отрека:
- инфраструктурните проекти
- връщането на професионализма в МВР, докато преди се работеше по политическа линия, сега отделните завеждащи разследвания имат независимост
- дискусиите в медиите, на които за пръв път ГЕРБ масово идват и говорят, преди имаше една стена м/у управление и медии и се говореха общи приказки
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 12:28

21 Мариянка Станева | 03.09.201002:26

А за таланта на Takeshi - поздравления! Има дарба! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 12:28

20 Мариянка Станева | 03.09.201002:23

Я, сега стана! Е, ще си го напиша пак...
Преди време писах нещо по повод медиите:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2010/03/18/za-kuchetata-plastmasoviia-kokal-i-blatoto-ili-kogo-obslujva.513266

И нали искате мнения - ето и едно мнение на друг блогър, когото цитирах в блога си:
htt...p://marystaneva.blog.bg/politika/2009/10/30/no-ruskata-mygla-nejno-ni-obgryshta.425353

Сега - по-конкретно. В държавата се слага ред. Това е най-важното. Трудно е, бавничко става, но ще стане. Стига и ние да го искаме. Премиерът, па бил той и Бойко Борисов, не е нито Супермен, нито магьосник. Има воля и дава всичко от себе си, но не е всесилен. И няма да успее без нашата подкрепа.
Не казвам че медиите не трябва да критикуват властта - напротив. Но основната им задача според мен е да информират хората за това, което се случва. А ние, гражданите ще кажем дали това ни харесва или не. Нека медиите да бъдат коректив на управлението, но да отразяват фактите, а не да пишат по поръчка положителни или негативни статии.
В държавата се слага ред. Правителството се старае да наложи контрол, защото без контрол "законът е врата в полето". Променят се закони, за да няма повече "вратички", а да има справедливост. Защото законът трябва преди всичко да е справедлив. И тези неща светът ги вижда - доверието към страната ни се върна. През последната година близо 7 пъти по-добре усвояваме европейските пари, премиерът е канен както в Европа, така и САЩ и Русия. Световните финансови институции дават положителни оценки за България. В страната не се строят само частни жилищни и офис-сгради, а се изграждат неща от обществен интерес: пътища, мостове, ВиК, детски градини, метро... Държавата за първи път започна да търси отговорност от тези, които безнаказано са нарушавали законите толкова години. Дано и прокуратурата и съдът да заработят по-добре. Каквото и да говори опозицията, за мен Бойко Борисов е истински българин, който обича страната си. Дай Боже да има повече като него! Има ли ред и контрол, ще имаме държава. Иначе ще бъдем просто някакво население на една географска територия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 12:28

19 Мариянка Станева | 03.09.201002:21

Споделих го във Фейсбук, защото тук не ми се качи коментарът. Или съм банната или нещо не е наред...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.08.2010, 15:30

18 Жоро лнаме | 02.09.201018:47

@Все тая . Едва ли са ти трили коментара. Вчера местиха малко съвъри, та може да се е позагубил Усмивка

Takeshi президент ! ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

17 MacAllister | 02.09.201018:05

Не ми се пише днеска, но вчера минах през площад Гарибалди и най- сетне видях паметничето на Гарибалийчето - едно малко конче и едно мъъънинкичко Гарбибладче връз него дигнало една топлийка ... и се захилих на глас, та сигурно ме взеха за луд, ама има нещо символично в цялата работа.

@heat прав си - за всичко си прав, само за едно не си прав, че мислиш илюзията за реалност. Положително има много в бате ни Бойко - мускулната маса, това, че намери работа на отговорна длъжност на хора дето иначе щяха гладни да седят, че накара много хора най-сетне да си повярват напълно, че вината за тяхното недоволство е лошите, а не в тях, че отново си имаме бащица, който добро мисли на тоя народ и най-вече, че проблема бил, че на държавата не се дава достатъчно, че тя да направи нещо за честните и невинни хорица. Тъй де, върна човека вярата на народа в държавата - тя майка, тя баща и започнатото от тройната коалиция си стигна законния край - мръсните частници само крадат държавни пари - наши пари! Направо сме готови на 9 Септември да обявим връщането на Народната Република и да спреме с тоя тъп експеримент.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 15:51

16 Verjinia Gerginova | 02.09.201015:53

Адмирации за Такеши!!!!! На това се казва невероятен талант! Многоо отдавна не бях чела нещо толкова добро! Това момче трябва да пише, а не да четем разни плоски статийки...Икам продължение задължително!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.05.2010, 13:56

15 Все тая | 02.09.201015:23

Коментар №2 е жесток! Много щастлив Само не знам, защо моят коментар е изтрит... Явно някъде между 12762-рата и 12763-тата лицева опора, Боко е излющил по един шамар на редакторите тук?
   

оценка

+0 -0