Благотворителност | webcafe.bg
Webcafe

Благотворителност

Кирил Киров
14.02.2010, 19:18 (обновена 16.02.2010, 13:07)
помощ

Ще използвам днешния капиталистическо-католическо-алкохолически празник за да направя едно важно съобщение.

Започвам благотворителна кампания, набираща средства за погасяване на моите задължения към различни питейни заведения в столицата.

Както всички знаем, писането на блог, който обръща внимание на различни житейски проблеми, е на моменти трудно, неприятно и депресиращо занимание. За компенсиране на тези негативни влияния аз често пия бира – в тесен приятелски кръг, най-често в Халбите.

От днес давам уникалната възможност на всеки, който желае, да се включи в отглеждането на един български блогър – писач, драскач, оплаквач, пияч, freelance програмист, Wifi хакер, мрежар, планинар, песимист и атеист.

В сравнение с пострадалите от земетресението хайтянчета, гладните сомалийчета, болните индийчета и изоставените циганчета – хората като мен са малко. Дори може да се каже, че са изчезващ вид. А има и друга важна разлика – гореизброените хора са значително по-нуждаещи се от мен. Лошото е, че колкото и пари да им даваме, те трудно ще се оправят, а има опасност да станат още повече и още по-нуждаещи се.

Моите нужди са далеч по-скромни – вместо да ме изхранвате, лекувате или да ми строите къща, достатъчно е само да ме напивате. А това отнема едва около 3-4 бири, 2-3 пъти в месеца.

Даряването на пари за моята благотворителна кампания НЕ изисква дори изпращането на SMS на кратък номер. Заради мен няма да ви спрат на улицата или да прекъснат любимия ви сериал по телевизията. Достатъчно е да оставите парите в буркан сметката, използвайки този линк или банера в дясно в блога ми.

По този начин вие ще направите едно уникално добро дело, с което може да се похвалите на своите приятели, близки и роднини. Дори една стотинка от дарените от вас пари няма да бъде платена като данък на държавата или като такса на мобилен оператор.

В случай, че бурканът събере повече пари, от колко съм в състояние да изпия, те ще бъдат използвани за купуване на различни хардуерни играчки (като тези или тези например).

Чувствайте се свободни да изпращате адреса на моя буркан на всякакви богати хора и организации. Това включва богатата ви пралеля в САЩ, която в момента си пише завещанието. Както и на нигерийските престолонаследници, от които често получавате поща.

Oще: благотворителност 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.02.2010, 16:17

1 lk | 16.02.201017:52

Г-н КК, хубаво сте го намислили това за покриването на задълженията ви, обаче няма да се получи. Все още не сте затънал до там, че да ви се оказва помощ. И какво е това да пиете само по 3-4 бири само 2-3 пъти в месеца - не ви ли е неудобно пред всички онези утвърдени алкохолици, които даже и в буркан банк нямат сметка. Първо на тях, после на всички, които изредихте ... ийчета и ...нчета после чак на вас и всички български деца, които редовно ходят на училище, и за хората които също като тях работят всеки ден ... но засега вие и всички нормални като вас не сте на дневен ред...Моля изчакайте си реда, а по-добре се пропийте и не ходете на работа, за да ви се помогне както си му е редът...
   

оценка

+0 -0