Равносметката за 2015-та и поглед в 2016-та | webcafe.bg
Webcafe

Равносметката за 2015-та и поглед в 2016-та

Webcafe.bg
26.12.2015, 18:22 (обновена 29.12.2015, 17:43)
Мария Силвестър

Няма време за глупости. Затова пренаредих всичко.

В края на годината Webcafe.bg реши да зададе няколко въпроса, свързани с 2015-та година на различни личности от българския обществен живот. Избягахме от "обичайните заподозрени" и потърсихме хора, с които ни е интересно да говорим.

Представяме ви новия участник в нашата блиц анкета - добре известната личност в необятното интернет-пространство: фурията от екрана Мария Силвестър.

Мария Силвестър може да задава необикновени въпроси и е доказала своя репортерски нюх, но този път тя ще отговаря. Познавате я като водеща на популярни телевизионни предавания, модел и актриса, като жената с очарователно чувство за хумор и високи токчета, но всъщност не е само това.

С какво ще запомниш 2015-та година в личен план?

Едно е сигурно. Няма да я забравя. Годината, в която си смених името. В личната ми карта отново съм вписана с моминското ми име. На баща ми. Чудя се, ако беше жив, какво ли щеше да ме посъветва... Сигурно щеше да махне с ръка и да каже: „Абе, не се обяснявай". Сигурно и затова така направих. Без да се обяснявам, защото преди това много говорих...

Не е лесно. Обаче, справям се. И не ме е срам, напротив.

Има много жени като мен. Ние работим, смеем се, силни сме и мълчим, когато не сме. Гледаме си децата и се опитваме да им обясним неща, които и ние не разбираме. Като например... къде отива любовта?

И не мрънкаме, защото няма време за такива неща. Има време само за осъзнаване и за работа. И за любов, ако изобщо някой помни какво е това.

Разбрах, че сме сами. Че няма време за губене в лъжи, че трябва да ровим надълбоко в себе си и да търсим, да изкореним всичко, което ни пречи. Всичко, което не идва от нас, а е привнесено. Оказа се, че то е толкова много... Започнах с това да наричам нещата с техните имена.

Като малките деца - това е чувството - радост, любов, съпричастност, възхищение, гняв, омраза, спокойствие, тъга и разните им нюанси. Това е много важна вътрешна работа. Има голяма опасност, когато загубиш всичко да я пренебрегнеш, изпадайки в самосъжаление, защото и егото си иска своето. Но както казах, време няма за глупости. Затова пренаредих всичко.

Като воин. И колкото по-осъзнат ставаш, толкова по-простички са нещата. Само че горивото за този процес се плаща кеш!

В 2015-та срещнах хора - красиви, будни, добри, желаещи ме, страхуващи се, малки, дребни, големи, умни, гиганти, пишещи, непишещи, мускулести, успели, неуспели, бягащи, маратонци, интелектуалци... всякакви хора. Всички искат някой да ги ВИДИ и малко поне да ги пообича. За половин час дори... на път за летището, например. Всички искаме това. Нямам предвид летището :)

2015-та е супер, но ми е добре, че съвсем скоро ще се разкара :)

Събитието, което те развълнува най-силно в обществен план - от България или от света?

Хората пречупваме всяко събитие през личната си призма, затова колкото по-далеч са събитията, толкова по-спокойни сме за себе си. Но нещата се случват бързо и ни въвличат. Това беше годината на най-зловещите атентати. Които ни въвлякоха в страх. Страх да заявим, че сме тук и сега. Ето в тоя свят, дето изглежда някой го ръководи и насочва на някъде, където има изгода.

Каква да е изгодата от страха? Манипулация. Ето това е най-гадното. Не виждаш кой точно е съперникът ти и той умело те води към най-големия ти страх. Ако се дадеш. Ако не - плащаш. Стара схема.

Просто сега сме онлайн и страхът се разпространява, шерва се. А информация липсва. Истинска. И така се ражда паниката.

В интернет можеш да видиш от пиле мляко, но не можеш да разбереш кое точно е пилето и кое точно е млякото. А иначе пак сме в моловете, пак пазаруваме като пощурели, пак се наливаме и харчим зверски пари за един празник, дето е съвсем друг. И така ... бързички събития, бързичка забрава. Хората ядат, молят се и обичат като за пет лева. На промоция.

А иначе хората, които виждат, мълчат. Защото другите прекалено силно викат. Политиците ни отстрелват дивеч. А после се гордеят. Нямам какво повече да добавя.

Промени ли се с нещо през годината сферата, в която работиш?

Аз работя в телевизия и ще отговоря на този въпрос веднага след рекламите по bTV.

Какво си пожелаваш за 2016-та?

Пожелавам си детето ми и аз да сме здрави, да имам удоволствие от работата. Искам вселенска любов да ни тресне нас, хората, белким разберем, че нищо не ни принадлежи... а имаме само един-единствен хард диск. И там каквото запишем, това остава. Това е. Благодаря за вниманието :)

Oще: 2015  2015-та година  актьори  изкуство  култура  мария силвестър  пърформанс  равносметка  равносметката  телевизия 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.