Всичко важно за авиошоуто на летище София днес | webcafe.bg
Webcafe

Всичко важно за авиошоуто на летище София днес

Александър Младенов, сп. Аеро
10.10.2014, 23:59 (обновена 11.10.2014, 18:34)

1 от 20 снимки Назад Напред

На летище София се проведе авиошоу под надслов „Това сме ние". Шоуто се организира от ВВС на България

Полет във формация „клин" от вертолети Bell 206, Cougar и Ми-17. След това Ми-17 ще демонстрира пожарогасене с кофа на външно окачване от типа „бамби бак"

Днес на летище София ще се проведе авиошоу под надслов „Това сме ние". Шоуто се организира от ВВС на България. Входът е свободен.

Къде?
Шоуто ще се проведе на Северния район на летището. Достъпът за публика ще се осъществява от към квартал Враждебна, по улица „8-ма". Самата публика ще е разположена северно от полосата на летището.

Кога?
Вратите на шоуто ще бъдат отворени в 09,00 часа. Началният час на летателната програма е 13,00 часа. Краят на демонстрационните полети, които ще бъдат прекъсвани за да се пропусне редовния трафик на летището, ще бъде около 15,00 часа.

Програмата
Шоуто ще бъде открито в 13,00 часа от парашутисти, които ще изпълнят скокове от транспортен самолет C-27J Spartan.

След тях следват полет във формация „клин" от вертолети Bell 206, Cougar и Ми-17. След това Ми-17 ще демонстрира пожарогасене с кофа на външно окачване от типа „бамби бак".

Bell 206 ще демонстрира фигурен пилотаж на малка височина в двойка.

Следващо в програмата е комплексна демонстрация на вертолетната авиация, която ще започне с демонстрация на десант по способа „бързо въже" от AS 532, а Ми-17 ще осигурява охрана от въздуха. Веднага след това ще бъде показана аварийно-спасителна акция с използване на носилка „Спенсър" и след това десантната група ще бъде изтеглена от зоната. Всичко това ще приключи с групов поздрав от Bell 206, Cougar и Ми-17.

В програмата следва групов пилотаж на пределно малка височина на транспортни самолети C-27J и сложен пилотаж на PC-9M на малка височина.

Следващата част от шоуто е посветена на реактивната бойна авиация и започва със сложен пилотаж на малка височина от МиГ-29. Су-25 ще покаже бойно маневриране и атаки по земни цели в двойка, след което единичен щурмовик ще демонстрира сложен пилотаж на малка височина.

МиГ-21 ще демонстрира фигурен пилотаж в двойка и прикритие на летището, а след него МиГ-29 ще демонстрира на публиката маневрен въздушен бой.

Последните демонстрации ще са с реaктивния учебно-тренировъчен самолет L-39, който ще покаже фигурен пилотаж в двойка и сложен пилотаж на малка височина.

Шоуто ще се закрие с формация МиГ-21, МиГ-29 и Су-25.

През това време на земята ще бъдат изложени на показ МиГ-21, МиГ-29, Су-25, РС-9М, РС-12, L-39ZA, AS 532AL Cougar, Ми-17, Bell 206, C-27J Spartan, Ан-2, Ан-26, Ан-30 и L-410. Както и зенитни комплекси „Нева", „Волохов", С-200 и С-300 и радиолокационни станции ВТ-1 и „Венера".

Достъп с обществен транспорт
Специално за авиошоуто се променя маршрутът на автобусна линия 78.

Разкриват се временни спирки на паметника на Васил Левски и в района на летище София - Враждебна.
Автобусите от линията ще се движат на 10-минутен интервал.

В посока към Враждебна линията е от пл. Централна гара - пл. Сточна гара - бул. Васил Левски - пл. Васил Левски - бул. Княз Александър Дондуков - бул. Владимир Вазов - ж.к. Левски Г - ул. Станислав Доспевски - ул. Летоструй - бул. Ботевградско шосе - ул. 46 - кв. Враждебна.

В обратна посока линията е по маршрута си до бул. Княз Александър Дондуков, наляво по ул. Кракра, надясно по бул. Янко Сакъзов - пл. Васил Левски - бул. Васил Левски - пл. Сточна гара и по маршрута си до Централна гара.

До шоуто може да се предвижите и с трамвай 22. От последната спирка на трамвая до входа на шоуто са около 2,5 km.

Достъп с личен автомобил
За улесняване придвижването към летището и паркирането на МПС ще бъде създадена временна организация на движението по булевард Ботевградско шосе.

Пристигащите с лични автомобили ще ползват специално обособени паркоместа на южното платно на булеварда (посока Ботевград).

За хората в неравностойно положение е предвиден транспорт, който ще ги извозва от паркинга на бул. Ботевградско шосе и от последната спирка на автобусна линия 78 до района на шоуто.

Мерки за сигурност
Съвместно със служители от СДВР, Военна полиция, служба „Сигурност" на летище София и Гранична полиция се предприемат необходимите мерки за охрана на обществения ред в района на демонстрациите и зоната около летището.

Пропускането на зрителите ще се извършва през контролно-пропусквателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, стъклени предмети, флакони с
аерозоли.

НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ лица в нетрезво състояние, малолетни без пълнолетен придружител, както и домашни любимци.

Трябва да се знае, че достъпът ще се осъществява след проверка на посетителите, еквивалентна на тази преди цивилен полет, която ще отнеме време. Зрителите трябва да имат това предвид, при планиране на посещението си.

Oще: авиошоу  аеро  враждебна  летище  летище софия  самолети 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.