Хороскопът на властта | webcafe.bg
Webcafe

Хороскопът на властта

Webcafe.bg
01.01.2015, 19:52 (обновена 05.01.2015, 14:01)
Зодиакалните знаци на политиците

Снимка: © Webcafe.bg

Какво ни наговориха звездите за политиката през 2015 г.

Признаваме си, че винаги сме се възхищавали от интердисциплинарната смелост, с която астроложки, нумероложки, персонални врачки и звездобройци газят в политическата наука.

Да чертаеш бъдещето на хората, които вземат решенията в държавата, е производство с двойна употреба - току-виж предсказанията се обърнали на сугестия (за добро или за лошо).

Ето защо и ние извадихме небесните атласи, обърнахме по едно турското кафе, хвърлихме боб върху утрешния вестник - и всичко ни се изясни.

Вижте какви ни ги наговориха звездите за политическата 2015 г. според зодиакалния хороскоп на властта.

 

ОВЕН: Дела, дела и пак дела!


Такъв им бил късметът на Овните през 2015 г.

Влечението им към рисковите акции им донесе сериозни главоболия - за някои призовки, за други - присъди, за трети - специален надзор... Какво да се прави, съдбата ги е надарила с голяма уста и слаби нерви.

Някои представители на зодията (Цветанов, Доган) бяха принудени да се сбогуват със светлината на прожекторите, но се усетиха навреме, че няма нищо по-сладко от властта в сянка. Така че темата за кариерното развитие ще доминира и през 2015 г.

Нова година - нови (местни) избори, така че Овнитеги очаква още повече работа. Звездите ни го говорят, че след есенното преброяване на електората пак ще се похвалят с победа.


ТЕЛЕЦ: Засилка за скок

Крачка назад, две напред - такава се очертава новата година за властните представители на зодия Телец.

Може да изглежда, че правят компромис пред напора на вътрешна и външна опозиция, но отстъплението ще се окаже засилка за скок (в този ред на мисли, къде ли се изгуби Цветлин Йовчев?).

Телецът няма равен в упорството си - наскоро го видяхме в действие, когато Владислав Горанов реши да прекрои пенсионната система, а на "Позитано" 20 още треперят, като си спомнят 13-те години на Станишевия инат.

От 2015 г. обаче започва силен сезон с дългосрочен хоризонт за представителите на зодията. Нищо чудно да станем свидетели на раждането на нови партии. Звездите ни го говорят, че Телецът ще използва новата година, за да се прегрупира, да затвърди позициите си и да атакува нови територии със свежи (политически) сили.


БЛИЗНАЦИ: Смяна на партньорите

2014 г. донесе важни промени за представителите на зодия Близнаци. Борисов се сдоби с втори премиерски пост, Миков - с ключа от "Позитано" 20, а Калфин получи възможността да се разпорежда с най-дебелия портфейл от държавния бюджет - социалните разходи.

Близнаците обаче никога не се задоволяват с постигнатото, а завоюваните позиции все им се струват тесни и непълноценни за широката им кройка. Ето, и Цецка Цачева отново бие звънеца на Народното събрание, но тленността на парламентаризма й виси като камък на шия. А колко по-уютно би се чувствала, ако носеше медальона на Конституционния съд като колегата си Анастас Анастасов! Виж ти, през 2015 г. изтичат мандатите на четирима членове на КС. Я, какво съвпадение...

Звездите ни го говорят, че през новата година Близнаците ще изберат свободата - все пак въздухът е тяхната стихия. Неслучайно трудно намират подходящ партньор - коалиционното изкуство изисква качествени отношения, внимание и баланс на силите, за които Близнаците просто нямат нерви.

След края на ретроградния Юпитер (който по случайност си съвпада с крайния срок за гласуване на пенсионната реформа) Близнаците ще се огледат за нови приятели с по-разкрепостени политически разбирания.

Току-виж с тяхна помощ преодолеят и прехода между Дондуков 1 и Дондуков 2, когато догодина дойде време за президентски избори?

 

РАК: Хитри като стадо лисици

Раците бяха победителите от 2014 г. С много комбинативност и малко компромиси постигнаха това, което други зодии не успяват да направят в продължение на години. Надали на 1 януари 2014 г. някой е предполагал, че само няколко месеца по-късно Меглена Кунева ще бъде вицепремиер, а Георги Първанов ще вкара собствена партия в парламента през трупа на БСП...

Раците имат висока чувствителност към задаващите се възможности и рядко ги пропускат. Владеят и изкуството на сладкото отмъщение, при това по изненадващо ефективен начин - като намират най-болезнената слабост на противника.

За майстора на съкращенията Дянков отмъщението беше ежедневие, триумфът на Първанов беше стенограмата за "младия милиардер" (с която си го върна тъпкано за унижението на Дянков), а Кунева едва сдържаше задоволството си, когато се разкри, че ДСБ са били сред скъпите клиенти на КТБ.

Звездите ни го говорят, обаче, че през следващата година ще трябва да се вгледат много сериозно в собствените си недостатъци. Няма как да гледаш змии в задния си двор и да си мислиш, че ще хапят само съседите.


ЛЪВ: Платете ни сметката!


2014 г. беше време разделно за Лъвовете. Един се раздели с дългогодишен партньор и с магистратското си място, друг - с телевизионната си кариера и офицерския си кортик, а трети - със свидната си банка и безценното бюро на Буров.

Удоволствието им излезе солено: парите обичат тишината, но вместо това семейните им скандали се превърнаха във взривоопасен развод по италиански.

Затова, през новата година Лъвовете ще впрегнат цялата си енергия и креативност, за да възстановят загубите от изминалата година и да привлекат нови съюзници, за да избият инвестицията в 2014 г.

Звездите ни го говорят: и след нова година Лъвовете ще продължат да бъдат в центъра на вниманието, останалите - да му мислим...


ДЕВА: С хастара навън

Девите във властта имат онази рядка способност да изкарат от нерви всички останали представители на зодиака. За сметка на това, обаче, никога не си оставят магарето в калта.

Правосъдният министър се трансформира от безобиден критик в живия кошмар на съдебната номенклатура само за няколко месеца. Ваньо Танов се върна на бял кон в Митниците, след като Орешарски едва го изгони преди година, а Корман Исмаилов успя да превърне едно стратегическо кадрово назначение в знаме на етническия мир.

Звездите ни го говорят, обаче, че още нищо не сме видели от пълния потенциал на Девите. Когато решат, са готови да обърнат системата с хастара навън, дори да си навлекат неприятели. От тях очакваме интересни новини.


ВЕЗНИ: Еквилибристика с неочакван край


Кой би отрекъл, че Везните изнесоха цялата тежест на 2014 г. върху крехките си кантарчета?

Цацаров така и не намери равновесието между корпулентното и корпоративното; на Бареков му разпаднаха сергията тъкмо когато си намери мястото на битака за политическа контрабанда; Радан Кънев се постави в позиция да оправдава всяко коалиционно разстройство.

А Близнашки още чака Историята, учителката на народите, да изкове трите му имена и професорската му титла със златни букви в пантеона на Клета Майка България (някой не спомена ли вече, че се отварят 4 нови работни места в Конституционния съд?..).

Звездите ни го говорят, обаче, че няма нужда да оплакваме Везните. Наистина, наблюдателят с невъоръжено око може да получи морска болест, опита ли се да проследи амплитудата на колебанията им, но за тях това е естествено състояние.

За Везните в политиката има само една валидна аксиома - никога не завършват годината там, откъдето са я започнали. Така че не се учудвайте на сензационни обрати през следващите 365 дни.

 

СКОРПИОН: Отмъщението се сервира студено

Удивително е колко малко Скорпиони има в политиката на фона на качествата им - самообладание, проницателност и склонност към властност.

Звездите ни го говорят, че 2015 г. ще бъде най-добрата за кариерното им развитие след труден период от последните 2-3 години.

2014 г. не беше перфектна за тях, но до края на 2015 г. ще се реабилитират напълно.

Предсказанието може да се сбъдне буквално в случая на Бисеров - ако разследването срещу него продължи да отлежава "на трупчета", през ноември 2015 г. може да поиска и сваляне на обвинението заради изтичане на давностния срок от 2 години.

 

СТРЕЛЕЦ: Луд умора няма


Ленти, копки, вар, цимент, мантинели, магистрали, музеи... ще кипи усърден труд, ще се учим, ще работим, ще строим живота нов.

Стрелците не ги свърта на едно място, а трудовият им ентусиазъм понякога изразходва повече пара в свирката, отколкото в реални действия.

С голяма уста и с широк размах, ако енергията им бъде впрегната и дисциплинирана, може да се окажат полезни. Неслучайно квотата им в изпълнителната власт се набива на очи.

Звездите ни го говорят, че през 2015 г. Стрелците пак ще пълнят новините - къде с умотворенията, къде с ръкоделията си.

 

КОЗИРОГ: Обратно в авангарда


Властта е стихията на Козирозите. Те си знаят най-добре как да лавират стратегически, така че никога да не остават задълго в периферията.

През изминалата година направиха съвсем целенасочена крачка назад, но не позволиха на никого да ги измести.

Тактическото отстъпление беше с ясен адресат - поставиха противника (и външен, и вътрешен) в позиция да се опие от пировата си победа, само за да се върнат като победители след броени месеци и да злорадстват над омаломощението на врага.

Звездите ни го говорят, че през 2015 г. Козирозите отново ще поемат инициативата - дали като скрит център на властта, или като открити претенденти за нечий ръководен пост.


ВОДОЛЕЙ: Капка по капка - келепир

Водолеят изглежда като чуждо тяло в политиката, но веднъж влезе ли в играта, няма отърване от него.

2014 г. беше милостива към представителите на зодията - без много труд (а в някои случаи - напук на откровените провали), Водолеят се сдоби с малки, но стабилни завоевания - мандат без заслуги, субсидия без депутати, власт за синдикат с часовников механизъм, избухващ в 12 без 5.

Звездите ни го говорят, че като практични и схватливи хора, представителите на това политическо съзвездие вече се готвят за следващата битка. Някои дори откриха кастинг за кандидат-кметове и общински съветници.

РИБИ: Цунами в аквариум

Дойде редът на последния знак в класификатора на политическите зодии.

През 2014 г. Рибите показаха, че разбират независимостта си като самоизолация, а от честолюбието накрая дори не разбират как са успели да настроят всички срещу себе си.

Звездите ни го говорят, че ако не укротят страстите, през 2015 г. Рибите рискуват да се провалят въпреки силните си позиции - от слаба преценка на партньорите си и от нежелание да поемат отговорност.

Точно затова някои Риби вече напуснаха сцената през задния вход.

Oще: 2015  астрология  българия  зодиак  зодии  общество  политика  прогноза  хороскоп 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

3 Шамито | 02.01.201514:33

Извинете но за тези представители на везните важи колко злато ще има в едната паничка и затова има такива амплитуди.Аз съм везна и при мене такъв проблем няма защото при всякакъв конфликт търся равновесие.С уважение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.01.2015, 11:47

2 Peter Bakalov.1282091088 | 02.01.201511:48

Майчето Манолова сте изтървали и мен, както винаги!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:45

1 Ben Dover | 02.01.201510:39

Страхотна статия, браво!
   

оценка

+3 -0