Генерал Б. и жените Му | webcafe.bg
Webcafe

Генерал Б. и жените Му

Виктория Миланова
11.10.2010, 16:59 (обновена 12.01.2012, 13:48)
Бойко люпи семки

Снимка: © БГНЕС

...Мрачен поглед, в който е стаена вечната заплаха: „Ей сега ще ти се обидя и повече няма да те обичам!"...

В страна, в която Златките са символ на женственост и чалгата е официална доктрина, няма кой друг да олицетвори мъжествеността, освен Бойко Борисов.

Бойко Борисов не обича жените, но пък те много го обичат. Този мазохистичен принцип на обвързване на съвременната българска домакиня (или както е станала напоследък известна - бг-мама) както интимно, така и с авторитети от по-висок порядък, е дълбоко залегнал в народопсихологията. И крепи сегашното правителство. Тя от край време си търси силно мъжко рамо.

Което завършва с още по-силен юмрук. Често смята челните сблъсъци с него за признак на истинска, изгаряща и страстна любов. Копнее да продаде покорството си срещу финансова сигурност и малко разврат по пътя към сигурността не й пречи на самочувствието и моралните устои.

Публична тайна е, че електоралната мощ на ГЕРБ (а това означава на Бойко Борисов, защото ГЕРБ - това е той) се крепи на нежните рамене на БГ-мамите. И колкото по-гадно се държи той с тях, толкова по-мил им става.

Защо Бойко не обича жените?

Бойко Борисов е як и здрав като бик. Дава на журналистки да му пипат мускула, а след това кокетничи, че е простодушен, но пък това го прави земен и близо до обикновения човек. Честно казано, когато лягам на операционната маса, съм напълно съгласна да ме оперира противен надменен, но гениален задник като д-р Хаус, а не простоват и земен тип, който ще ме заколи като прасе и след това ще плаче с искрени сълзи за мен.

Същото важи и когато избирам на кого да дам правото да управлява държавата, в която живея. Но се оказва, че не всички държат на експертността като мен и един мускул е много по-силен аргумент в женските сърца от умението да се ръководи сложна машина като държавата.

Кой обича повече жените - този който мълчи като темерут и репортерите се налага да го гонят по коридорите за една дума, но пък осигурява добри надбавки за майчинство и гарантира медицинска помощ? Или този, който грее от всички екрани и вестници, дава на жените да му пипат мускула и след това бастисва привилегиите на студентките-майки и съсипва здравеопазването?

Пипането на мускула на Бойко Борисов е една от най-забавните случки в новата българска политическа история, заради която очаквах да скочи поне една женска организация, но това разбира се, не се случи.

Пиклата с имунитет

Още като главен секретар на МВР, на събитие в Слънчев бряг, удобно разположен сред полуподмокрени журналистки, които се пляскат през ръцете, за да успеят да се доберат до бицепса му, обяснявайки неволите си със съдебната система, която представете си, имала наглостта да иска доказателства за вината на арестуваните от МВР, Бойко се изцепи с целия си чар: „И какви са тия съдии - някаква пикла ми завършила миналата година и вече е с имунитет."

Полът на пречката пред величието му е категорично определен. Пиклата с имунитет. А не това, че не събира доказателства за престъпниците, и подчинените му бичмета от МВР правят ефектни акции, завършващи със съдебен неуспех. Не, в никакъв случай! Журналистките вместо да зададат още въпроси и да го размажат за тази реплика, услужливо и похотливо продължават да хихикат.

Патриархален сексапил

Бойко има типичен патриархален сексапил. Обградил се е с безлични фигуранти, за да грее сред тях като ярко слънце.

Всеки неудобен се жертва и изритва. Патриархът се нуждае от йерархия, която да оглави, не се интересува от опцията да бъде пръв сред равни, както гласи класическото определение за успешна демократична управленска философия. Обижда политическите си опоненти на хомосекуализъм. Гейове и меки китки бяха наречени и Сергей Станишев, и Яне Янев. Сякаш ме интересува какво прави в леглото си някой, ако има държавнически качества.

Точно като на тъпа блондика ми обясниха, че този не може да ме управлява и не е прав, защото не е достатъчно мъж. И не ми казаха нищо рационално и логично за качествата му на политик. За сведение на хомофобските пи ар-и на Бойко, сто пъти предпочитам да живея в Берлин с кмет гей, отколкото в град с талибанско мустакато мъжкарско управление от Третия свят.

Странно, но гейската линия в PR-a на Борисов беше много успешна и сред жени, и сред мъже. Дами, които се връзват на подобна мачовска манипулация, не копнеят за новия мъж на ХХІ век, онзи чувствителен, нежен и разбиращ ги тип, който ще ги подкрепя да се развиват като хора, ще им бъде равностоен партньор и ще им доставя истинска наслада в леглото. Те копнеят за здравата ръка, която ще ги отърве от необходимостта да мислят с главите си, да работят, да постигат успехи, да бъдат самостоятелни, ще ги осеменява и ще ги издържа. (Апропо, властта и това ни предложи - да ни направи деца ин виво.) Те са истинските жени според официалната българска чалга-доктрина, а Падре Падроне е истинският мъж.

Имитация на успех

Жените, които Бойко Борисов издига около себе си, по принцип са карикатури и нямат нищо общо с образа на успялата жена, която сама си е пробила път към върховете на обществото.

Шегите с Искра Фидосова са толкова много, че понякога ми става жал за нея.

Цял свят разбра каква е компетентността на Румяна Желева, когато я изпитваха за еврокомисар.

Цецка Цачева скочи от селсъвета право в креслото на председател на Народното събрание, а когато се пропускат толкова много стъпки в нечие развитие, то значи, че имаме задкулисно обещание за послушание и издигане на безопасен човек чрез висше благоволение.

Начело на София е плаха, мила, сладка учителка по руски, която няма никаква опасност както да окраде патрона си, така и да покаже някакво самостоятелно мислене.

С една дума - харем от добри женици, които с нищо не застрашават блясъка на патриарха. Към тях напира цяла орда журналистки, готови да пипат мускул и каквото друго им предложат, за да се окъпят в сиянието на Патрона. В същото време жените от другата страна на барикадата, които са по-устати и неуправляеми, се обиждат на липса на женственост, сякаш Фидосова, Желева и Цачева са грели години наред от кориците на женските списания.

Бий ме, обичам те

Според официалната статистика една четвърт от жените в България признават, че ядат бой в семействата си. Говорим само за случаите, които са стигнали до спешните отделения и са били документирани. Което означава, че са само върха на айсберга. И дори изобщо не споменаваме случаите на психически тормоз, които у нас се смятат за форплей.
И като капак на всичко медиите обилно ни рекламират най-редовно Златките и техните могъщи спонсори като успешен модел на междуполови отношения, вместо жени, които са изкатерили някоя обществена стълбица благодарение на качествата си.

При така очерталата се конюнктура Бойко Борисов е напипал най-точния път към сърцата на женския електорат. Лошо отношение, увъртания, по някой мръсен майтап тук-там, за да ги разсмее, пляскане по задника, мускули, здрава ръка, здрав юмрук, биене в гърдите „Аз съм най-големият мъжкар!" (съвременната версия на „Булгар! Булгар!"), голи снимки от фитнеса по космати гърди, футбол... И мрачен поглед, в който е стаена вечната заплаха: „Ей сега ще ти се обидя и повече няма да те обичам!" БГ-мамите си падат по тези неща.

Oще: бойко борисов  герб  електорат  жени  матриархат  мъже  патриархат 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.05.2013, 10:26

59 Temenouzhka Zaharieva | 12.05.201310:32

Тонът на статията не вдъхва особено доверие към журналистическа достоверност и безпристрастност на авторката, а и това презрение към собствения пол е много грозно.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 16.05.2011, 10:01

58 trellian | 29.12.201112:30

Крайно сексистки спекулативно е да се свърже факта, че някакви жени някъде са били бити, с твърдение че поради тази причина гласуват за ББ и видите ли, точно те са го избрали.

Според мен предимно мъже избраха ГЕРБ, за да реализират детските си фантазии и реминисценции създадени от играта на стражари и апаши, ББ им се привидя в ролята на доброто ченге, което ще накаже всички лоши и ще въздаде справедливост и подсъзнателно се идентифицираха с него, затова и гласуваха за него.

А сега пък обвинения към бг мамите, те са хора които създават нещо, с други думи поне имат някакъв референт в реалността.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.07.2011, 13:11

57 Fedar | 29.12.201101:01

ББ стана като чалгата - любима възможност за всеки претенциозен "интелектуалец" да се извиси над сивата маса и да демонстрира културно-интелектуална мощ като го оплюва под път и над път. Само дето, за разлика от чалгата, при ББ "интелектуалците" не споделят каква музика всъщност харесват и кой изпълнител искат да слушат.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 08.09.2010, 21:15

56 Mila Simonova | 28.12.201122:00

Хаха, алюзията с бг-мамма ме скапааааа! Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
А виждам, че неграмотни кокошки от курника са прехвъркнали преди време и тук, та да кажа на идущите - ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА, я кажете кой е пил кафенце днес, момичета, а добре ли ви се получиха снощи бутерките с кремчето и извара на Йоткер, момичета, и преброихте ли колко майни ви тегли В. Миланова, момичета, или го пуснахте в подмодула за "весникарски пумий" (пояснявам - "пумия" в мн.ч., завършва на "й" - а думата произлиза от "пума")? Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 16.05.2011, 10:01

55 trellian | 28.12.201118:51

хейтър,
понеже, както вече уточнихме, съм тъпа и проста овца, затова изобщо не гласувам, оставям важните и отговорни дейности, като изборите, да се решат от превъзхождащите ме умове, примерно като твоя.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

54 Хейтър | 28.12.201116:53

Trellian, ББ има успех защото:

1. Народа ни е прост, лицемерен и страхлив - ти си виден представител!
2. Просто се оказва човека, който беше избран от кукловодите да мине за месия, а после да обере и негативите - нови 10-ина години безметежно разграбване и геноцид! Преди това беше царчето ... а след тиквоча ще се появи друг, за който ти ще гласуваш и ще обясняваш на други тъпи овце, как "ще ни оправи" и така нататък ... во веки веков, с тоя малоумен и гаден народец!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 15.09.2011, 21:38

53 Stanislav Ganev | 28.12.201116:31

ДА! ДА! ДА! Пляскане Пляскане Пляскане респект на авторката
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

52 Ближи си сладоледа | 28.12.201114:15

Има хора, които могат и знаят как се пише, има и такива които цял живот еби, учи, еби учи 'се тая.

Статията е право в десетката нищо, че е писана преди време.

Казва това, което някои понеже са мноо културни кат' го лапат го фащат с нож и вилилица, и не щат да видят по-далече от носа си.

Горчивата истина е, че 90% от драскащите журналисти спокойно могат да спрат да дращят и няма да липсват на никой, но има и такива които спрат ли да пишат, започват да липсват. Авторката на тази статия е от хората, които спирайки да пишат, започват да липсват. Не говоря за феминизъм и за други лайна, нямам нищо против коментиращите да търсят теле под вола, всеки има право да вижда това, което му се иска да види.

И мили момчета, не всичко опира до това, дали някой иска или не иска да ти го вкара. Има мъже, които по-добре да си посегнат сутрин в банята на саме, от колото да мъчат жените "вкарвайки" им Го.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

51 Оня Дето Го Трият | 28.12.201113:18

trellan

Тя и баба ми за много неща е права, но не става за премиер и да води държава..... има ли нужда да обосновавам защо? Въпрос
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 16.05.2011, 10:01

50 trellian | 28.12.201113:09

оня,
ББ за много неща е прав, затова има успех.
Проблемът на сума хора е, че от всичко разбират, по всяка тема са адски компетентни, ама иначе реализация нула, нищо не става от тях, и вечно търсят кой друг е виновен за това.
   

оценка

+1 -0