Утопия 2015 | webcafe.bg
Webcafe

Утопия 2015

Цветана Георгиева
31.12.2014, 21:46 (обновена 05.01.2015, 14:01)
София

Снимка: © Getty Images

Утопия 2015: Впечатлени от огромните възможности в нова България, поне един милион имигранти се връщат обратно. Освен стероиди за икономиката, юпитата повишат раждаемостта и възраждат живота по европейски образец в отдавна забравени села и повехнали градове.

Днес е перфектният ден да зарежете цигарите и досадниците, да намалите алкохола и ядовете, и най-после да заживеете живота, който все ви убягва в ежедневния безпорядък. На 1 януари всеки прави най-категоричните планове за себе си, но нека отправим позитивна енергия в друга посока.

Като сме тръгнали с голямата кошница на заклинанията, най-отгоре слагаме една спретната държава с две тръби отпред - руска и европейска, в която има ред, магистрали, икономиката цъфти и министри подават оставки заради подарени скъпи часовници, които не са декларирали - като в Полша.

Изобщо, всички се надпреварват по данъчна съвестност и плащане на осигуровки. Никой не се прави, че работи и никой не се прави, че плаща. НАП създава социална мрежа за данъчни декларации, контрабандата е само за незначителните китайски мартеници, хазната прелива.

Има всичко за всички и протестите са демоде.

Възмездените пенсионери тръгват отново на море (без Eмилия Масларова), болниците получават звездна категоризация за луксозни условия и дървена дограма, а линейките са толкова много, че стигат до всеки с порязан пръст за 3 минути. Дори БДЖ възкръсва и инвестира във вагони с интернет - като в Германия.

Правителството е електронно, даже невидимо - съществува някъде в 15-тата минута на новинарските емисии, протоколно, с рязане на ленти и снимки със световните лидери, напомня на себе си, само когато наистина има какво да каже или да отчете.

Ерата на корпулентните депутати е просто спомен и в парламента са се озовали хрисими притежатели на поне две дипломи и хуманен български език, толкова скромни, че ходят на работа с градския транспорт - като в Швейцария.

За да ни убедят в своята почтеност, те се преместват в нова стъклена сграда, а старата превръщат в Музей на Държавна сигурност с девиз „Лустрацията прави силата".

За пожизнен директор е назначен Божидар Димитров, тъй като успешно е изровил и архивите на Ватикана, и на Комисията по досиетата, и всички погребани вампири.

Туризмът превърта зъбчатката на чалгата, червените покривки и тройката кебапчета, ресторантите сервират препечен хляб безплатно.

Черноморието е пречистено от бетонни чудовища и у нас пристигат не жадни за водка английски тинейджъри, а техните лордове. С други думи - вече сме дестинация за платежоспособни посетители, които харчат 1700 лева за разходка с магаре, а не за пътека от салфетки.

И на Латвия заприличваме - България е приета в механизма ERM ІІ и e въпрос на време да заменим лева с еврото, валутата на бъдещето. Бюджетният ни дефицит е на нула, не защото всички финансови министри подражават на Симеон Дянков, а защото никой не краде. По-точно не смее да краде.

Темида накланя везните чувствително в своя полза, след като тръшва зад решетките почти всички монополисти, олигарси, мафиоти, кокошкари, купувачи на гласове и бивши управляващи. Това отваря и портата на Шенген, борбата с най-инатливата ключалка в Европа е спечелена и цяла Европа вече ни уважава.

От страх всички изчезнали оперативно интересни лица се самопредават, начело с Христо Бисеров и Братя Галеви.

Прокуратурата се отказва от мултимедийните пресконференции и запушва всички течове на информация в държавната машина. Журналистите вече не се интересуват от личния живот на известните и от случайно попаднали в редакциите им флашки. ДАНС обявява конкурс за сътрудници - мюсюлмани и роми, с което обезсмисля всички етнически стратегии на партиите.

Бабите от Северозападна България най-сетне се примиряват с мисълта, че няма да има режим на тока без АЕЦ „Белене". БСП признава, че там има един гьол, но това няма значение, защото България е газов разпределителен център на Балканите, при това почти изцяло саниран.

Още по-хубавото е, че находищата на газ и нефт в Черно море се оказват толкова много, че се налага да се кръщават на владетели от Второто българско царство.

Комунизмът влиза в учебниците по история. Учителската професия е ценност, а не злощастно стечение на обстоятелствата.

Университетите са недосегаеми и са престанали да подаряват дипломи срещу кръгова принадлежност или брой студенти за държавна субсидия. В БАН е извършена младонаучна революция, която обявява курс към развитие на нанотехнологиите и на перфектна система за електронно гласуване.

Впечатлени от огромните възможности в нова България, поне един милион имигранти се връщат обратно. Освен стероиди за икономиката, юпитата повишат раждаемостта и възраждат живота по европейски образец в отдавна забравени села и повехнали градове.

В резултат всички общини приемат наредба, според която пробиването на стени в неделя сутрин се глобява.

Хората престават да се блъскат по опашки, тъй като държавната администрация минава ускорен курс по компютърна грамотност и започва да борави с поне 5 от десетте пръста на ръцете, което повишава двойно ефективността й.

Всички са доволни и всички са щастливи.

Край.

Честита Нова година и внимавайте какво си пожелавате. Някои неща се сбъдват.

Oще: българия  граждани  дс  икономика  музей на държавна сигурност  народно събрание  нова година  политика  предсказание  приказка  сатира  утопия  утопия 2015 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.07.2011, 13:27

3 Павел Ангелов-Пулиев | 01.01.201518:55

Духовито до умопомрачение. Браво! Това трябва да стане молитвата на всеки българин по света. Дерзайте, българи, утопията Ви очаква, остава още малко...
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 17.09.2010, 22:55

2 Martin Todorov | 01.01.201515:59

Утопия
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.03.2014, 18:38

1 Al Kl | 01.01.201512:01

Звучи точно точно,като Утопия. Но хората са казали; А дано ама на дали!
   

оценка

+2 -0