В помощ на Карима Дели при свалянето на българския клип | webcafe.bg
Webcafe

В помощ на Карима Дели при свалянето на българския клип

Иван Стамболов - СулаИван Стамболов - Сула
16.01.2018, 21:55 (обновена 18.01.2018, 18:24)
европредседателство, клип, клип на българия

Снимка: © Facebook @ Българско председателство на Съвета на ЕС - Bulgarian Presidency Council of the EU

Когато си евродепутат, трябва да се държиш по-зряло

Миналия петък зелена евродепутатка изказала мнение, на което не си заслужава да се обръща внимание. Но не щеш ли, цяла българска политическа партия (ВМРО) и цял български министър (Боил Банов) се ангажираха с реакция на това събитие и вече стана невъзможно да го игнорираме.

Работата била следната. Депутатката гледала рекламния клип на българското председателство и се възмутила от това как в него се намеква, че „не" може да значи „да".

Тоест, ако дойдете в България, пожелаете да вършите скверни дела и ви кажат „не", то вие трябва да разбирате „да" и да ги вършите.

В частност, ако красива жена ви каже „не", сваляйте й направо гащите, защото тя всъщност ви е насърчила с „да". Ето това е логиката на зелената депутатка и трябва да признаем, че е напълно права. Клипът е дискриминиращ и политически некоректен.

Но той е такъв не само в частта си с мълчаливото съгласие. Депутатката е пропуснала да види още редица скандални моменти, заради които клипът трябва да бъде незабавно спрян от излъчване! Нека й помогнем да се ориентира.

Има, например, един кадър, в който героите на рекламата галят коне. Това е неприкрит призив към сексуално насилие над животни, още повече когато действащите лица не са заявили изрично своята зоофилска джендър ориентация.

Ако я заявят (което е тяхно свещено право), нещата стават съвсем други, но те не са.

Веднага след това хвърлят камък във водите на някакво езеро. Те ум имат ли?! Ами ако точно в този момент жълтокореместият старопланински воден охлюв хвърля хайвера си?! Нали ще нарушат спокойствието в неговия хабитат и ще смутят размножителната му дейност, като с това застрашат равновесието в екосистемата?! Какво излиза? Че клипът на българското председателство призовава към унищожаване на природата - ни повече, ни по-малко!

Кадрите с лифтовете пък вече са откровен лобизъм! Аз оставам онемял от учудване как набитото око на зелената депутатка е пропуснало да регистрира тази груба манипулация в услуга на българския олигарх Цеко Минев. Колко дървета е изсякъл той, колко еделвайси е оплевил, за да трупа необезпокояван милионите си. Това ли рекламира България в качеството си на председател на Съвета на ЕС?

Гайдар. Това е отвратително.

Някакъв тъмен балкански субект изпълнява примитивната си музика на одрана коза. Трябва ли една държава да стане председател на Европа, за да агитира в подкрепа на насилието над животни?

И какъв е този алкохолизъм? Героите на клипа не стига че се наливат с червено вино, но трябва да се наливат и с бяло. Те не знаят ли, че пиянството е главната причина за домашното насилие над жени? Дали с рекламния си клип България не отправя скрито послание, че всъщност няма никакво намерение да ратифицира Истанбулската конвенция?

Да не говорим за разните там носии, кукери и нестинари. Добре че не показаха как Крум Ювиги пие от черепа на Никифор, защото оттам до Фердинанд на Чаталджа има само една крачка и като нищо можеше да си озвучат клипа с „Шуми Марица". Фашисти!

Но най-ужасното е, че се показват няколко църкви, в една от които героите даже влизат.

Аман от това християнство! Всеки намек за него е реклама на Инквизицията и кръстоносните походи, атентат срещу правата и свободите на индивида! А когато рекламираните църкви са православни, това си е направо троянски кон пред портите на демокрацията! Как може зелена евродепутатка, девето дете от 13 в мюсюлманско алжирско семейство, да пропусне това!

Една истинска зелена евродепутатка би трябвало от целия скандален клип на българското председателство да остави само кадрите с велосипедите и ветрогенераторите.

Извън кръга на шегата, ще си позволя съвет към българската политическа партия (ВМРО) и българския министър (Боил Банов): не падайте на персоналното ниво на депутатката и не обсъждайте нейните компетентност и адекватност, които очевидно са нулеви.

По-добре я накарайте да отговори дали с оценката си изразява позицията не Европейските зелени и в частност на родната си партия „Европа Екология Зелените".

Защото, ако не беше член на Европейския парламент, никой нямаше да се интересува от мнението ѝ, но когато е, от нея се очаква да се държи по-зряло и отговорно. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

5 peta_wawa | 17.01.201819:45

"Искаш ли да ти продадем виолончелото и да го изпием на ракия"
"Нененеее"
"А, значи си съгласна, да вървим" Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

4 паяка | 17.01.201818:02

Дрън дрън. Дреме ли му на някого чак пък толкова. Всеки продукт се възприема от аудиторията различно. Фашизъм би било да настояваш всички да реагират както им се покаже.
А друга тема е това, например:
"''Да ми вземеш само тези трите лекарства, другите са скъпи, не са за мене. И пет хляба ми вземи, че тази седмица не съм записвал в магазина. " каза стареца и ми даде рецептурната книжка и 48 лева.
Поговорихме. И смятахме старческите сметки за оцеляване. Един хляб има 14 филии. По пет за кучето на ден и по 6 за човека. И пет хляба стигат за седмицата. Пенсията е 218 лева. Като си плати тока, водата , телефона, телевизията и лекарствата му остават стотина лева. Грубо по три лева на ден. Само дето груби сметки няма , а всичко е сметнато до стотинка. Иначе не стига. Миналият месец се наложило да купи някакви витамини за кокошките (има шест кокошки и петле) и последната седмица карал на вересия в магазина. Обичаше да разказва, но никога не съм го чул да се оплаква. Самотията му тежеше повече от беднотията. Хора няма в селото, за десет години са погребани повече от 50 човека, а не се е родило нито едно дете. Щото бабите не раждат, те само палят свещи по гробищата, а млади хора няма. Най-обича да бистрим политиката, псува всички наред и си има собствена клетва "Майку им поебем на всички, искам един от тези мазните да дойде и да живее с мене един месец, квото ям аз, това да яде и той и да го гледам как мре бавно! Тия не са изкарали два лева с работа, а само с крадлък, те затова избегаха децата и останахме сами на стари години, щото държавата ни се управлява от алчни и прости пуноглавци, които дерат народа и мислят само за себе си. А младите не търпят да ги дерат простите и бегат"
След няколко години него няма го има, и селото няма да го има, и спомена за тях няма да го има.
Така живеят и чезнат милиони в тази държава европредседател. Дано го прочете някой от еврогостите, докато си избира измежду три възглавници''...
Георги Георгиев"
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

3 dedo adji | 17.01.201812:44

Добре имаш, Иване. Ама сам си противоречиш.
Първо изразяваш невисокото си мнение за дена партия и един министър, че са уйдисали на акъла на франкофонската ханъма и твърдиш, че няма нужда да й обръщаме внимание, после любезно предоставяш на ханъмата и харема й куп допълнителни поводи за оплюване на България. Поводи един от друг по-улави, но няма толкова улав повод, за който цензорите на Пипи да не се хванат. Справка атаките по "Приятели".
И откъде накъде една евро дупе датка трябва да бъде по-умна от бюрека, например?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.11.2014, 21:47

2 boian | 17.01.201810:02

Браво!

Лошото е че тази п..тка вече е забравила за нас и търси каква нова простотия да сътвори.
При зелените явно има обратна селекция при приемането на членове.
Правят им тест за интелигентност и после приемат само последните 10%.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

1 скучко | 17.01.201809:25

А ми това с духането на свещите Чуди се Това си е ачик сексуален тормоз! Демек: "Ще го отнесеш като ветъра пламъка", или директно, "Духай ти казвам!"
   

оценка

+1 -0