За една Мария | webcafe.bg
Webcafe

За една Мария

Явор Николов
29.10.2013, 15:40 (обновена 30.10.2013, 15:01)
Мария

В най-богатото и най-многочислено министерство у нас (с три букви: МВР) се създава специално звено, което да се бори с с продажбата на български деца в чужбина - и изобщо с нелегалния трафик на хора. След Мария - качулка.

Заради тази Мария, която беше гръцка, а после се оказа българката Станка, на роми от Николаево, продали я в Гърция, България е дни наред в новинарските емисии на най-големите световни медии.

Сагата с търсенето на истинското семейство на Русия ангел, както я нарекоха, не вървеше в последните 40 секунди от вечерните емисии. Имаше си Breaking News на BBC и преки включвания от Nikolaevo, Bulgaria, когато се разбра коя е биологичната й майка. Не стана ясно за колко я е продала.

Излиза, че МВР разбра от Breaking News за трафика на бебета и деца от България към Гърция. Както и от Държавната агенция за закрила на детето, които тутакси обявиха готовност да вземат детето в България, но показват стопроцентова незаинтересованост към останалите 7 братя и сестри на Мария, които живеят в мизерия и се хранят един път на ден с каша от брашно.

В много от българските медии от години се пише за постоянните "екскурзии" в Гърция на бременни жителки на ромските махали. Но когато BBC и CNN показаха Сашка от Nikolaevо, Bulgaria и сюжетът е не като от страна, член на ЕС, а направо от Сомалия, а министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев замина на посещение в САЩ, институтиците се поразмърдаха.

А може и да е само за пред камерите. Царе сме да имитираме дейност в паузата между две дрямки. Ориенталски манталитет.

За близо десетте месеца на 2013-а светът научи за България покрай: февруарските протести, влезли в световните нюзрумове заради самозапалванията; гражданското недоволство срещу кабинета Орешарски, продължило месеци наред; евтиния алкохол и оргиите на Слънчев бряг; и накрая русата Мария, която всъщност си е Станка.

Страшното е, че проблемите в България стават "видими" за властта, когато се изложим пред чужденците... Дано го разберат и си подадат оставката, защото протестите няма да спрат.

Oще: власт  мария  медии  продажба на деца  трафик на хора  третия свят 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

3 pepe | 29.10.201320:16

Жалко за момиченцето. Журналята са му отнели шанса да попадне при добро семейство, което да се грижи за него, да му даде добро образование... Сега го чака българско сиропиталище на държавна издръжка.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

2 boris | 29.10.201317:05

Е щом това момиченце е циганче, но е русокосо и светлооко и този факт е доказан с генетически тестове, то значи сме на прага на епохално откритие! Точно това, което в продължение на повече от век е спъвало пълното признаването на дарвиновата теория за еволюцията вече е налице. Именно съмнението във възможността на оня миг на качествен скок, който е създал без нужда от преходен вид -човека – отделяйки го от маймуната. Този процес на налице! Той е възможен! Той е факт!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.11.2012, 16:27

1 Прокопи | 29.10.201316:20

Ми пазар, бе браточки.

Там има търсене, тук има предлагане... и някъде около Илинден - Ексохи бизнесът върви. Прости пазарни правила.
   

оценка

+1 -0