Теория на конспирацията - други версии | webcafe.bg
Webcafe

Теории на конспирацията

Екип на Webcafebg
16.06.2013, 23:38 (обновена 20.06.2013, 10:38)
16 юни, протест

Снимка: © Стоян Георгиев

Която ви се хареса. Коя е вашата?

Малкият, но боеспособен екип на Webcafe.bg cъбра няколко версии за вас, обобщени от участието ни в досегашните три протеста - и изслушани (и подслушани без СРС) разговори.

Версия I

Виновникът: Движението за права и свободи (ДПС). Прогнозирайки евентуалните реакции при избора на 33-годишния им депутат втори мандат - който не е член на ДПС - те оказват силен натиск върху  БСП в лицето на Станишев и "програмния му премиер". За зла участ - своя и на БСП, Станишев поддава, воден от нагона за власт.

Евентуален мотив: ДПС винаги са се разбирали най-добре с кръга на Георги Първанов, в който е и Румен Петков, човекът, който винаги е бил медиаторът между двете партии допреди няколко години. Именно той отговаряше за тези връзки. Сега този кръг е в немилост, благодарение на Сергей Станишев и подкрепящата го група.

Както и при управлението на тройната коалиция, след която най-много пострада имиджът на БСП, така и сега негативите отново са за партията на социалистите. Започват опити за катурване на Станишев.

Евентуална цел: Власт. Правителство, с архитект Георги Първанов - любимец и на Бойко Борисов, или май обратното беше. Очистване имиджа на Делян Пеевски, а оттам - и на капиталите на Пеевски и майка.

Все пак под шапката на ДАНС е Дирекцията за финансово разузнаване, което би трябвало да получава информация от банките при всяко съмнение за пране на пари.

Версия II

Виновникът: БСП си е виновна.

Евентуален мотив: Реваншизъм. Харизмата на Бойко Борисов и неистовия му апетит за власт ги плашат. Затова не се гнусят да се съюзят и с дявола, само и само да управляват. Бързо изгладняха след един мандат извън властта. Въпреки уверенията им, пак върнаха квотния принцип на разпределение на зам.-министри и областни управители - под прикритието на програмното правителство.

Евентуална цел: Власт. Не се гнусят да се съюзят и с дявола, само и само да управляват.

Версия III

Виновникът: Русия. Зад всичко случващо се прозира дългата й ръка.

Евентуален мотив: "Аха, обаче товарищ Станишев увърташе и така и не подписа за АЕЦ "Белене". Защо да не го катурнем и да не се направи кабинет, който бързо ще подпише инвестиционното решение за "Южен поток" и ще даде рестарт на АЕЦ "Белене"?

Евентуална цел: Власт. Фалиране на НЕК, сериозно нарушаване на финансовата стабилност на държавата, дестабилизация. Дали не и падане на борда?

Версия IV:

Виновникът: Мафията.

Евентуален мотив: Информация. С информация се шантажира и рекетира, с информация се правят пари. С какво, мислите, са пълни информационните масиви на ДАНС, с които се хвалеше Цв.Цв.?

Евентуална цел: Власт.

Версия V

Виновникът: ГЕРБ са виновни.

Евентуален мотив: Осигуриха кворум за избора на Делян Пеевски (може би играят с ДПС?), защото също предвидиха протестите.

Евентуална цел: Власт. Правителството пада, насрочват се нови избори и Бойко Борисов и сие се връщат. Може и с Цветан Цветанов, чийто прегрешения ще сме успешно забравили, заради мъченичеството му при това управление.

Версия VI

Виновникът: Всички са виновни. Изнудват се един друг с компромати, сред които сериозен дял заемат  тези за хомосексуална насоченост.

Евентуален мотив: Очерняне на предишните, за да не се върнат никога повече.

Евентуална цел: Власт.

Версия VII*

Виновникът: Бойко Борисов, Ахмед Доган и Любен Гоцев

Евентуален мотив: падане на правителството на Пламен Орешарски, връщане на ГЕРБ на власт,

Евентуална цел: Власт, замитане на следите, уличаващи Борисов и Цветанов в престъпления

*Последната версия се появи като анонимно писмо, разпратено до медиите, подписано от „Станимир Флоров, Калин Георгиева, Валери Йорданов". Срещата между Борисов, Доган и Гоцев се провела в Неапол, а по-късно съдържанието й е предадено на Цветан Цветанов. Авторите твърдят че са същите, които пуснаха записа от разговаря в Банкя между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

Oще: българия  делян пеевски  протести  цел 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

19 Елисавета Домовчийска | 18.06.201311:10

Макалистър, цялата Ви чуденка е резултат от погрешното допускане, че ситуацията е изненадваща. Абстрахирайте се от всичко и ще усетите, че това не е възможно, инфото за Пеевски беше известно вътре в левицата на много хора още при изборите, а подготовката за това е била далеч преди това, още когато Пеевски извърна на 180 градуса политиката на своите медии. Ще разберете че основата е положена отдавна, но защо и с каква цел, едва ли в пълната цялост ще бъде призната и осветена когато и да е. Но очевидно поне една от съществените цели на новия курс е била да се сринат като политически субекти ББ и ЦЦ, чрез разкриване на техни криминални престъпления, след което и пълното разпадане на ГЕРБ. А доколко има криминални престъпления на горните лица, аз съм убедена, че има. И записа с Мишо Бирата, или оня в Банкя е само върха на айсберга. Не разбирам хората, които хулят ДАНС по някаква там разработка "Галерия", когато са подслушвани политици и журналисти с цел разкриване на корупция. Ами каква друга е работата на ДАНС ако не именно такава, айде депутатите и политиците и министрите да ги имунизираме от подслушване, щото видите ли се излагаме със записите после /пак визирам "Мишо Бирата" и "записа Банкя"/. А тези дни в Чехия има масови арести на корумпирани политици и доколкото чух и министър-председателя си е подал оставка. Искаме ли изобщо някой да се бори с мафията или ще оставим мафията да си има държава?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

18 MacAllister | 17.06.201323:47

Аз пък вече го казах някъде - Станишев ми е много интересен от доста време. Още преди години започнах да забелязвам едни много малки, но много на брой несъответствия в поведението му. Разбира се, че не мога да кажа какво и кой планира, щото каквото и да съм дочул и т.н. със сигурност знам само малка част, а и хората обичат да лъжат. В такава ситуация е най-добре не да се чудиш какво става, защото "каквото" първо зависи от хората, на които е нужно и второ, защото никой боен план не оцелява през битката - т.е. не може да си фантазираш, че всичко е по план просто така. Най-същественото, което се видя у Станишев е появата на все по-голяма амбиция, много добре е прикрита, но ако прегледате изказванията му, послушате тук-там, за да чуете тона в различни контексти почва да прави впечатление как му е много по-естествено да говори като човек с мисия, отколкото като оперативен ръководител или нещо друго. Човека със сигурност не е толкова тъп, че да тури Пеевски при това по толкова забележим начин - подчертавам забележим. Станишев направи всичко възможно, за да излгежда ситуацията отвратително - цялата група на БСП беше в откровен шок, ако прослушате или дори само прочетете изявления от часовете след случката то си личи и за невярващи. Отделих повече внимание на реакцията на ДПС-арите и колкото и да е странно там също имаше объркване. За съжаление имаше малко интервюта в първите часове, а по-късните вече не са достатъчно меродавни, но със сигурност поне една част от групата на ДПС също беше изненадана. Станишев установи поведение през последните години, което сега наруши по всички възможни начини - особено що се отнася до отношението със собствените си съпартийци...

Не мисля, че сте толкова наивни, че да вярвате, че някаква олигархия ще изтипоса Пеевски така видимо на тепсия, така че цялата работа просто никъде не се вързва. Орешарски пък през цялото време говори за изтегляне на държавните пари от КТБ, което сега приема вече форма на обществена неизбежност и мисля, че това е доста важно за едно "обосновано" подозрение, че това не е широка конспирация, а мого подла и рискована атака на Станишев срещу много фактори, които го държат в зависимост. Не забравяйте, че става дума за БСП - там не може лидерите да действат като Костов - там има сложни наслоения от свои хора и игри - един голям стъкларски магазин. Паниката на някои от БСП (най-добре изразена в поведението на Кадиев) говори за объркани планове, а мисля няма нужда да обясняваме, че само 2-3 души в тая партия са толкова заети, че потенциално да имат млако време, за да си формират икономическа основа, Кадиев определено има свободно време. Всичко говори за внезапен изпреварващ удар, който обезсмиля бавните танци на задкулисните партийни игри и цел незаменимост и относителна автономност.

Друго интересно нещо е, че промяна в поведението на Станишев имаше след посещението на Райс при него (на крака) - опита се да я прикрие, но определено имаше повече решимост след това, а американските дела за България се ръководят предимно от евреи, които не са чужди на номера от тоя сорт - дай на врага си повече и по-рано и той ще се задави.

Единственото лошо на цялата ситуация е, че ако номера успее ще разберем по косвени факти дали горното е вярно, но ако не мине няма да сме сигурни какво става. Така, че да поживеем и да видим, както казват руснаците - а тяхното влияние е също един от потърпевшите, ако тия ми разсъждения са верни. Няма как да се каже нищо в прав текст - ако Станишев наистина се е еманципирал до такава степен той има само косвени и нестандартни ходове, за да си извоюва относителна независимост, все пак говорим за БСП. Ако е така, това не е зле за България, но дали е така, дали и да е ще се получи предстои да разберем...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.10.2010, 17:47

17 Бояна | 17.06.201323:10

Най логична изглежда последната.Вероятно и тя е истинската!
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

16 Vankata_820 | 17.06.201313:49

Българските комунисти, вече станаха интернационалисти, така че не им позволявайте да избягат безвъзмедно!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

15 Vankata_820 | 17.06.201313:47

2014 година е най-важната година в историята на Грабежа, най-вече защото всичко е, като за последно - изводите ги оставям на Вас, а който спомогне за сбъдването докрай на Комунистическия заговор и спазва Омертата, е добре дошъл и отвън и отвътре в БГ!!!Усмивка
Не са изключени безпрецедентни граждански безредици и палеж на всички архиви по министерства и държавни администрации, затова Аз заявявам, че най-важното е имуществото в тези държавни сгради да бъде спасено от погиване, благодарение на обикновените граждани в БГ, а паразитите в тези държавни структури, да бъдат бързо извеждани и предавани безвъзмездно на тълпата, за да не изчезнат и малкото останали налични доказателства за грабителския Преход!!!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

14 Елисавета Домовчийска | 17.06.201313:24

Аз моята "конспиративна" теория съм я изказала вече... А дали ще се сбъдне или не, само времето ще покаже, а може и то да не покаже, понеже политиката ще се харзулне в спирала от повтарящи се избори и народно недоволство. Все едно, важното е да има зрелища. Днешните протести били на хора с доходи, а не на маргинали, като февруарските. Този дето формулира тази теза, която изобщо не споделям, но е някакъв вид самореклама/реклама на тия дето днес викат "Оставка" срещу онези, които изобщо не викаха "Оставка, но я поличиха, та нека той да сподели, дали му харесва перспективата едните протестиращи да влязат в конфликт с другите в нещо като непримирима политическа борба, граничеща с гражданска война, безкрайни избори, абсолютен колапс на държавата, който допълнително ще нагнетява напрежението и как вижда изход от такъв сценарий?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 09.05.2013, 10:06

13 Val | 17.06.201313:06

Вместо програмно правителство получихме коалиционно в най-изродения му вид!!! Не че бяхме оптимисти, но имаше някаква търпимост и плаха надежда към програмното правителство, докато все още се заблуждавахме, че то е такова. Т.е. - вината е основно на БСП.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

12 niemen | 17.06.201312:25

Какви теории, какви пет лева! Когато става дума за най-обикновена простотия и малоумие. Политиците в България не могат да мислят толкова дълбоко. Те действат инстинктивно и първосигнално. Сега и веднага. Парите на масата. Защото не бива да забравяме, че винаги става дума за едни пари. Не за доброто на народа и светлото бъдеще, а за едни пари. Ако БСП и ДПС бяха такива проницателни мислители, те нямаше да направят кабинет. Щяха да оставят ББ да си направи правителство, а те с мнозинството си щяха да вземат цялата власт в НС и да режат Боко за всеки проектозакон и за всяко назначение. След пет месеца пак щеше да има протести по улиците, но всички щяха да викат срещу него и да молят столетницата да вземе властта. Но понеже хората на Станишев и Доган изгладняха през последните 4 години, трябваше да задоволят вълчия си апетит веднага и в аванс, ако може. На БСП-то това е рефлекс още от 9-тосептемврийско време. Слизат ог гората, където са студували, гладували и яли бой, и вземат властта. Един, който не може дори да чете, става министър на образованието. Друг, който не знае добре български, става външен министър. Примерно. Та и сега така. Тая власт с кръв сме я взимали и с кръв ще я дадем. Това им е теорията на конспирацията.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 14:58

11 don Pozo | 17.06.201312:11

Много лошо , че тоя "комунизъм" насаждат и на сукалчета. От малки зомбирани да търсят виртуален враг вместо да досаждат на власт имащите
изпълняващи волята на капитала.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 15.02.2011, 14:31

10 Vasil | 17.06.201311:55

Тинкър ,

ма те в България както виждаш хората мразят да мислят .... после що сме на тва дередже ... повечето още си мислят че ни управляват руснаците и че има комунизъм Смее се .... като реално ни управляват американците и има неолиберализъм което е още по - стращно и от комунизма .....
   

оценка

+0 -1