Изгубени в русофилията | webcafe.bg
Webcafe

Изгубени в русофилията

Иван Куцаров
26.02.2015, 08:32 (обновена 28.02.2015, 10:48)
22.02.2015 - протест срещу НАТО пред президентството

Снимка: © Getty images

Принизяването на Русия до моментни политически конюнктури като Путин и Сталин е подигравка с народ, който ни дава и до ден днешен едни от най-великите хора на изкуството и културата

Колкото е богата руската душевност, два пъти повече е бедна тази на модерния български русофил. Границите на неговото разбиране що е Русия достигат до ракети, водка, псевдоправославие и Сталин. В последните години в добавка се включва и Путин.

Ако си мислите, че митовете в интелектуалната ни Кампучия за комунизма са страшни, то не познавате български привърженик на георгиевската лентичка

В България има системен проблем и той е свързан с изучаването на история, която минава през учебници, в които се величае "българо-съветската" дружба, наложена ни след преврата от 9 септември и фактическата окупация от Червената армия. След 1989 прословутото братско приятелство е заменено с евфемизми, придаващи нотка на неутралност към безобразията, от които страдаме и до ден днешен.

Ужасният комплекс за малоценност, в комбинация с басните за добрия дядя Иван и лошата Европа, водят до раждането на хибридните чудовища патриоти, милеещи повече за Русия, отколкото за България. За модерния русофил България е някъде между Големия брат и Лошата Европа и, както казваше другаря Живков, трябва да се снишава, докато отмине бурята.

Робското мислене, че от българина нищо не зависи, че той винаги трябва да се прикрепи към силния на деня и по-добре да си мълчи, е основното оръжие на модерния русофил. Омаловажаването на суверенитета на България за него не е от значение, щом подкрепяме Кремъл.

На хора, които вярват в пропаганда за запалено младо момиче-снайперист, което се оказва жива трансджендър порно актриса и заявяват, че ще отмъстят на "толерасткия" Запад , няма как да им обясниш кой е Толстой. Или Чехов и Булгаков.

За тях имена като Шостакович и Кившенко звучат като "юдео-масони". И това са модерните православни патрЕоти, които носят на ревера си значка със сърп и чук и са убедени, че сме във война с Русия. В тяхната представа думите култура, изкуство и литература отсъстват.

Причината модерните русофили да говорят за "Атомното православие" и да не споменават културата, изкуството и литературата е проста. Когато почнеш да четеш великите Стругацки и техния "Трудно е да бъдеш Бог", гледаш филм на Никита Михалков или слушаш Висоцки осъзнаваш, че има и друга Русия. Русия, която е повече европейски устроена, отколкото можем да си представим. Модерният русофил познава Русия на Новосибирск и Сталинград, но не и Русия на Санкт Петербург и Казан.

Нищо не плаши почитателя на Кремъл повече от един истински ценител и познавач на европейска Русия.

"Религията, казва Маркс, е въздишка на потиснатата твар, тя е душата на един безсърдечен свят, както е и духът на едно бездуховно състояние. Тя е опиум за народа". В контекста на тази дефиниция никога няма да спра да се дивя на модерния русофил, който развява знаме с петолъчка и говори за православие.

Проявяване на религиозност на такива хора е обида за истинския християнин, който е смирен и толерантен. Всъщност докато така омразният от тях Европейски съюз се формира благодарение на християнските ценности, по същото време така обичаният от тях Съветски съюз превръща храмовете в "Домове на атеизма" и въдворява всеки истински православен християнин. Докато в Европа се развива екология, наука и изкуство, в Съветска Русия се праща в лагер всеки инакомислещ.

Легендата за "фашистите от Запад" и съзидателната Русия винаги се поставя на масата от модерните русофили, когато нямат доводи. Ще ги чуете да говорят за фашистка Германия и ФША (Фашистских Штатах Америки), без да разбират разликата между националсоциализъм и фашизъм. И без да знаят, че именно нацистка Германия е съюзник на Сталин при окупацията на Полша. Изобщо да не засягаме темата за Гладомора в Украйна, който е признат геноцид срещу цял един народ.

Модерните русофили дори не осъзнават факта, че по времето на така обичания от тях Сталин са избити близо 20 милиона, които са били противници на комунистическия режим. Само на 12 декември 1938 лично Сталин разпорежда избиването на 3 167 неудобни нему люде! Неслучайно династията Ким в Северна Корея възхвалява Сталин, който принизява живота на човек до простата фраза "Ако има нефт, ще го има и Байбаков. Ако няма нефт, няма да го има и Байбаков".

В тази цинична смесица от православие, комунизъм, фашизъм и личностни комплекси винаги има място за експлоатацията на истински патриот като Левски, който ясно вижда как имперска Русия гони и своя интерес. Левски, който прави своите комитети по масонски образец и бленува европейски идеали, днес е икона на неговите антиподи.

По същия начин, както генерал Луков емблема на друга част от тези псевдопатриоти. За модерния русофил Кремъл е пръв приятел на България и нищо не може да срути "неразрушимата дружба" между двата народа, скрепени от "братска любов".

По време на Първата световна война, на 4 септември 1916 година в Добруджа, настъпва цяла руска кавалерийска дивизия, която превъзхожда двукратно българската конница, предвождана от генерал-майор Колев. Пред строената конница той казва:

"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"

И ако за русофилите генерал Колев не говори нищо, то патриархът на българската литература Иван Вазов със сигурност е техен герой, поне заради „Под игото". По повод настъплението на руските казаци в Добруджа, в същата 1916 година, Иван Вазов пише стихотворението "Нови екове", което години наред е удобно премълчавано от тоталитарния режим. Именно за тази братска любов дядо Вазов, един от най-видните и истински русофили, пише "Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко -строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново!".

Хибридът, наречен русофило-патреот е най-голямата заплаха за онази Русия, която аз познавам и ценя. Да величаеш Йосиф Кобзон и Елисеевския оркестър, но да не познаваш произведенията на Рахманинов и Горки е оскърбление за всеки, почитащ руската култура и душевност.

Принизяването на Русия до моментни политически конюнктури като Путин и Сталин е подигравка с народ, който ни дава и до ден днешен едни от най-великите хора на изкуството и културата.

Всички тези модерни русофили са заплаха и за православието, тъй като техните бащи и дядовци бяха тези, които пребиваха и унижаваха българските свещениците след 9 септември. Но въпреки всичко казано те са най-голямата опасност за българщината и истинския патриотизъм.

Защото не можеш да величаеш други страни и да искаш анексиране на България към Руската федерация, но да се наричаш патриот. А последното води до два лоши извода за днешна България- или съдебната ни система не работи, или трябват още по-сериозни реформи в здравната система.

Автор: Иван Куцаров, Chronicle.bg

Oще: актуално  братска русия  генерал-майор колев  патреоти  патриоти  путин  путинофили  русия  руска култура  русофили 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

132 sim4o | 02.05.201521:21

----------------------------
" Frida | 22.02.201413:02
... кой ще си позволи да стреля ей така срещу митингуващи и протестиращи? muhihihihi "
---------------------------
А кой ли ще позволи, да се отвличат хора, и да се търгува с органите им ..
ЕС и НАТО ???
Ето и за стрелянето - и как същите тези НАТО и ЕС позволяват ..
... 1 Година от събитията в Одеса ..


http://www.1tv.ru/news/crime/268563

И още нещо, за Тъпоумното лицемерие .. когато то се пери и навира Двойният си стандарт в очите ни - можем и да го преглътнем .. когато обаче, почне дивашки да се юди и криви, и да намира нещо хумористично, във факта на убитите жени и деца .. тогава трябва да заключим ,че малоумната Фридушенка Рускоговорящая и ней подобните и соросоиди, не само страдат от липса на честност и липса на скромност, но и имат лабилно психическо състояние ...

Браво на "Уебкафето" за статията! .. нека ни показва ,подобни на по-горният автори, нека ги четем, нека се омерзяваме .. значи - ако човек търси и намира Истината, ако си съставя сам, непредубедено мнение, ако се противи на Лъжата и се погнусява от Лицемерието , ако не приема убийствата- то той непременно е русофил??? ... що за логика ???


Браво Уебкафе, още веднъж браво - за поредицата публикации ...

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

131 sim4o | 02.05.201517:51

130 Frida | 28.02.201518:55

сим.чеееее сопри се бре...
мужикът не търпи някой талантлив, умен, честен и най-вече достоен човек - или го трепе, или му съсипва живота от преследвания и тровене, или го прогонва.
----------------------------------------
Или го гори жив ...Имам и един въпрос...

За кое събитие т.нар "свободна" преса вдигна повече шум:
(1) за ареста на Пуси Райът
или
(2) за изгорените в Одеса...

По това ще ги познаете!

А по какво ще познаем, гнусната липса на морал .. ами сама ще се покаже, липсата на морал .... ето я ... http://www.webcafe.bg/id_2008601939/fpage_1/
----------------------------
Frida | 22.02.201413:02
... кой ще си позволи да стреля ей така срещу митингуващи и протестиращи? muhihihihi
---------------------------
Та т.нар "демократи" си позволяват да стрелят и убиват, ама за това от Гнусното Лицемерие - ни дума, ни вопъл, ни стон .... но Гнусното Лицемерие, не спира тъпо, да бръщолеви едно и също, едно и също .. намирайки, кой знае защо, и повод да се повесели ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

130 Frida | 28.02.201518:55

сим.чеееее сопри се бре...
мужикът не търпи някой талантлив, умен, честен и най-вече достоен човек - или го трепе, или му съсипва живота от преследвания и тровене, или го прогонва.
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

129 sim4o | 28.02.201518:34

Абсолютно има хора, които се кефят на разни трагични събития, или поне не обръщат внимание и имат Двоен Стандарт ...

.. примерно - избиването на българските старци по селата, изгарянето живи на хората в Одеса, избиванията за органи в Косово , избиванията от "опозицията" в Сирия на християни ...

Това е мръсната сган нанепеошките-соросоиди ... ярък пример тукана, на сей форум - Фридушенка Рускоговорящая

Понякога има и някой друг изрод да не е непеошник, ама това е по-скоро изключение ...
Общо-взето .. хора всякакви ..
Поздрави
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.02.2013, 00:46

128 Ролинс | 28.02.201518:25

Fedar | 28.02.201502:42
Та той почти се кефи на убийството на Немцов.
------------

Ти си пълен идиот! Шокиран Русия и Путин губят най-много от това поръчково мероприятие. Убийство на един безполезен мошенник

-----------------------------

Не знам какво чудовище трябва да си, за да поругаваш паметта на покойници по такъв начин. Това и най-върлия русофил-джихадист не би го направил. Ако имаше съвест, щеше да се засрамиш, но не ми пука. Продължавай да излагаш путинизма като Болен.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

127 sim4o | 28.02.201508:02

и ето инфо ..
За да се направи една анкета, на автора на статията, на дежурните соросоиди и на низшите духом из форума ..

Комунистите с Путин ли са, или са против Путин ...

Я да ви видя и аз ....

... "
2015-02-27 19:33
Московское городское отделение КПРФ получило официальное письменное разрешение на проведение шествия и митинга за отставку правительства 1 марта.
Валерий Рашкин, зам. председателя ЦК КПРФ, первый секретарь МГК КПРФ, депутат Государственной Думы:
"Мы отстояли свои позиции на проведение мероприятия в центре Москвы! Сейчас на руках имеем все официальные документы от мэрии. Сбор в 11:30 в Новопушкинском сквере, шествие пройдет до конца Тверского бульвара, где завершится митингом. Мы - за отставку правительства Медведева и за формирование в России профессионального Правительства народного доверия и национальных интересов!"


Та .. какъв Сталин, какъв Путин какви пет лева, какви комунета ???? .. МИТИНГИТЕ НА КПРФ СА ЗАЕДНО С ОСТАНАЛАТА ОПОЗИЦИЯ и са показвани по "демократичните световни медии" надълго и нашироко ...

Поздрави
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

126 sim4o | 28.02.201507:56

Victoria Konstantinova | 28.02.2015 03:00

Защо някой не направи една анкета между "русофилите" - да назоват по 10 руски писатели, поети, композитори, художници, исторически ценности, архитектурни забележителности ? Да кажат 10 изречения на руски ! Да отговорят на въпроса - каква е дефиницията за русофобия и русофилия. Ленин, Сталин и Путин ли са опорните точки.
---------------------------------
Абсолютно трябва такава анкета да се направи !

Фридушенка, например, ще се справи с теста за 19 изречения на руски, ама няма да може да каже нищо за художниците ....

Всъщност "русофилите" описани в статията на момчето, са не повече от реално съществуващи 5-6 човека. .. "сталинисти" е най-доброто описание за тях ...

Между другото - нещо което се не знае .. КОМУНИСТИТЕ В РУСИЯ СА ПРОТИВНИЦИ НА ПУТИН ..
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 04.09.2013, 02:40

125 Victoria Konstantinova | 28.02.201503:00

Защо някой не направи една анкета между "русофилите" - да назоват по 10 руски писатели, поети, композитори, художници, исторически ценности, архитектурни забележителности ? Да кажат 10 изречения на руски ! Да отговорят на въпроса - каква е дефиницията за русофобия и русофилия. Ленин, Сталин и Путин ли са опорните точки. Обичаш - русофил, мразиш - русофоб!
   

оценка

+3 -2

Регистриран на: 20.07.2011, 13:11

124 Fedar | 28.02.201502:42

Та той почти се кефи на убийството на Немцов.
------------

Ти си пълен идиот! Шокиран Русия и Путин губят най-много от това поръчково мероприятие. Убийство на един безполезен мошенник, който с неадекватните си изяви само допълнително маргинализираше и капсулираше т.нар.либерална опозиция, и още повече увеличаваше рейтинга на Путин (щото дори и хора, които не харесват много Путин, си казваха: "Щом тоя и Навални са опозиция, по-добре Путин като по-малко зло"). Сега това убийство ще се използва за да се подронва рейтинга на Русия и Путин, и за да опитват да организират наченки на Майдан.
   

оценка

+6 -3

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

123 Conspirator | 28.02.201502:16

Ролинс,престараваш се.Засега не е предмет на съдебно преследване да посочиш от проверен източник етническата принадлежност на когото и да е.Деосвински провокативно/иронизирайки/намекна,че това е заговор в който са намесени американски евреи,като пропусна да обясни,че Немцов е също такъв,но с руски паспорт.
В тези ''полит-коректни''времена човек много трябва да внимава с литературният си изказ,защото на пазителите на ''Кивота''работата им е да внимават.Много да внимават да не изтърват някой антисемит,за когото има едни закони дето опират до казуса на Галилео Галилей.Някой неща не се въртят и са плоски.
   

оценка

+4 -3