Баща ми беше моята слабост, но откакто го видях с момиче в хотел... | webcafe.bg
Webcafe

Баща ми е подлец

Стиляна
14.09.2011, 10:56 (обновена 14.09.2011, 11:10)
Дете и баща

Вярвах, че семейството ми е прекрасно...

Винаги съм вярвала, че семейството ни е чудесно. Обичам майка си а баща си просто обожавах. Той беше един галантен, любящ и пекрасен съпруг и баща в моите очи. Бях неговата принцеса, винаги успяваше да ме изненада приятно.

Дали ще е някой диск на певец, който съм споменала, че харесвам, или усещане на топла козинка на сладко персийче, сгушено до главата ми на събуждане, няма значение. За мен по-важен беше фактът, че ме е чул, че ме е разбрал.

Мама винаги е била по-строгата. Винаги изискваше много от мен. Още от дете. Тя беше тази, която настояваше да ставам рано по едно и също време, да чета книги - не винаги интересни за мене, да пиша по 50 пъти всяка сгрешена думичка от контролното по английски.

Сърдеше ми се, когато забравях да свърша нещо, което съм обещала, сърдеше се и когато не се прибирах в уречения час. Понякога ме наказваше. Сряза ми на парчета една ужасно любима блуза,( която тя самата ми беше купила ), само защото бях забравила да напазарувам някои от нещата, които ми бяха поръчани.

Не казвам, че е била лоша с мен, винаги ми е казвала, че е за мое добро, помагала ми е с уроците, спомням си кошмарите в инфекциозна болница, когато - макар и изнемощяла от безсъние на стола, на който й бяха дали за спане (нямаше легло, а тя отказа да ме остави, докато не се стабилизирам), ставаше и с хладна ръка разведряваше горящото ми лице, вдъхвайки ми надежда, че всичко ще е наред.

Все пак баща ми беше моята слабост. С него споделях повече, той сякаш гледаше на живота от по-веселата му страна и беше по-лесно да се разбера с него.

Не си спомням родителите ми някога да са имали някакви сериозни разногласия, е караха се понякога, но бързо им минаваше и на двамата.

Имали сме трудни моменти. Баща ми си загуби работата малко след като се роди брат ми. На майчинските на мама останахме. Наложи се тя да тръгне на работа, баща ми ни гледа известно време.

После дойде моментът, в който сякаш светът се завъртя за нас. Все още нямам цялостна представа, какво точно се случи. Семейството ми беше относително стабилно финансово, освен някои трудни моменти временни, но не съм живяла в недоимък.

Но след смъртта на баба и дядо, два продадени апартамента и някакви успешни сделки на баща ми и негов приятел вече имахме фирма, успешен бизнес и много пари. Достатъчно, за да пътуваме на екскурзии, морета, втора кола, обещание от баща ми и за моя собствена, когато навърша осемнадесет, огромен нов апартамент...

Решиха майка ми да напусне работа и да се грижи за брат ми, той беше ученик във втори клас. Все по-рядко започнах да виждам баща си обаче. Разбирам, бизнесът му отнемаше много време, пътувания, но ужасно ми липсваше.

До момента, в който го видях с неговия приятел в компанията на две млади, може би малко по- големи от мене момичета.

Видях колата му пред хотела. Бях се качила с приятели, щяхме да празнуваме рожден ден и да останем да нощуваме там. А той беше "заминал" преди един ден в командировка. Видях го в сладкарницата, пиеха кафе и се смееше и подаваше резенчета плодове в устата на момичето.

Повдигна ми се, приятелката ми и тя го видя и ме издърпа навън. Ушите ми бучаха, цялата се тресях, сякаш желязна ръка ме беше стиснала за гърлото, дори не можех да заплача.

Не си спомням как съм се озовала в таксито, съвзех се в дома й. Там заплаках, много ме болеше и продължава да ме боли. У дома съм и пиша тези редове. Не искам да мисля за бъдещето, иска ми се никога да не се бях качвала там горе.

Баща ми, какъв подлец! Все още не мога да повярвам. Крия се в стаята си, той се върна тази вечер. Казах, че съм болна и пиша тези редове. Не знам какво да кажа на мама, не мисля, че мога да й кажа. Знам, че все някога тя ще разбере. Тя винаги всичко разбира....

(Написах името на сайта и заглавието на разказаното от мен на едно листче. Ще го пъхна в папката, която той винаги носи със себе си. Сигурна съм, че ще го намери...)

Oще: баща  брат  дете  любов  майка  семейство 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

67 Bichkiiata | 16.09.201120:26

fALLEN

Съжале боку, и аз се нервя, че Такеши не прави продължения от всеки тъпизъм, да започнеш оттам дето другият го е засрал. Но в тази статия едно неузряло все още емоционално момиче просто си споделя преживяванията, аз не дочетох статията, минах на коментарите. Не виждам защо толкоз сте възмутени всеки има право да спре, като види, че стилът не е на нивото Молиер, Балзак, Хемингуей...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

66 Dimitar Stamboliyski | 16.09.201114:24

fallen, това беше първото, което ме подразни - вече секви парцали се публикуват!
Чудя се защо!?! Доскоро имаше доста по-класни текстове, над които да се замислиш. Сега сумай ти шитни!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

65 fALLEN | 16.09.201113:38

качеството на текстоветге става все по-ниско...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

64 lele male | 16.09.201109:51

@ skd911 - Благодаря за думите! Продължавам да ходя по пътеката наречена "Доктор Ох Боли"... Знам, че не мога да осъдя лекар. Загубих майка си преди 2 години от рак и за това "новината от докторицата" я приех като "дежа вю"... но и определно се стресирах, защото знаех какъв е пътят и изхода от такава "диагноза"...
Притчата на Rowan - много е добра! Не я знаех, но съм я приела доста отдавна и не се оставям на дребнавата омраза и продължавам да вярвам "до наивност" в доброто в хората. Пределно ясно ми е, че живеем във времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки... с повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но и много по-малко здраве.
Мъча се да живея, а не да преживявам. Пия, пуша, купонясвам. Пари не пестя - все от нещо ще се умре, но искам и да съм живяла! Лошото е, че в България много хора се раждат "мъртво родени"... но вярвам, че това ще се промени... Дано!
Айде някой да пусне тема, за "Майка ми е курва" и да се почне мелето пак Смее се
Лек ден на всички!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2011, 18:39

63 Josephin | 15.09.201121:51

@Rowan,
много хубава притча, браво Пляскане
наистина в повечето случаи само се забавляваме, но понякога споделяме съвсем искрено чувствата и мислите си по даден проблем
хубаво е, че на някой му пука ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2010, 15:09

62 skd911 | 15.09.201120:42

@lele male


Те вече всичко гледат да го диагностицират като рак.......... защото взимат повече парички така Бесен . Не ги знам в кой АД ще гният след смъртта си, но лекарите в България, нямат абсолютно никакъв морал.

Аз също имам подобен случай с мой роднина.

Когато ти кажат нещо не им вярвай, отиди при друг доктор и в друга болница и пак питай, без да казваш какво са ти казали на предишното място. Не им вярвай за нищо, лъжат като търгаши на пазара. Бесен

Това са наистина сериозни, неща........ но за съжаление не виждам какво може да се направи......... ако тръгнеш да ги съдиш всички ще ги защитят......... доктор осъден НЯМА.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2010, 15:09

61 skd911 | 15.09.201120:33

@Милена


Не се ядосвай толкова много, за такива малки неща. В webcafe все още се спазва сравнително добър тон. Явно не си виждала наистина нагли и гадни хора, тези коментари тук са нищо.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

60 Rowan | 15.09.201120:15

Специално за Милена една притча:

Една даскалица в детската градина казала на децата, на следващата сутрин да донесат картофи, по един картоф за всеки човек когото мразят или ги дразни. Някои дошли с по 1-2 картофа, други с по 10. Децата трябвало да носят постоянно картофите със себе си по цял ден, дори и като ходели в тоалетната. След няколко дни, хлаптата почнали да се оплакват и то не само от тежеста на картофите, а и от миризмата. "Същото е с душата ви деца, ревнахте от едни вмирисани картофи, а представете си, че носите отровата омразата към няколко човека цял живот, накрая вие ще се отровите и ще станете отровни."

Та ти Милена, не само статия написа против "хейтърите", но и постоянно се включваш с грозни коментари. И статията ти и коментарите са много по-пълни с омраза към нас "хейтърите", отколкото нашите коментари към някоя статия. Не ние, ти мила злобееш. Ние в повечето случаи се забавляваме.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

59 Мина | 15.09.201119:59

Митко, 47, тя кога е "давала тон на родителското тяло"??? Тя е много наранена от това, което е видяла. Мислела е, че има прекрасно семейство, обожавала е баща си... докато не го е видяла с очите си как лъже и изневерява (най-вероятно). Как точно си представяш да реагира??? Никъде не прочетох, че му казва какво да прави!!!?? ОчевАдно е какво си мисли/иска всяко дете- че родителите му се обичат и се уважават. Ама не е било така явно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

58 lele male | 15.09.201118:49

Бички, надявам се систъра да бъде ОК!

А ти защо имаш по-специално отношение към статията? Туй да не е щерката дето се тюхка Намига
   

оценка

+0 -0