Краят на света = бутон "рестарт" | webcafe.bg
Webcafe

Краят на света = бутон "рестарт"

Кристина Пайташева
12.12.2011, 11:16 (обновена 14.12.2011, 08:44)
краят на света

Краят на света би следвало да се разглежда като бутон „рестарт", който трябва да натиснем

Гал Сасон е астролог и учител по древното юдейско мистично познание кабала. Преподавател е в Юдаисткия университет в Лос Анджелис. Провежда индивидуални консултации и прави много успешни предвиждания в различни области на живота.

Освен това той е професионален музикант и писател. Гал Сасон израства в светско семейство на рационалисти. Баба му е българска еврейка от Варна, навремето известна модистка в морския град. Автор е на книгите Едно желание може да промени вашия живот, Космически навигатор и Дванадесетте царства на светлината.

- Непрекъснато се говори за края на света, а с наближаването на 2012 г. още повече. Какво символизира това говорене?

- Няма такова нещо като края на света. Хората започнаха да говорят за това от 1966 г. Има едно схващане, че планетата "се рестартира" на всеки 500 години, но това не означава, че на всеки 500 години ние ще бъдем разрушени. Това означава, че ние променяме начина, по който гледаме на времето.

Понятието за времето се променя. Хората, които все още смятат, че предстои да се случат ужасни неща, ще бъдат много разочаровани. Краят на света би следвало да се разглежда като бутон "рестарт", който трябва да натиснем.

Всъщност словосъчетанието "край на света" се използва изключително със спекулативна цел - това е цяла една индустрия. Когато говорят за края на света, хората го използват като извинение, свързано с проповядването на идеята за Страшния съд. А тези проповеди са доста по-изгодни.

Ако аз кажа, че нищо няма да се случи, никой няма да дойде на моята лекция. Ако пък кажа, че ще случат ужасни неща през идната година, ще дойдат много хора, за да разберат за какво точно става дума.

В човешката еволюция хората са програмирани от виждат знаци, повече свързани с негативното, отколкото с позитивното. Защото ако нещата са позитивни, ние няма да усещаме необходимост от това да бъдем нащрек. Склонни сме повече да чуваме за предупрежденията, предизвикателствата, болката и трудностите вместо за информация, носеща позитивна енергия. И смятам, че много хора действително злоупотребяват с това.

- Защо според вас българите са толкова негативни?

- Българите са негативни заради това, че са негативни. Програмирани сме да обръщаме повече внимание на проблемите. Например ако си здрав, ти няма да обръщаш внимание на своето здраве. Ако имаш обаче някаква болка моментално започваш да обръщаш внимание на знаците, които ти отправя тялото.

Нервната ни система е устроена по този начин. Трябва да започнем да се самопрограмираме и това е част от еволюцията, да обръщаме повече внимание на позитивните неща. Ако усетим, че нещо тръгва да се развива в позитивна посока, трябва да ускорим това усещане и да го затвърдим. Често обаче вместо да засилваме усещането за позитивност, засилваме усещането за негативност. Но смятам, че това е част от еволюцията.

- Понятието за края на света не идва ли при нас да ни каже, че трябва да променим нещо в начина си на мислене всъщност?

- Да, и освен това е начин за преосмислим негативността и да разберем, че този начин на мислене е самоунищожаващ. Ако светът ще свършва, то какво можем да направим? Ако няма да свършва, то тогава също няма какво да направим.

Логично погледнато, няма нужда да се притесняваме за края на света. Възможно е например луд човек да похарчи всички пари по кредитните си карти. Това също би могло да се разглежда като край на света, но на кого му пука всъщност.

- Свързан ли е краят на света с астрологията по някакъв начин и съответно как?

- Не е. Западната астрология не показва никакви отличителни знаци за катастрофи, които биха могли да покажат край на света.

- Астролог сте и изследовател на Кармата. Съществува ли според Вас връзка между нашето съзнание преди да се появим на този свят и датата, на която сме се родили?

- Да! Аз вярвам в това. Описвам своята гледна точка по темата за Кармата и прераждането в астрологичната си книга "Космически навигатор". Ако е истина, че съществува прераждане и че между отделните ни животи сме много близо до Бог и ако е вярно, че нашата лична карта обяснява кои сме, то тази карта наистина представлява договор, който подписваш с Господ. По този начин всъщност се съгласяваш с всичко това, което ще се случи по-нататък в живота ти.

Ти се съгласяваш да прочетеш сценария на живота си. И ако се съгласиш умело като добър актьор, ще получиш награди и Оскар. Но ако не си го прочел добре, дори и сценарият да е перфектен, тогава ще трябва да понесеш товара на актьора, когото замерват с домати.

Така че - да, ние взимаме този сценарий с цялата информация в него - кога и къде да се родим, кои да бъдат нашите родители, какви уроци трябва да научим в този живот, за да израстнем духовно.

Защо е всичко това? За да сме по-близо до Господ. А това вече е просветление. Така че целият процес на астрологията се основава на разкриване на договора, който си подписал. А договорът е определен от датата и мястото, където човек е роден.

Защото всеки, който се интересува поне малко от живеенето в света, знае, че всичко около нас е време и пространство. Важно е обаче да се знае, че ти подписваш този договор, но изборът е изцяло твой как ще разтълкуваш ръкописа.

- Бихте ли дал едно послание към българите и това каква година ще бъде за тях 2012?

- Трудно ми е, защото нямам карта на България. Изследователите спорят относно зодията на България. Всичко е много неясно при нея. Зодията на българите според китайския хороскоп е Дракон. А от 23 януари навлизаме в Годината на Дракона, което само по себе си означава, че следващата година ще бъде добра за българите.

Oще: астрология  гал сасон  краят на света 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.06.2011, 13:51

3 Pozzi | 14.12.201107:15

тоя сериозно ли е надрънкал всички тия простотии... бой
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.01.2011, 17:43

2 Voin | 13.12.201115:27

"Българите са негативни заради това, че са негативни"
Оттук направо спрях да чета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2011, 14:27

1 Ex Freerider | 13.12.201100:34

Чуди се
http://www.youtube.com/watch?v=z7bvrTWjFYw
   

оценка

+0 -0