Парадоксът на Страхил | webcafe.bg
Webcafe

Парадоксът на Страхил

Драгомир СимеоновДраго Симеонов
23.01.2014, 13:53 (обновена 14.10.2016, 12:46)
Страхил Ангелов

Снимка: © bTV

Страхил Ангелов не е бунтарят-ренегат, още по-малко пък политическият ни Чък Норис

След като разрешаването на конфликта в Сирия се оказа непосилен за международната общност, а големите геополитически играчи продължават да нямат верен ход, със задачата най-после се зае депутатът от БСП Страхил Ангелов. Той отиде като частно лице на неофициално посещение, което се оказа все пак достатъчно представително, за да се води стенограма на разговорите и сирийската телевизия да излъчи кадри от него.

Така частният посланик на мира и справедливостта сътвори грандиозно политическо л.... дори за габаритите на собствената му формация. Самият той като че ли подуши каква я е свършил и с малко гузен вид, но неотстъпчиво нахален тон заяви, че единственото официално нещо, заявено от него на домакините, гласяло, че мирът можел да възтържествува, само ако върнели диалога в парламента, там, където му било мястото. Много мъдър съвет от човек, който две изречения по-рано сам си признава, че не е послушал партийния си лидер и е предприел воаяжа на своя глава.

Между другото същият този Ангелов има и друго знаменито наблюдение върху универсалните истини на обществения живот. Преди броени месеци той остро критикува президента Плевнелиев за срещата му с турския вицепремиер с думите: "Такъв тип срещи са недопустими. Обяснението, че е бил в лично качество, чисто човешки, като гражданин, е абсолютно неадекватно. Той е избран, не е обикновен гражданин, който може да ходи да се среща с всекиго, където намери за добре."

От което става ясно, че Страхил не е толкова тъп, колкото изглежда. Просто политическата му кариера го е научила, че максимите, с които поучава околните, не важат за него. А това го лишава от извънредния му статут на лошо момче, прави го просто поредният овластен глупак, който се смята за уникален, а всъщност не се различава по нищо от всички останали.

Занимаваме ви с безстрашния и криворазбран емисар на мира, защото той е чудесна илюстрация на политическата ни класа; дори в известен смисъл той е съвършеният държавник на настоящия етап. Страхил е амбициозен и комбинативен, щом е успял да достигне висшите партийни нива; предприемчив и действен е, след като се е юрнал на своя глава да твори външна политика; има собствен политически образ, който позволява несъгласие с директни нареждания на началството, но все пак спазва партийната дисциплина, след като дори от взривоопасна Сирия декларира подкрепа единствено за Орешарски.

Умее да замазва гафовете си така, че те да изглеждат като произведение на абстрактното изкуството на малоумието; не пада по гръб, дори когато очевидно е сгазил лука; думата „съжалявам" не съществува в речника му; има високо самочувствие, подплатено със задължителната естествена умствена ограниченост да преценява последствията от собствените си действия и не на последно място - има дарбата да изглежда като пълен идиот в очите на всички, без това да го тревожи.

Страхил Ангелов не е бунтарят-ренегат, още по-малко пък политическият ни Чък Норис, той е екстрактът на парламентарната ни система, която бълва страхиловци в такива размери, че едвам смогват да се пренасочат към БСП, ДПС, ГЕРБ, АБВ и прочее налични абревиатури.

Всеки един от тях се усеща готов да ръководи, с което автоматично доказва, че не става за това. Но този парадокс не ги спира да се пробват; напротив - насърчава ги да го докажат.

Oще: посещения  сирия  страхил ангелов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.01.2014, 13:40

10 Stoian Arabadjiev | 31.01.201421:16

Страхилчо е пратеник на БСП,ДПС.Ако не е сключил споразумението, са го хвърлили на Медиите( Пеевски)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.01.2014, 13:40

9 Stoian Arabadjiev | 31.01.201421:12

Коментара го направих,а вие го скрихте.България без цензура!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

8 Frida | 27.01.201409:44

чудесна статия - само една малка стъпка не й достига и ще я направя.
-комбинативен и амбициозен- на дребно и плоско - основни качества на множеството беге -политици-, задължително вид на -замогнал се калайджия-, потвъждаващ липса на всякаква духовност и интелект - оправдание за уж неадекватни действия на политическия фронт. не, че на финансово-икономическия лицата са други.
подобни екземпляри не са изказали никакво становище, нямат никаква позиция, без дори желаемо принципна да е, по каквато и да е тема, но изведнъж ей така, някак спонтанно и малоумно естествено за амплоато им, създават някаква ситуация хем на неудобство, хем на задоволство... затова са поставени- за да има спор, макар и кръчмарски, за да има мнения - макар и махленски, за да има чувство за политически живот - кух и лишен от всякакъв смисъл,но достатъчно панаирджийски, като зрелище. зад което нещата си се редят без всякакво участие на публика, коментатори, че и изпълнители, като въпросния страхил.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.01.2014, 01:16

7 разсъждаващ | 27.01.201401:37

Страхилчо сме го избрали да си казва и държи на мнението си, Да научи кое е полезно за българия и натам да води политиката на България. А то какво се получава? Обявяват го за немит, недостоен, крадил ягоди от ТКЗС,и още много други неща, за да не се чуе какво е видял в Сирия, Да не научим че има затъмнение по Българските медии за Сирия. А ако проговори, да не му вярваме на думите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2014, 01:16

6 разсъждаващ | 27.01.201401:29

Нещата се завръщат от преди 30 години. Тогава имаше определени държави с които можехме да търгуваме, да посещаваме, да пишем добри неща за тях, и други държави за които беше задължително да пишем че бият негрите.

Опита се страхилчо да каже че има и други гледни точки, а не само на Младенов(бивш външен министър превеждащ ни казаното от САЩ), но бързо го сплашиха та започна да заеква чак.Как ли са го предупредили? И сега, вместо да го оставят да разкаже какво е видял, кое е различно? Зтвориха му устата, иначе щяхме да научим много неща.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.12.2012, 15:05

5 Бягащ Вълк | 25.01.201416:21

Това последното ме уби! Не си миел зъбите и смърдял на пръдни, ясно, говори за нечистоплътност, но къде се вижда неспособност за ръководене на екип и подобни?! Изобщо, как мнението на някого се отнася към професионалните качества?! Объркан
Питам се неслучайно - в старата махала ми насаждаха предразсъдъци какво може и какво не точно по този начин. Например имаш шкембе, на накой му се ражда 'творение' в главата, че не може да работиш като, цитирам: 'шеф'...Или в маалата си представят своя избраник като огнедишащ дракон, страшен мъжкар, който кле.ца женки и като ходи, има сърце с двехиляди конски сили мощ и въртящ момент 1800 нютонметра, а от зад.ника му, докато ходи, хвърчат виелици и огън Много щастлив ...
Та искам да кажа, без да защитавам това момче, че макар да е оа.кал положението, виновни са тези, пуснали го да стане депутат. Трябвало е да му разяснят какво бива и небива, а не да тръгнем сега да се занимаваме с долни неща като - смърдеше на пръдни и лъжеше, че има добре оформени плочки на корема, ма не беше вярно... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2014, 14:21

4 The Dream | 25.01.201414:34

Тоя какъв е боклук! Живееше в старата махала - биеше и обираше хората наред, с неговите приятели където и да се появеше ставаха погроми; караха скутери чисто голи и не си миеха зъбите по 2-3 дена и после дъхаха на хората е градския транспорт!!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

3 Mile Manolov | 25.01.201401:32

без да искам го видех тоя в новините... баси несретника ;)
Словореда му е кат на замогнал се калайджия. Мани заеби!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.10.2013, 15:05

2 Aston | 24.01.201418:24

Защо всичко което автора се опитва да каже в цяла една статия, не се заяви с две думи: "ЧЕРВЕН БОКЛУК" ?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.01.2014, 23:42

1 Сашо | 24.01.201411:10

Страхилчо се издъни. Така както се издъни Сидеров и компанията му в Куба. Един депутат е частно лице само в кенефа, кухнята и спалнята и то само в собствения си дом. През останалото време (дори по време на ваканция) той представлява дадената държава. Страхилчо няма правото да се изявява като дипломат, защото точно това е станало. За съжаление подобни изцепки оставят неприятен привкус в международната уста, а не си остават "тайна" само у нас и дадената държава-дестинация.
   

оценка

+1 -0