Вашето куче | webcafe.bg
Webcafe

Вашето куче

М. Панчева
23.01.2013, 11:49 (обновена 23.01.2013, 12:08)
кучета

Снимка: © Явор Николов

Както предполагахте, Вашите кученца се справят с живота на улицата

Вашето куче е най-хубавото. То е с най-чистата кръв, носител на идеални гени, в перфектно здраве и с добър нрав. Вашето куче всяка сутрин ви носи пантофите и върти щастливо опашка, щом се приберете от работа.

Обичате да го разхождате, защото това Ви успокоява. Всяко лято е с Вас на море, защото е толкова забавно с него, докато подскача във водата. Вашето куче има собствен кът за сън, има десетки играчки, с които да се занимава и яде най-отбрана храна. Вашето куче има личен ветеринарен лекар, маркова "кучешка" козметика и няколко каишки за различни поводи. Обичате да сте заедно с него и да виждате обичта в очите му.

Вашето куче, преди да бъде Ваше, все пак е куче. И, като всяко такова, предполага се, че също като Вас, си има противоположен пол. За Вашето куче не е трудно да влезе в контакт с друго нечие (или ничие) куче от противоположен пол. И Вие разбирате, че то има биологичното свойство да се възпроизвежда. При това - доста често.

Все пак, Вие не желаете да кастрирате Вашето куче, защото това е против природата му, а и е неприемливо за възгледите Ви. И така, Вашето куче забременява. Вие сте щастливи, защото то е чистокръвно и много лесно ще подарите малките на приятели и познати, въпреки че гените му ще са леко размити в поколението, вероятно заради неизвестния баща.

Вашето куче ражда девет малки и беззащитни кутрета. Ще полагате максимални грижи за тях, докато пораснат, за да ги подарите. Вашите кученца са вече достатъчно големи, но никой не ги иска. Дори за подарък. Да, вярно, много са симпатични, но нямат нищо общо нито с породата, нито с вида на майка си и приличат по-скоро на бездомни, отколкото на породисти.

Не можете повече да ги гледате. Те отнемат от времето и средствата Ви, унищожават всички предмети, до които се доберат. Ще Ви е мъчно за тях, но няма какво друго да направите. Възможност да ги подарите на някого няма, дори едно-две от тях, а е абсурд да ги задържите у дома. Та те са цели девет.

Какво пък, те са вече достатъчно големи, за да се оправят сами, а и изглеждат така, като че са взети от улицата, ще успеят да се оправят като баща си. А и нали ще са всички заедно. Може дори да го открият някъде. Все пак, Вие ще се погрижите за тях, ще вземете достатъчно голям кашон, в който ще сложите някое старо и топло палто, както и малко храна. Може пък някой да си ги хареса. А може и да не си...

Вашите кученца формално вече не са Ваши. А Вашето истинско куче продължава да не е кастрирано. Няма и да бъде. Скоро пак ще се повтори същото.

Както предполагахте, Вашите кученца се справят с живота на улицата. Никой не си е харесал нито едно. А вече са прекалено големи и мръсни, за да започне някой да ги харесва. 
Всяко едно от тях е Вашето куче.

Вашето куче е редовно ритано от минувачи. Вашето куче пречи на всички и затова трябва да се вземат мерки това да престане. Вашето куче е многократно блъскано от коли. Вашето куче е бито с метални тръби и замервано с камъни. В устата на Вашето куче се слагат пиратки и се палят, пали се и самото то, след като е залято с бензин.

Вашето куче яде храна, смесена с отрова. Прегазват Вашето куче с кола, пред очите на дете. Пробождат Вашето куче с нож. Няколко пъти. По Вашето куче се стреля с пушка. Няколко пъти. Крайниците на Вашето куче биват отрязвани. Вашето куче умира, увисвайки на обесено.

Очите на Вашето куче са извадени, главата му е разбита в тротоара. Вашето куче се влачи безпомощно и агонизиращо в калта, след поредния зверски побой. Крайниците или ребрата на Вашето куче са счупени. То умира от глад, хвърлено в шахта. Вашето куче е изплашено и може да нападне човек. Тогава Вашето куче става "зло". Вашето куче не заслужава да живее, защото е заплаха за обществото. Затова трябва обществото собственоръчно да се освободи от него. По някой от гореизброените начини. Такива са законите в природата...

За това, което се случва на Вашето куче, сте виновни Вие. То е в дома Ви, яде специална храна и спи в собствено легло. Разхождате го всяка сутрин и се грижите за него. Вашето куче отново ще има бебета, които като предишните няколко "партиди" ще се озоват на улицата. И всяко едно от тези кучета ще бъде Ваше куче. 
А Вашето куче е най-хубавото.

Oще: дом  кутрета  куче  улица 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

18 паяка | 17.01.201417:22

Поглеждали ли сте ги в очите животните? Дали са стопанствени или безстопанствени - гледат еднакво.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

17 Manuela Gerenova | 17.01.201416:35

Мисля, че Борис го обобщи прекрасно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

16 boris | 17.01.201416:31

Кучетата са просто животни, като телетата които ги колят в кланиците всеки ден за да се зарежда магазина. Стига сте философствали за глупости.Безстопанствени животни в града - екарисаж.
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 02.04.2012, 03:26

15 asdfsd | 17.01.201415:31

>в квартала има повече котки, отколкото бездомни кучета

Толкоз за резултата от действията на нъй-върлите радетели за отговорност. Тя никога не е важала за тях и съдейки по малоумието и реакциите - няма и да важи. Няма лошо:

http://www.mnn.com/earth-matters/animals/blogs/outdoor-cats-are-prolific-killers-study-finds
https://en.wikipedia.org/wiki/Cats_in_New_Zealand
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

14 паяка | 17.01.201413:40

8 Биляна Спиридонова | 17.01.201409:49
... ама ако знаете колко е грешно да се сравняват кучета и хора! Човек може САМ да ИЗБЕРЕ дали, кога и колко деца да има

Абе не всички човеци, има едни дето миришат, хич не избират... всъщност, да - избират, избират да имат по много деца.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

13 lele male | 17.01.201411:36

Статията е от преди една година...
В момента, в квартала има повече котки, отколкото бездомни кучета...
Може би и тази статия е допринесла за това... Няма лошо!

П.С. Роуан - готин пост! ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

12 Rowan | 17.01.201411:22

Гледам, оная сутрин, комшийката, порядъчна непроста жена лееко попрехвърлила петдесетте, шумоли нещо с найлонова торбичка до кофите за боклук. Принципно избягвам да си навирам носа в хорските работи, но комшийката си има мъж със сериозен бизнес и не спада към контингента препитаващ се от въпросните кофи, и това привлече вниманието ми.

В този момент фокусирах чифт квартални псета от подвида помияр, бодро да припкат към нея. Тя жената им носела кокалчета да закусят, моля ти се. Ае, лошо няма, и те са живинки, ама от както погнаха веднъж детето преди години, храня остра непоносимост към дивите животни в градски условия.

Още по-голяма непоносимост, обаче, изпитвам към разни изкукали лелки, дето ги хрантутят въпросните животинки. Хмм, въздържах се да сектирдосам комшийката, щото да не си разваля рахатлъка с мъжОт й. Свестен човек, помага ако си на зор. Само възпитано я политах, що ги храни псетата. Ами съжалявала ги значи, тъжно и ставало, като ги мислела, как се скитат немили недраги, че и гладни при това.

- Вземи си ги в къщи, като са ти толкова мили. – тя ме гледа недоумяващо и мълчи … „като пукал“ – както казваше Мая Новоселска от оня скеч.

Нейсе, нямам намерение да оправям света, пък 50+ годишни лелки още по-малко, ама се замислих нещо. Съжалявала ги жената, те си се въдят на воля… и гонят децата. Не е проста, отдавна се знаем, ама обзета от съжаление, изобщо не може да си представи, какво всъщност прави. Щото помиярите, като ги нахраниш, се привързват към мястото и така се обзаведохме с чифт охранени, космати и зъбати изтривалки пред блока.

Да се чудят децата, как да ги прескачат, като се прибират от училище. На мен ми е лесно, то кучето помни, като му теглиш един шут и от далеч като ме видят, моментално се изпаряват. Но децата седят зад ъгъла на отсрещния блок и звънят по ДжиЕсЕм-ите някой да ги прибере.

Бе, ядосах си се тогава, ама днес яко се смях. Прибирам се значи и гледам кварталната природозащитничка притичва, и спира като американски рейнджър под минометен обстрел и само вика: „Къш! Чиба!“. Пък двата помияра я следват влюбено по петите, като фенки на Дейвид Бекъм след футболен мач. И с риск да си разваля комшулука, наредих се на представлението, до още двама зяпачи и се хилих с глас. Само пуканки нямаше… и бира!
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

11 Manuela Gerenova | 17.01.201410:50

Brace yourselves, "the кучелюбци" are coming...
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

10 mima | 17.01.201410:13

Всъщност нещата могат да бъдат решени и с по-строг контрол и решение за некастрираните животни да се плаща да кажем 10 пъти по-висок данък.
Но честно казано статията ми беше твърде мелодраматична.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

9 Xaoc | 17.01.201410:11

Моето куче е кастрирано и с чип. Гледа телевизия и разбира команди.
   

оценка

+1 -0