Как Швейцария "решава" проблема с проституцията | webcafe.bg
Webcafe

Швейцария организира проституцията

Webcafe.bg , По сп. Time
08.06.2011, 14:21 (обновена 10.06.2011, 08:30)
проституция

Общинското планиране осигурява на проститутките добри "условия за работа"...

Местните власти в Цюрих са убедени, че разширяващата се индустрия на легалната проституция трябва да бъде по-добре организирана.

Но подходът в случая е малко странен. В ръководството на общината планират серия от промени на съществуващите регулации, които ще позволят на проститутките да продължат тежкия си занаят, но само в три ясно разграничени зони, една от които е "екипирана" с нови кабини, в които жриците на любовта да обслужват клиентите си.

Предложените мерки, които се нуждаят от одобрението на общинския съвет на града, включват забрана на уличната проституция по брега на река Лимат и по натоварения регион Лангщрасе.

Като компенсация на тези ограничения, проституцията ще бъде разрешена по разположените извън центъра на града "улици с червени фенери" Аргауерщрасе и Вурзграбенщрасе, където ще бъдат построени специални кабини за удобство на проститутките и техните клиенти.

Уличните проститутки също така ще запазят правото си да работят в пешеходната нощна зона на града, централно разположения Нидердорф, както и да изкушават шофьорите по Алменд Брунау. Общинският съвет на Цюрих очаква, че новите закони ще започнат да бъдат прилагани от първи януари догодина.

Стратегическо планиране на районирането на "жриците" на любовта

Новите мерки бяха представени пред медиите на пресконференция, състояла се на 25 май в Цюрих, от трима местни общински съветници - Клаудия Нилсен, Даниел Льопи и Мартин Васер, които отговарят съответно за политиките, свързани със здравето, околната среда и социалните въпроси.

Льопи обяснява, че целта на местните власти е да се ограничи трафикът на хора, да се предложи подходящо решение на проблема за жертвите на трафик, да се сведе до минимум разпространението на венерически болести и да се защитят от насилие както проститутките, така и клиентите.

Общинският съветник Васер обясни, че в пиковите часове, когато до 120 проститутки работят по едно и също време, склоняването към секс на клиенти по улиците може да бъде изключително дразнещо за обикновените хора. Това, според властите, обяснява нуждата от ограничаването на проституцията в определени зони от града.

В квартала с червените фенери работната ръка е основно от Източна Европа

Според Нилсен, броят на жриците на любовта в Цюрих се е увеличил значително през последните години, като по-голямата част от проститутките са с източноевропейски, предимно унгарски произход.

Нилсен коментира, че нарасналият брой на проститутките води до по-големи рискове от сводничество и трафик на хора. Тя обяснява, че новите мерки са по-скоро срещу трафика, отколкото срещу проституцията.

Нилсен добави, че понеже проститутките често не са запознати със своите права, местните власти се стремят да установят директни канали на комуникация с тях. След прилагането на новите регулации, жриците на любовта ще трябва да придобиват специален лиценз, независимо от това дали работят на улицата, или не.

Общинското планиране осигурява на проститутките добри "условия за работа"

Сред другите планове на управленците е създаването на специална комисия, в която ще вземат участие и представители на неправителствения сектор, както и мерки за ефективното разпределение на ресурсите по програмата.

Първоначалната идея на общинския съвет е да бъдат построени 10 кабини, които ще бъдат популяризирани като будки за секс, а ако тази стъпка бъде успешна, по-късно ще бъдат изградени и други кабини.

Ресурсите ще бъдат насочени към определените нови зони, така че цената за построяването на будките ще бъде по-ниска - 2.8 милиона долара.

Новите определени зони ще бъдат по-лесни за наблюдение, защита и контрол, твърдят  общинските съветници. Те ще бъдат управлявани от звеното по социални дейности на общината, като жителите в тези зони ще бъдат предварително информирани за действията по плана.

Плановете за дизайн и изграждане на секс будките, които трябва да бъдат готови до пролетта на 2012,  вече са в процес на разработка.

Oще: зони  кабинки  клиенти  община  проститутки  проституция  секс  червени фенери 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

7 Ицо | 04.05.201215:45

Това с лиценза ми хареса. Която прави хубави свирки - получава лиценз, иначе - не.
ахау ахаууууу .... Заминавам за Швейцария да давам лицензи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2011, 10:30

6 axyaxy | 12.06.201101:15

напълно съм за легализиране на проституцията но в рамки, а не всяка втора да ми стани проститутка.. трябва да има определени правила, физика, здраве, работно време, тарифи.. има много грозни и самотни, и много глупави жени, нека им се даде шанс.. грозните мъже да работят да плащат за да се утешат, а глупавите жени за които реално няма друг работа, нека да имат възможност да правят секс за пари.. секс-а не е най-лошото нещо.. аз съм свидетел как се насажда още от малки на децата, че секс-а е нещо много срамно.. дори децата ги е страх да говорят за секс и го имат това за грях.. а това не трябва да е така.. секс-а е наслада за тялото и трябва да се приема като увеселително влакче..днеска даваха по Карбовски, за англичанин насилил дете.. вярно насилването трябва да е строго наказвано и особено секс с недоразвито дете.. но например бабата каза че педофила накарал детето да му лапа хуя и това го има за нещо крайно страшно, като че ли настъпва масово измиране.. Аз защитавам оралната любов правена от деца, пред това децата да смучат близалки.. по добре дете да смучи хуй, отколкото близалка.. от хуя не се умира, ама тия близалки пълни с отрови носят сумати болести.. кое е по страшно?? дете да лапа хуй и да ее здраво? или дете да лежи в болницата с 5 операции причинени от близалки и подобни? обществото е психично болно и не знае кое е добро и кое е лошо.. те имат секс-а за лошо, срамно, не искат да говорят за него, а яденето на отровни храни за тях е нормално.. болните хора предпочитат децата им да бъдат натровени с храна, отколкото да лапат хуй и да останат здрави.. и така с проститутцията.. те гледат на проститутките като на някъв отпадък, а не са виждат самите себе си че са едни боклуци които ядат храна боклук и получават стотици болести.. по добре проститутки, отколкото работници правещи отровна храна.. много по престижно е да си проститутката, отколкото производител на близалки тровещи деца ;) напълно защитавам проституцията, и дори защитавам децата да лапат пишки, вместо близалки ;) но иначе е грозно да караш дете да ти лапа хуя, просто защото е смешно, но за мен си е безопасно стига да ти е мит хуя.. лично аз предпочитам детето ми да лапа хуй, вместо да лапа близалки и подобни
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.09.2010, 16:26

5 Georgi Genkov | 11.06.201113:12

Пич, прочети нещо преди да пишеш, изразът жрици на любовта идва от Вавилон, там имало специални храмове за ритуална и не чак дотам ритуална проституция.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 12:45

4 stg | 10.06.201111:15

тук някой хора умират от страх да не би да се легализира проституцията , правейки се на моралисти и прибирайки парсата си
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 17:54

3 Scooby Doo | 10.06.201108:21

Явно си плащат данъците, щом общината е решила да инвестира 2,8 милиона в тоя бизнес.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

2 boris | 09.06.201114:53

Таз дума "жриците" от къде е попаднала в речника на хора дето се имат за журналисти? Баси тъпият израз - казва се проститутка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.09.2010, 14:43

1 Bozo Kosmev | 09.06.201111:12

Първоначалната идея на общинския съвет е да бъдат построени 10 кабини, които ще бъдат популяризирани като будки за секс...
Ресурсите ще бъдат насочени към определените нови зони, така че цената за построяването на будките ще бъде по-ниска - 2.8 милиона долара.

----------------------

Баси будките - по 280к едната
   

оценка

+0 -0