Хвърчащата English стая | webcafe.bg
Webcafe

Хвърчащата English стая

Webcafe.bg
01.04.2012, 12:42 (обновена 04.04.2012, 08:05)
shi

Вече има начин

Искате да учите език, но времето ви е ограничено, а и тези часове след работа, когато си твърде изморен, но се налага да пътуваш до езиковия център... Вече има начин.

Ти можеш отвсякъде! Освен че е мото на рекламна кампания на стартиращата днес, 2 април, платформа за онлайн езиково обучение, е и вярно. Както разбирате, става въпрос за обучение във виртуална класна стая.

Затова създателите й изтъкват нейната гъвкавост и лесния достъп за потребителите. Любомира Василева, маркетинг директор на LanguageBox.bg, и Ангел Кочев, академичен директор, както и техният екип се занимават с езиково обучение от 10 години.

"Всеки ден виждаме, че има мотивирани хора, които имат силно желания да изучават чужд език, но са прекалено заети на работното си място, в семейството или имат безброй всекидевни задължения", казва Любомира Василева. Това ги подтикнало към новата концепция.

Ангел Кочев също има своите аргументи. "Да посещаваш стандартно езиково училище изисква свободно време - курсовете са в определени дни от седмицата, имат фиксиран час и график. Ако работиш от 9 до 5 6 дни в седмицата и после трябва да се бориш със задръстване, за да стигнеш до езиковата школа, много хора просто се отказват и по този начин спират развитието си, което е жалко.

Освен това има много хора от по-малки населени места, които реално нямат достъп до качествено езиково обучение, да не говорим за българите в чужбина, където езиковото обучение е изключително скъпо и труднодостъпно".

Как на практика става обучението?

Курсовете се провеждат във виртуална класна стая, като курсистите могат да правят същото, което биха правили в стандартна класна стая - могат да виждат и чуват преподавателя, да взимат думата, да задават въпроси, да комуникират на съответния език - имат нужда единствено от добра интернет връзка, микрофон и слушалки.

Курсистите сами решават кога да работят по упражненията за самоподготовка в зависимост от своята заетост и свободно време.

Освен това вече е практически невъзможно да пропуснеш занятие. Курсистът има 3 месеца, за да покриете материала от съответното ниво, като сесиите с преподавател се повтарят в различни часови пояси през цялата седмица.

Например, ако човек е пропуснал занимание в понеделник сутрин, може да го навакса в сряда вечер, събота или неделя - в рамките на 3 месеца. Ако се затруднява с материала, може да посети същото занятие толкова пъти, колкото му е нужно, за да заучи определената лексика и граматични структури.

Нужни ли са специални компютърни умения?

От фирмата са направили всичко достатъчно опростено, за да може курсистът да се съсредоточи единствено и само върху преподаването и усвояването на материала. Абсолютно задължителна е обаче добрата интернет връзка - тя гарантира пълноценно участие в сесиите.

Учебният продукт е оригинален и e разработен изключително и единствено за нуждите на платформата ни. Всеки урок съдържа материал, който е предвиден за работа във виртуална класна стая с преподавател и материал, предназначен за самоподготовка в онлайн платформата на LanguageBox.bg.

В отделните нива има изобилие от текстове за Четене с разбиране, Слушане с разбиране, граматически упражнения, упражнения за Говорене и Писане, както и речников запас от над 6000 думи. Всички текстове за Слушане с разбиране са записани с естествени носители на езика - американци и англичани.

Преподавателите са...

както български, така и чуждестранни. Всички са преминали методическо обучение и са тренирани за работа в платформата. Те са опитни филолози, преподавали са в престижни езикови училища в България и по света. Представени са с биографиите си на уебсайта на компанията.

Oще: английски език  език  курсове  обучение  онлайн  платформа  преподаватели 


Още от Общество