"Майки-християнки срещу дрогата" и други хитове | webcafe.bg
Webcafe

"Майки-християнки срещу дрогата" и други хитове

лебовскиМартин Дамянов
30.10.2015, 18:58 (обновена 02.11.2015, 15:43)

1 от 2 снимки Назад Напред

Хелоуин

Снимка: © Getty Images

Ако направите, да кажем, неонацистка страница, можете да кандидатствате по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", защото по такива места ресурсите на човека не са развити особено.

На работа сте и не ви се работи? Толкова ви се спи, че ви мързи да се разболеете и да си останете вкъщи?

Дори и да не сте на работа и да се чувствате толкова пълни с енергия, че едва седите на едно място, пак може да разнообразите малко сцепеното ежедневие. Не, не с някаква магическа вафла, а със страница във фейсбук.

Места от сорта на "Майки-християнки срещу дрогата", "Бащи-християни срещу проституцията" и ред други са забавни, макар и малоумни.

Ако не мислите така, няма лошо, то е като с телевизията - не ви харесва нещо, не си го вкарвате в живота. Също така, като една страница не ви се нрави, а пък има 20 000 лайка, най-вероятно не е за закриване. Както казва Любен Дилов-син: "Не можеш да съдиш хората за естетическите им предпочитания".

За разлика от телевизията обаче, сега самички можете да си направите страница, която вече да ви се харесва. Дори ви насърчавам, за да сюблимирате и отпуснете креатива си, което действа полезно за нервната система. Ето няколко предложения:

"Дюнерджии-будисти срещу наднорменото тегло"

"Бивши барети срещу гранатометите"

"Държавата срещу Волен Николов Сидеров"

"Изкъпах се и спах на балкона, защото утре имаме класно по математика"

"Пиша си домашните в нас, че да пуша в междучасието"

"Няма да закачам овчицата на село"

"Ти си роза, ти си крем, ти си щастие за някой друг, защото имам диабет"

"Казах на една, че е ангел и тя си падна по мен"

"Аз съм интроверт и искам всички да знаят това..."

"Аз съм от Стефан Караджа - един квартал до София"

Всичките са свободни. Ако някой направи някоя от тях, нека да пише тук.

Групи с подобни имена привличат хората, защото не ги карат да мислят. Помнете! - за оптимални резултати, не карайте хората да мислят. Лайкването на такава страница е безвредно - все едно някой на улицата да ви даде 10 стотинки. Ако обаче накарате хората да мислят, това е все едно човекът с 10-те стотинки първо да ви каже да му смените свещите на колата. Нямате нужда от такива велзевулски неща.

След като вече имаме страница, трябва да я напълним с нещо.

Картинки се правят най-лесно. Намерете картинка, на горе-долу каквото и да е, свалете я и я отворете с програма за обработка на картинки. Върху нея с произволен шрифт напишете посланието си. Не е задължително, дори е нежелателно да е вярно, трябва само да звучи добре. Ето няколко думи, с които да си помогнете:

"Държавата" - може в комплект с "продаде", "съсипа" и "закривай". "Европа" - може в комплект с "майка" и "мащеха". "Мъже/Жени" - може заедно с "Всички", защото да генерализираш сляпо е класно и марково, и "Истинските", защото, нали, не всички мъже или жени са реални). И "ракията" - в комплект с каквото и да е; "ракията" върви със всичко.

Полезни фрази: "едно време", "бях предаван достатъчно", " "за децата на България". С последната можете да оправдаете всичко от дребна кражба до геноцид - "България има нужда от 40 мегатона атомен арсенал - помислете за децата ни" и "България няма нужда от 40 мегатона атомен арсенал - помислете за децата ни".

Независимо каква е картинката която подготвяте, винаги можете да сложите една от следващите самодостатъчни фрази: "Петък е", "Понеделник е", "Наздраве", "Любовта!" и "Косово е Сърбия".

След като сте си избрали послание, не забравяйте, че можете да му начислите и автор. Хора като Паулу Коелю, Линкълн и Хитлер вече се изчерпаха, затова нека съберем нови. Какво ще кажете за отборът Педя човек - лакът брада, Ангела Меркел и Юксел Кадриев. Как ви звучи следното:

"Ще пия ракия кайсиева,

докато не заприличаш на Мария Илиева."

Педя човек - лакът брада

Става, става. С такава страница да участвате по Европейските програми. Ако направите, да кажем, неонацистка страница, можете да кандидатствате по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", защото по такива места ресурсите на човека не са развити особено. Фен страница на Гери-Никол? „Програма за развитие на селските райони". Страница, която казва, че наркотиците са вредни - Оперативна програма "Иновации", защото авторът открива някаква нова топлата вода.

Убеден съм, че вие ще измислите и много по-сполучливи неща. Не всички, разбира се, но някаква част от вас. Нека всички дружно да зарежем икономическото развитие на страната и да отворим Paint.

Oще: facebook  бащи-християни срещу проституцията  всеки ден една и съща снимка на милко калайджиев  майки-християнки срещу наркотиците  мартин дамянов  милко калайджиев  страница във фейсбук  фейсбук страница  фейсбук страници 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

4 Ivan Bardarov | 01.11.201507:45

"Конякчии срещу скочове. Война за черния дроб на потребителя."

"Иновации в кафетуризма. Бойко - Истанбул 150 минути. Новата Формула 1 в гейополитиката."

"От любовта на няколко лайка с агенция "Болт и Гайка"".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.07.2011, 16:52

3 tufto | 31.10.201521:44

Авторът май не е усетил, че "бащите" са пародия на "майките"...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.02.2015, 20:26

2 скочубър | 31.10.201517:42

тоъ па! нещо медал ли искаш?!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.04.2014, 19:50

1 Vincent MoFo | 31.10.201511:15

С изумление откривaм един куп бългaрски фейсбушки стрaници пълни с омрaзa, рaсизъм и откровено ксенофобски и нaцистки. Въпреки, че ги доклaдвaм всеки път, още си стоят... Е кaкво, нa Цукърбърг ли трябвa дa пишa, зa дa ги рaзкaрaт... Нa него хич нямa дa му хaресaт.
   

оценка

+0 -4