Мама им вулканска! | webcafe.bg
Webcafe

Мама им вулканска!

Мариана Царкова
05.06.2010, 18:42 (обновена 06.06.2010, 17:37)
вулкан

Да изригнем твърдо: Не на безразборното изригване на вулкани - тука трябва да си има ред

Получих покана във Фейсбук да се присъединя към групата „Не на безразборното изригване на вулкани!" и каквато съм си с активна гражданска позиция, веднага се включих.

И без друго вече членувах в групата"Ask for trouble", тоест „Търся си белята", където пък много активно коментирах темата „Кой определя качеството на българската литература?". Не че аз знаех - това и ЦРУ едва ли знае, но пък такива фойерверки бяха, досущ като на Хелоуин!

Участвах и в още двадесетина групи, като се почне от „Да защитим колорадския бръмбар" и се свърши с групата „Евровизия и световната конспирация или може ли Миро да пее?". Да не споменавам, че и бях горд притежател на ферма (пак във фейса), но когато получих известие, че годината е слаба и спанакът ми е увехнал, спрях да бъда фермерка.

Но положението с вулканите беше друго - веднага разбрах, че това е моята кауза. И понеже, както е много фешън да се казва, първо трябва да подредим собствената си къщичка, немедленно предложих лозунг: "Долу ръцете от вулканите на България!" и "Стига партийни посегателства върху вулканичната дейност в България!".

И тук изстинах - споменаването на партии ме подсети, че всички беди в България идват от триглавата ламя и нейната любов към заменките. Затова моментално добавих и призива за създаване на анкетна комисия - "Какво направи Тройната коалиция с вулканите и къде ги изнесе!!!".

Всъщност вулканите може и да не бяха изнесени, а раздадени на социално слаби магистрати, но важното беше да се вдигне шум и лава, за да има дискусия при Лора Крумова.

Разбира се, хората от моята група също не стояха безучастни. Един беше предложил "Всеки вулкан -електроцентрала!", което - предвид идеите на топлофикация да вдига парното с 15%, си беше ноу- хоу за преборване на всички видове кризи (без тази в духовната сфера). Друг - явно немски възпитаник - искаше повече орднунг и предлагаше през зимата повече изригвания, а през лятото, когато нуждата от ток намалява, да работи само старият Везувий.

Е, на някои родолюбци не им бяха издържали нервите и бяха написали "Мама им вулканска" , но поне си бяха спестили нецензурното „За всичко е виновен Костов!".

И тъкмо вече се виждах как предвождам групата, за да направим жива верига около най-близкия действащ вулкан, когато една мисъл-светкавица сряза на две невронните ми вериги - ами аз не знаех къде е въпросният.

А да покажа такова въпиющо невежество пред група от сто човека - никогда! Още повече, че и на днешната матура по география зрелостниците не са знаели къде е автомагистрала „Тракия", а местоположението на Малко Търново са знаели само живеещите в него.

Не че аз знам де - но щом правителството казва, че има такава автомагистрала, значи има! Дори и никой да не я е виждал, правителството няма да ни лъже, зер.

Затова, приятели, нека подкрепим България, известна като родина на вулканите и сложим ред в глобалното затопляне, полетите на „Луфтханза" и МВФ, като изригнем своето твърдо: "Не на безразборното изригване на вулкани!"

Oще: вулкани  група  изригване  позиция  правителство  фейсбук 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2010, 08:35

2 Mia2442 | 25.07.201022:49

Регистриран на: 25.05.2010, 21:45 1 evroselin | 07.06.2010 20:53

"Да изригнем срещу изригванията във Фейсбук! Чувал съм, че там садят виртуални краставици и гледат виртуални овце. Май дори и това е по-смислено от тоя текст. "


Определено гледането на виртуални овце допринася много за млеконадоя и излизането от кризата!;)
Да сте запознат със значението на думата "сатира"?;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.05.2010, 21:45

1 evroselin | 07.06.201020:53

Да изригнем срещу изригванията във Фейсбук! Чувал съм, че там садят виртуални краставици и гледат виртуални овце. Май дори и това е по-смислено от тоя текст.
   

оценка

+0 -0