Учтивото НЕ | webcafe.bg
Webcafe

Учтивото НЕ

Мария Господинова
22.08.2010, 17:09 (обновена 24.08.2010, 10:32)
мъж и жена

Жените често имат безумни представи за флирта, породени от гледане на твърде много глупави филми или четене на неподходящи книги

Най-мразим да чуваме думата "НЕ". Когато ни отрежат за конкретна идея, когато не искат да изпълнят наше желание и особено когато присъствието ни е нежелано.

Някои хора имат проблем да отказват, но повечето имат проблем да го чуват. Под въздействието на определени стимуланти "НЕ" може да се приеме изключително тежко.

Жените сме по-малко вероятният агресор при конфликт и словесна престрелка с противоположния пол в неформална обстановка.

Една жена чупи стойки, усуква косата си, хапе устни, за да привлече внимание. Когато я игнорираш обаче, няма да прибегне до физическо насилие. Все пак сме нежният пол!

Един мъж обаче го приема доста по-лично. А когато не усети, че е нежелан и се натяга излишно, се превръща в навлек.

Добре възпитаната, уравновесена и леко пийнала (или трезва) жена се опитва да отклони вниманието на навлека безконфликтно. И какво се получава?

1. Учтивото НЕ

Преди няколко дни с приятелки бяхме на заведение. Музиката готина, хората - весели, всичко беше на 6. Малко тясно, но да не драматизираме излишно. Нашата маса почти опираше гръб с бара, на който се беше настанила шумна подпийнала компания. А главният герой с шарена ризка правеше буйни движения (опит за танци) и непрекъснато се отъркваше в едната ми приятелка.

След като тя не го отрази веднага, директно я хвана за ръката и си изпроси внимание. Тя тактично отговори ня въпроса му (беше шумно и не се чуваше) и продължи да танцува с гръб към него.

Ноооооо той не се отказа! Пак се набута в нея и отново я занимаваше. Тя му се усмихна любезно и смутолеви нещо. Решихме да се преместим от този навлек, защото очевидно нямаше да спре дотук. Отидохме в другия край на дългата маса.

Цветният буен субект забеляза как се изнесохме и след има-няма 2 минути цъфна при нас отново. Друго момиче от компанията пак любезно го информира, че пречи и ни притеснява. Убеждаваше го 10 минути да се върне при аверчетата си и накрая постигна успех въпреки явното му нежелание. По пътя той намахано закачи с движение един мъж, който вече не беше дипломатичен като нас и двамат се спречкаха. Слава богу, жертви нямаше!

Извод: Учтивият отказ отнема време, но е с процент успеваемост. Бъдете търпеливи не повече от 15-20 минути.

2. Игнорирането

Друг дипломатичен подход, практикуван от жените, е игнорирането.

Едно лято разцъквахме в дискотека по морето и като по поръчка дойде навлек. Почерпен и доста нахален, заатакува колежката ми. Макар да беше повече от една глава над него, той не се отказваше и повдигнат на пръсти, й сипеше евтини клишета.

Тя се местеше от единия до другия край на масата, а той след нея като кученце. Попитах я през смях какво прави."Игнорирам го! Сега ще си тръгне, само гледай!".

Уви, не позна! Не само че не си тръгна, ами пристигна със сокче (не коктейл, а натурално сокче) и шоколад "Милка" в ръка, опитвайки се да я подкупи.

Половин час се гониха около нас и накрая тя не се стърпя и ме помоли за помощ. Аз влезнах в ролята на лошата приятелка и по-остро му обясних да си обира партакешите, понеже не е желан тук.

Младежът се обиди и си тръгна фръцнато, но се усети навреме, че е забравил сладкото си съкровище и като сърдито дете си отнесе шоколада и сокчето. Голям смях падна! Най-смешното е, че после се зае да досажда на едната танцьорка... едва ли и там парашутът му се отворил.

Извод: Игнорирането никак, ама никак не помага! Действай спокойно и уверено с вербалните знаци в прав текст!

3. Псувни на килограм

Има и по-хард мадами, които след някое и друго питие се отнасят силно пренебрежително към заобикалящия ги свят. Не знам какви са тези мазохисти, готови да отнесат една камара епитети, че и някой вероятен шамар, за едното внимание.

След доста сериозен запой отидохме в едно столично заведение по традиция на афтър парти с картофена супа. След като се настанихме, до нас дойде виден плейбой под въздействието на разни стимуланти и подхвана моята приятелка. Тя е от въпросните по-хард мадами и го отряза със замах.

Е, със замах и той подхвана двете супи и й ги изля в лицето. Докато аз гледах с потрес стналото, тя беше в истерия. Перфектната прическа, скъпите дрехи и обувки бяха декорирани с картофена каша. Мъж ли бе да го опишеш!

Извод: Не се заяждайте с никого, докато ядете супа. Ако разговорът не е в подходящата посока, побързайте вие да атакувате, преди той да ви е изненадал!

Сега сериозно - агресията води до агресия. А саморазправата рядко има задоволителен резултат. Така че бройте наум до десет и ако отсрещната страна продължава да се обяснява упорито, викайте охрана. Все пак това им е работата!

Накрая, този материал не цели да обиди никого от противоположния пол. Не слагам мъжете под общ знаменател, би било прекалено самонадеяно от моя страна. Мъжете могат да бъдат и големи чаровници с малко повече такт и финес!

Oще: жени  мъже 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2010, 13:33

6 Kiril Atanasov | 30.08.201021:40

Всичко много точно и ясно описано няма 2 мнения .. Въпроса ми е обаче как трябва да отказваме на жени .. да да .. не ме мислете за луд - има и старомодни и моногамни мъже. Сериозно питам дамската част какъв вид отказ биха приели или дали въбще биха... До скоро "зает съм, имам си приятелка" вършеше работа, но напоследък не помага и "девойките", ако мога така да ги нарека, продължават да се мъчат да се пробутат. Щото вече фразите от сорта на "Ти за какъв се мислиш? Аз мога да имам всеки!" и т.н, еми почнаха да ми писват честно казано. Защо мили дами, защо жената толкова трудно приема отказа?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

5 ivorad | 25.08.201021:16

Охоооо, любимата ми авторка ме е обявила за любим фен? Какъв кеф!
А обещанието за въвеждане в тайните на нощния живот.....просто катапултиращо на бира

Апропо - тва "нощен" - през нощта ли означава, че наистина не съм в час?
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 14:39

4 BlondeMamba | 23.08.201016:33

Охххо, моят любим фен (иворад) ! Виждам как моите творби докосват сърцето ти, затова ще си позволя да ти говоря на "ти"! Очевидно пак си си забравил очилата, но подозирам че е от ЕГН-то ти, затова. Личното ти отношение към мен ме ласкае толкова много, че не можах да се въздържа и да не ти покажа, че съм те отразила. Можеш да спиш спокойно тази вечер! Усмивка)) Отново получи поле за изява! ;) А ако продължаваш да си ми толкова ревнив почитател, ще взема да те изведа с мен някоя вечер, за да видиш и ти, що е то нощен живот ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

3 ivorad | 23.08.201015:08

Охххх, тежка е съдбата на съвременната чалгарка - от заведение на заведение, от навалек на друг!Пък и тези нахални малки тупалки, които все напомнят на каките, че не са вече малки, а само тупалки......
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 22:55

2 suhari | 22.08.201023:28

Мен ако питаш, след много "НЕ"... идва ограничителна заповед Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2010, 15:50

1 The_seeker | 22.08.201020:06

Ами ако видиш момичето на твоето мечти и знаеш от първия миг ,че тя е The One ДА!

след много НЕ идва страстно ДА Усмивка
   

оценка

+0 -0