В следващия епизод: войната на флашките | webcafe.bg
Webcafe

В следващия епизод: войната на флашките

Webcafe.bg
17.01.2014, 15:41 (обновена 18.01.2014, 19:01)
Подслушване

Ще видим кой кого е "напазарувал" през годините и... в един момент ще спре да ни пука.

Висши магистрати, действащи министри и бизнесмени трябва да се замислят дали не се намират в момента в нечия частна СРС видеотека. Когато бивш вътрешен министър като Румен Петков отправя подобен съвет от националния ефир, това надали е само запълване на екранно време.

През годините някогашният силен човек в БСП е показвал, че е наясно с активните мероприятия в държавата. Вероятно има и представа кой припечелва по някой лев като слуша телефони, слага бръмбари или наблюдава тихо с камера в ръка. Иначе Петков надали щеше да размаха пръст на конкретни бивши служители на службите, в чиито записи явно е попаднал.

Още от преди прокуратурата да подгони Цветан Цветанов за нерегламентираното подслушване, СРС скандалите в държавата показваха ясно едно - един кръг от бивши и настоящи служители на МВР и ДАНС са си направили своеобразна частна разузнавателна агенция и приемат поръчки от всеки, който плаща. Явно "златният фонд" е толкова голям, че да са недосегаеми за всяка власт.

Затова и неудобните за ГЕРБ като на конвейер се оказваха по първите страници на жълтите вестници още преди да им бъде спретната някоя акция с красиво име. Затова и по абсолютно същия начин от пролетта насам излизат нови и нови записи и компрометиращи информации срещу бившите управляващи. Затова и след известно време БСП ще влиза от скандал в скандал. Частният ГДБОП (както понякога го наричат) ще си е намерил нов крупен клиент.

Впрочем, ако Румен Петков беше казал няколко имена, ударът му щеше да се изравни по сила с този на в."Галерия". Седмичното издание твърди, че разполага със записи, които уличават Бойко Борисов като причина за съживяването на проекта АБВ.

Както Румен Петков, така и защитавалият самоотвержено Алексей Петров вестник се въздържаха от това да представят на обществото записите, за които говорят. И това ще стане, при това - скоро. Прокуратурата, водена от добре ориентиращия се в условията на сменяща се власт Сотир Цацаров, реагира почти рекордно бързо и започна проверка за незаконно подслушване на дома на Борисов.

Главният редактор на „Галерия" Кристина Патрашкова е сред лицата, които ще дават обяснения. Тя вече обяви, че ще предаде записите на държавното обвинение, което е прекрасен момент за случаен „теч" към пощите на всички медии. Тогава вероятно и Румен Петков (а и доста по-засегнатите от подобно развитие Бойко Борисов и Георги Първанов) ще кажат не само А, но също и Б, та и В. Под формата на нови флашки, контрафлашки и реконтрафлашки. Добре ще видим кой кого е "пазарувал" през годините.

Най-накрая всички ще твърдят, че останалите са маскари, а прокуратурата (заедно с цялото общество) ще изгуби интерес. Поне вечните ченгета от частния ГДБОП ще направят стабилен оборот. Нали трябва да стимулираме българския бизнес...

Oще: бойко борисов  георги първанов  подслушване  румен петков  срс  флашки 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.