Рекордно харчене в Деня на необвързаните - 25 милиарда за 24 часа | webcafe.bg
Webcafe

Рекордно харчене в Деня на необвързаните - 25 милиарда за 24 часа

Webcafe
12.11.2017, 17:37 (обновена 12.11.2017, 17:46)
пазаруване

Снимка: © Getty Images

За 2 минути в онлайн платформата за пазаруване Alibaba са отчетени продажби за 1 милиард долара.

Чудовищни рекорди отчете интернет гигантът Alibaba в тазгодишния Ден на необвързаните.

Продажби на стойност 18 милиарда долара са осъществени през платформата за онлайн пазаруване в рамките на едва 13 часа. По този начин са надхвърлени 17,8 милиарда, които бяха изхарчени за цялото денонощие на 11 ноември миналата година.

Празникът Денят на необвързаните продължава да се утвърждава като основният ден за онлайн харчене на пари в Китай.

На 11 ноември се отчитат повече продажби отколкото на други подобни дни като Черния петък и Кибер понеделник.

Тази година нетърпеливи купувачи правят покупки за 1 милиард долара само за първите две минути на празника.

Крайната цифра е не по-малко внушителна – 25 386 927 848 долара са похарчени само за 24 часа. Това е повишение с 40 процента в сравнение с рекорда от миналата година.

Денят на необвързаните е неофициален празник в Китай за хората, които нямат партньор в живота си. Датата е подбрана именно заради много единици в нея – 11.11. През 2009 г. Alibaba превърна празника в поредния ден за онлайн-намаления през 2009 г.

Чрез това събитие компанията привлича множество международни компании в своята онлайн платформа. Над 40 процента от марките, които участват в тазгодишното издание, не са китайски, пише CNN.

Целта на фестивала са най-вече потребителите в Китай, но идеята се разпространява вече и в други страни. Други онлайн-магазини също направиха свои онлайн промоции с намаления по случай Деня на необвързаните.

С многото покупки обаче идва и много боклук.

Според „Грийнпийс“ миналата година около 258 000 тона въглоредн диоксид са се озовали в атмосферата вследствие от производството, опаковането и транспортирането около Деня на необвързаните.


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.