Лесните пари на тв игрите | webcafe.bg
Webcafe

Лесните пари на тв игрите

Мария Станчева
04.08.2010, 10:10 (обновена 04.08.2010, 10:27)
Зара

Снимка: © БГНЕС

За водещи на телевизионни игри се подбират хубавици като Зара например...

Ако не можете да заспите и решите да видите какво дават по телевизията в късните часове (пропускайки по разнообразни причини порно каналите), то ще намерите поне две канала, по които дават телевизионни игри. Сладката водеща толкова разпалено приканва и с всяка изминала минута изглежда, че тя говори именно на вас.

И ето ви пред екрана, в 1 часа през нощта, опитвайки се да налучкате скритата дума. А и как така няма да я познаете - само с пет букви е. Или пък как така няма да успеете да преброите триъгълниците - очевидно е, че са осем...  или пък бяха девет.

Тези игри спокойно могат да се сравнят с финансовите пирамиди от едно време - хората вярваха, че ще вземат пари с минимални усилия, а накрая останаха на минус. Сега оставате с празни ръце и с голяма сметка за телефона. В случай че прекалено много се доверите на хубавата девойка, която ви умолява да й се обадите, защото чака само и единствено ВАС.

Концепцията е хитро измислена. Само да се загледате, зарибяването после е лесна работа. Дори на шега, само за да видите колко глупости може да наговори водещата в рамките на десет минути и колко балами ще се обадят, ето на - вие вече сте зрител на поредната игра.

Психологическият момент идва малко по-късно, когато вече толкова много сте се изнервили - та колко трудно е да се познае, че дума с пет букви, последните четири от които са КРАН, е всъщност ЕКРАН. И хората, съвсем в реда на нещата, започват да се ядосват как може никой да не се обажда и самотната водеща да е принудена да вдига и вдига наградата, молейки някоя заблудена нощна птица да й се обади. Нищо чудно, че ще се обадите - вече сте на прага на нервна криза. Някои може дори да й се обадят само за да й кажат какъв дразнител е, което също се е случвало.

И ето ви пред дилемата на вечерта - да се обадя или да не се обадя. Ако изберете да се обадите, ставате поредният балама. Наясно сте с това, знаете, че всичко е направено за импулси и вашето обаждане няма да е нищо друго, освен поредното левче на минута, което играта печели.

А и никога не сте чували за някой, който да е спечелил наистина от тези игри. Не искате утре да споделите с приятели как сте се излъгали да се обадите на красивата водеща - после ще ви бъзикат поне  седмица.

И точно в този момент разсъжденията ви се прекъсват от въпросната водеща: "Ама моля ви се, обадете ми се, аз само чакам вие да ми се обадите, за да ви дам тези 1000 лева. Защо не ги искате? Ето телефона, вдигнете го, обадете ми се и аз ще ви дам тези 1000 лева." Е как да не повярва човек на тази мила, красива, тук-там облечена млада дама.

И ето ви с телефона в ръка. Просто защото ви е жал за момичето, а и защото 1000 лева са си 1000 лева. А пък и е някак логично, че вие ще спечелите, понеже никой не се е обаждал от 15 минути поне - това е  вашият звезден миг. Утре ще черпите приятелите с тези пари и те няма да посмеят и дума да кажат.

Надеждата свива гърлото ви, когато чувате свободен сигнал. Добре, че не си легнахте направо да спите. Пред очите ви започват да се въртят нулите и да правите сметки наум какво да си купите първо. Чакате само да чуете отсреща звънливия глас на водещата, знаете и верния отговор - вие + 1000 лева = Истинско щастие.

И ето - чувате глас от другата страна. О, ужас! Това не е меденото гласче. Някакъв мъж ви говори нещо, но я няма фразата "Честито! Спечелихте 1000 лева". Отсреща чувате запис на монотонен мъжки глас, който казва: "Съжалявам, вие НЕ сте десетият обадил се, за да участвате за наградата. Моля, опитайте пак."

"Не съм десетият обадил се???!!!" - това е единствената мисъл, която изпълва цялото ви същество. Сбогом на новите маркови дънки, на новия телефон, на стабилната почерпка в кварталната кръчма.
И защо? Та нали знаехте верния отговор, нали се обадихте, нищо че е левче на минута.

Всъщност, взеха ви много повече, тъй като преди да срине безмилостно мечтите ви с: "Моля, опитайте отново", монотонният мъжки глас обясняваше надълго и нашироко за коя игра се обаждате, какви са правилата и какво да правите в случай, че сте богоизбраният десети участник. Така станаха няколко минути.

И сега какво? Дали да звъннете пак? Ако бъдете малко по-настоятелен и се обадите още примерно 7-8 пъти, все ще нацелите заветния десети номер.

Късно е вече, решавате - време е да кажете "Лека нощ" на младата сладкодумница, която ви оплете в мрежите си. Докато не получите сметката си за телефона. Защото с ужас виждате, че тя е с НЕКОЛКОСТОТИН лева повече от нормалната!

Ако не получите инфаркт, звъните на мобилния си оператор. Обясняват ви, че сте ползвали "услуга с добавена стойност" на външна за оператора компания. Не, нищо не могат да направят - няма грешка, да не сте се обаждали.

Ама нямаше ли ограничение на пределните цени на sms-и? Има, ама вие не сте пускали sms, звънели сте на номер, който предлага "услуга с добавена стойност". Ако продължите да ровите, научавате, че въпросната "услуга" или номер са ви таксували с хикс на брой "импулса В СЕКУНДА".  "Импулс" разбирайте като 1 обаждане. И така за 3-4 минути, в които са ви държали на телефона, всяка с по 60 секунди, всяка с по хикс импулса в секунда, сметката ви се раздува неимоверно.

И ако успеете да се разминете с едно обаждане, което, разбира се, ще скриете от приятелите си, то не бива да забравяме, че тези игри получават по хиляди обаждания на вечер. Така не само избиват наградата - ако изобщо има такава награда, защото спокойно могат да включат свой човек, който да я "вземе" като десети обадил се (кой и как може да провери това?)- но и формират тлъста печалба.

За ваша сметка.

Oще: добавена стойност  мария станчева  телевизионни игри  телефон 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.