Дружно да се порусначим | webcafe.bg
Webcafe

Дружно да се порусначим

Мария КасимоваМария Касимова
21.09.2016, 19:46 (обновена 26.09.2016, 13:29)
русия, кремъл, селфи

Снимка: © Getty Images

Няма какво да му се ядосваме на Пьотр Толстой. Щял да ни купува заедно с останалия руски народ - ми ще ни купи, к'во му пречи?! Та ние отдавна сме си постлали за тая сделка...

Няма какво да му се ядосваме на Пьотр Толстой. Щял да ни купува заедно с останалия руски народ - ми ще ни купи, к'во му пречи?! Та ние отдавна сме си постлали за тая сделка...

На нашенеца в кръвта му е да си обича руското.

От адските, съсипващо грозни и безсмислени технически средства, които имахме по домовете си от Съветския съюз, през Дядо Мраз и Снежанка и играчките на цели поколения деца (имах ходеща кукла, метално подскачащо пиле и железно конче с каручка), та до феновете на "Лада" (наречени в една реклама отпреди няколко години "реалисти"... което днес звучи особено зловещо) - руското си има своето неотменимо място в плашливото лъвско българско сърце.

На първа позиция в скалата от любими и най-желани руски неща у нас обаче си остава Тя - Нейно Величество Рускинята.

Еееех, да отидеш на работа в Коми и да се върнеш без рускиня някога си беше равностойно на истински провал!

Като деца слушахме истории, в които се разказваше как горките рускини не можели да си намерят свестни мъже, защото руснаците много пиели. И съответно, били доста слаби любовници (това го чухме на по-късен етап) и биели.

"Не бет - не любит", казваха препатилите руски жени и бяха доволни на средностатистически българин, който пуши по кутия на ден, пие едва по двеста грама ракия ежедневно и най-много да й плесне нецентриран шамар ей тъй, за разкош.

Рускинята по онова време беше известна първо с вечната си готовност да прави секс, второ - с тихата, но твърда домашна политика, която рано или късно минаваше под нейно командване, и трето - с непрестанните си шумни обяснения как "у нас, в Советском союзе" всичко е много по-хубаво!

Стояха в България, където хората поне не дебнеха чужденците по хотелите да ги молят да им продадат дънките и маратонките си, правеха спокойни кариери, защото винаги имаха предимство при назначения, но ненавиждаха както страната ни, така и нас - българите.

Средната омъжила се в България рускиня никога не се стараеше да изглади акцента си, считаше че на всяко място и по всеки повод трябва да обяснява колко е велика страната й и не пропускаше случай да обиди или унижи "българщината".

Разбира се, че имаше изключения. Но правилото си беше такова - дори като българска снаха, рускинята си оставаше "за родину, за Сталину" и считаше брака си за възможност да проповядва съветската (днес руска) грандомания, величие и надменност.

Както и да го погледнеш - войн на руската идея, врязал се посредством брачни отношения директно в българския бит.

Митът за рускинята има толкова дълбоки корени, че от тях шеметно тръгна и българската кариера на онази съмнителна специалистка по сексуални отношения Кобилкина.

Чудно романтично им стана на поодъртелите бивши български труженици по съветските обекти, като чуха как със силен руски акцент тя учи българката да "направи фьелацио на мужчина и да астави своя йони да будет обладана от негов мощен пенис".

Родно им прозвуча, мило някак. Като едно време - никакви съмнения относно неговите мъжки, български сексуални способности - рускинята каза, "женщината" да му мисли!

Тия, дето не успяха да поработят за руската икономика, бяха чували легенди за ебливостта на рускините и този иначе комичен кобилкин образ на руска гейша/маман/компаньонка им се услади.

Че и Кобилкина се казва - сигурно нямаше така да им действа, ако беше Хрусчова или Октябрская.

Ама тази комбинация - хем рускиня, хем за секс говори, хем учи, че от сексуалните умения на жените зависи всичко в една връзка, хем и името й такова едно, конско, либидоповдигащо, здраво сексуално - направо им образува силен лигопоток.

Задръстените нашенки пък - нали много от тях така или иначе пострадаха от подобни "зарубежние" връзки на мъжете наоколо с рускини - решиха най-после да научат от извора с какво толкова руската жена е по-добра от българската.

И се юрнаха на семинари, където лижат банани за упражнение и се опитват да свикнат с мисълта, че някой и тях може да ги... и това не е срамно, вредно или извращение.

Разбира се, предпочетоха нашумялата рускиня, пред истинските специалисти. И ето ти го митът - осъвременен, освежен и жив отвсякъде!

Друго много важно нещо в новите българо-руски отношения са т.нар руски ризорти по морето.

Те са следващото доказателство, че сами сме се обрекли на поредното руско робство. И не, защото руснаците купуват земя и имоти у нас - те го правят навсякъде, пазарът е свободен, пари имат - ще купуват. А защото българското дупедавство веднага се ориентира откъде духа вятърът и собственоръчно започва да се русее.

По Черноморието ни всичко е на руски. Продават се "дубльонки", "мороженное" и "пиво", в ресторантите има руски менюта, в барчетата звучат несменяемите хитове от руската поп класика, в хотелите първо те посрещат със "Здравствуйте!".

Ако прекарате една седмица например в "Оазис" - комплексът между Лозенец и Царево, ще попаднете в истинския ежедневен руски живот - сламено руси дечица тичкат, гонят ги бабушките им или българските им бавачки (говорещи руски, разбира се), от басейна се чува само руска реч, а в супермаркета се продават внесени специално за летуващите братушки руски стоки.

Други, изкупени от руснаци ризорти, са още по-добре превърнати в "родина - матушка" - с детски градини, училища, спортни и културни центрове.

За това доброволно робство не са ни виновни руснаците - ние сме си виновни. Защото не просто сме го позволили - направо сме го инициирали! В името на платежоспособния братушка, от когото се очаква да имаме келепир. Нищо, че се държи надменно и настоява да му говориш на руски в българските магазини. Нищо и че нахално си насажда руския живот на наша територия и гледа на нея като на собственост.

Ние така сме му постлали - като няма силна държавност и правила, защо да не си внасе своите?!

На испанския остров Менорка, където от година прекарвам доста време, има цели колонии англичани. Купуват къщи, за да ги дават под наем или да си имат лятна вила. Често се пренасят да живеят тук след пенсионирането си. По стара английска традиция дублират своите малки Англии на местата, където живеят. Имат си кръчма, ходят си на гости, организират си тематични вечери, играят бинго.

Никъде, повтарям, абсолютно никъде, няма да намериш обаче магазин за английски стоки, в нито едно заведение или супермаркет не те посрещат на английски, менютата в ресторантите са на каталан и испански (и с много малки букви на английски), надписите на всички витрини са на испански или каталан.

Англичаните, които работят тук, трябва да научат испански, за да се справят. Някои не го правят и така си живеят в малки, затворени, собствени общества. Никой не ги притеснява, ако това ги устройва. Останалите просто няма как да го направят - островът и хората му ги принуждават.

Не насилствено - с достойнство и висока самооценка, с постоянство и усмивка, с уважение към госта, който да се чувства у дома. Но и да не забравя, че е на гости!

Пьотр Толстой всъщност не направи нещо неочаквано - той само нахално каза истината. Отговорните са тия, дето пореден ден мълчат като паметници - т.нар. ни политици. И ние, защото и този път ще ги изтърпим.

А иначе, както сме я подкарали, със сигурност ще се порусначим. Защото да си имаш нация и държава, първо трябва да имаш граждани.

Oще: братска любов  братушка  братушки  жени  любовница  мария касимова  мъже  наталия кобилкина  нейно величество рускинята  окупирана държава от ссср  осовободители  паметници  патриархални отношения  порусначване  пьотр толстой  русия  руско  руснаци  ссср  толстой  ще изкупим българия 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

153 The Seeker | 02.10.201620:52

@деграданта | 26.09.201614:35
„И аз съм загрижен, но не смятам, че едно добро бъдеще за страната ни има общо с Русия. Както и да е, тук(във форума) няма да намерим отговорите, а аз ще продължа да упражнявам засега английски, вместо руски.”
#Понеже сме със запада от 25+ години за това сега сме в цветущо състояние – ако зависеше от запада, все още щяхме да се турска провинция и ти щеше да знаеш Турски. Английския си го упражнявай, няма лошо – всеки, който е решил че трябва да слугува в някоя западна държава е добре да го знае...


@Von Bl | 26.09.201617:37
„Спор няма, обаче на гарата поне 2000 човека пият от една чаша газирана вода, пият и я връщат в автомата, все още стържат сапун за пране с рендето в кухнята и си закачат килими по стените?”
Викаш запада и сащ няма смисъл да се страхуват от Русия – ако наистина в Русия са толкова прости и недоразвити, значи и съвременните технологии, които по правило намират приложение първо във военната техника ще са на това ниво...
Колко напразна паника имало на запад значи, цц...
Извън сарказъма – интересни спомени си запечатал от старите филми на СССР... – както казват умните хора, няма нищо по-добро от това врага ти да те подценява (вероятно и на запад така си мисля, че е статуквото там).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

152 The Seeker | 02.10.201620:44

„Също така, основен проблем си остават ниските доходи на потребителите- което отново не е проблем на веригите, а на нашата изкривена ,некачествена икономическа среда.”
#Изкривена ви е логиката, хем хвалите запада, хем доходите на населението били ниски – ами нали запада ни докара до там за 25+ години преход.

„Доколкото ми е известно,Теленор е "западна" компания, Мтел е продаден от предишния неин руски собственик на западни компании- нормална пазарна практика, щом като собствеността е била негова; Виваком официално е вече с български собственик.”
#Да копирам вероятно пропуснати абзаци от другата тема:
„Да достатъчно е да се отвори търговския регистър и да се види чии са мтел (Австрийски), глобул (Норвежка), виваком (Спас Русев), ЕВН (Австрийска), Енерго-Про (Чешка), ЧЕЗ (Чешка).
Златни находища - „Дънди Прешъс метълс“ -Челопеч (скоро Крумовград и Банско) - Канадска фирма.”
Виваком (направо Руско име) е закупена (подарена) на американска фирма, на цена по-ниска от годишната инвестиция на тогавашното БТК от партията на царя (сега е в БГ ръце, но всичките тези години...)

“Относно ЕРП-та, да, там собствеността не е българска, но не е и изцяло западна- Чехия е страна от бившия Източен блок, а ЧЕЗ е чешка собственост.”
#Ей ама каква „логика” изкара, направо ме развесели. Тя Чехия не е в Европата а Европата не е съвсем запада понеже е до накъде на север от нас Усмивка
Няма никакво значение, че е от бившия Източен блок, тя и половин Германия е била социализъм, но това не я прави по малко запад Усмивка - след като Чехия е запад, значи западни фирми ни точат.

„Относно цените на електроенергията- доколкото ми е известно,високата цена на тока за крайния потребител се обуславя и от "надписването" в цената на множество фирми- "посредници", чиито собственици са български.”
#И пак не – надписването си го правят самите ЕРП-та, има тонове изписани статии по темата (особено след въвеждане на цифровите електромери, където може да се задава коефициент на отчетената ел. енергия). Също така – не знам колко внимателно си гледал какво пише в касовия бон като си плащаш тока – там има 6-7 ценообразуващи елемента като пренос, зелена енергия и прочие – които отново ЕРП-то ги начислява (преноса е в тяхната ел. мрежа а зелената енергия – карат ги да я изкупуват на по-висока цена от производителите на такава).

И стига толкоз образование – четене му е майката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

151 The Seeker | 02.10.201620:43

„Хранителните вериги не са част от дискусията, към която Вашият съмишленик ме насочи, но сега вече може да се коментира и това”
#Не става дума за хранителни вериги тук – хайде да не сме буквалисти – посочил съм една малка част от западните вериги магазини в БГ, за да е ясен примера – смятам, че няма нужда да изброявам всички фирми до една.
Може да престанете и с моя „съмишленик” понеже всеки във форума си има свое мнение – съвпадения има между мислещите хора.

„благодарение именно на тези западни търговски вериги българският потребител свикна с качествено търговско обслужване.”
#Благодарение на западните търговски вериги, България обеднява докато нейните капитали се източват на запад. Да не засягаме темата с качествените стоки, да не отваряме темата до колко качеството на стоката в Немския Лидъл съвпада с това в Българския и къде отиват стоките 3-то качество.

„Българските собственици на "конкурентни " такива не успяха да докажат, че са способни да развиват подобен бизнес.”
#Как да се конкурира с бизнес, разполагащ с по-голям капитал и неетични бизнес практики? Как един Български собственик стартирал с потребителски кредит може да премине през „наложените” му насила „стандарти за качество”, които имат за цел точно запазване на пазара за големите фирми (кой малък може със старта да извади многоцифрена сума за да си плати одитите и сертифициране по съответния ISO стандарт)?

„С изключение на веригата Фантастико. Съжалявам, но на свободния пазар е така- по-талантливият измества по-неспособния.”
#Грешно – на свободния (див капитализъм му викат), по-богатата фирма измества по-бедната. За никакво качество и талант не става дума – боклуците и химията с която пълнят всякакви хранителни продукти идващи от запад (и ГМО) по никакъв начин не можеш да ме убедиш, че са по-качествени от такива отгледани и приготвени в едно Българско село! На запад тези храни се водят „Еко” и са в пъти по скъпи от стандартните продукти. Хайде да не си говорим глупости.

„Освен това, ако ще засягате темата за българските производители- надценките при тях са принципно изключително високи, а качеството- доста ниско.”
#Нова грешка – цената, която една голяма верига иска от Българския производител (за да му продава стоката) е с твърде висока надценка – принуждаваща Българския производител да си продава стоката сам на пазара, а качеството е много над предлаганото в супер-маркетите.
Може на някой да им харесва – ако и ти си от тях, яж си пластмасовите домати от Германия (които 4 седмици не се развалят – тествал съм го), аз лично предпочитам пресни Български домати, купени от често възрастен човек, собствено производство – хем ядеш истинска храна, хем парите остават в БГ (докато възрастния човек не иде да си плати тока или да си вземе нещо от супера).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

150 The Seeker | 02.10.201620:43

@7 | 26.09.201609:49
"Възможно е, но това вкарва цялата дискусия в сферата на документно необосновани твърдения... Такова обсъждане вече навлиза в сферата на "един човек ми каза"."
#Понеже виждам, че почти ти е интересно, изгледай следния клип в предаването на К. Кеворкиян: http://trakiaworld.com/c/Bulgaria/V-Balgariya-ima-zlato-za-1-100-000-000-000-

“Напротив, точно данните, които Вашият съмишленик препоръча да бъдат разгледани в съответната дискусия, потвърждават тезата, че американските централи имат различна от американска собственост- имената на изпълнителните директори са руски/на лица, с дългогодишна бизнес- история, свързана с Русия”
#"Уестингхаус Енерджи Систъмс ООД - КЛОН БЪЛГАРИЯ" КЧТ – след бърза справка в регистъра, се виждат имената на представляващите я лица – освен едно име, което може да е както Руско така и Българско, всички останали са чужденци, освен ако Олдрих или Хавиер са Руски имена...

“…Но документите говорят за "източно присъствие". Факт.”
#По темата, до колко фирмата е Руска – странно, как всички медии цитират фирмата за американска, само в твоите „източници” тя е Руска:
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=708212
http://www.mediapool.bg/uestinghaus-otkazva-da-investira-v-v-blok-news232408.html
http://www.capital.bg/search.php?stext=%D0%A3%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%85%D0%B0%D1%83%D1%81&rubrid=0&searchinto=3&sort=0&tAction=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&backurl=&selfurl=&kfor_name=ssearch

„А това, че "има писано тонове по темата за цените", по никакъв начин не указва собственост.”
#Въпроса не е дали указва собственост – по-горе съм я указал, а защо западните собственици са подписали неизгоден за БГ договор за продажба на ел. енергия!

„Приходът отива там, където реши собственикът, и това е напълно естествено- важното е да си е платил данъка в съответната държава, където този бизнес се упражнява.”
#Отново се измъкваш от темата – тя не е дали е естествено фирмата да си мести капиталите където реши а народността на фирмата и факта, че това местене на капитали обеднява държавата от в която са натрупани – така известното в медиите „източване”. Същите тези пари (или по-голямата част) биха могли да останат на територията на БГ ако фирмите бяха Български!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

149 dedo adji | 27.09.201622:02

156 Von Bl | 27.09.201621:52

< Има някаква логика въпреки,че съм ангажиран и метрото, трамваите и останалият градски транспорт ми вършат перфектна работа все още държа в гаража (мой собствен) едно 190W dizel и едно комби 4х4 от 2011- на същата марка, не ги сменям..просто ме радват? >

И какво доказва това, освен, че си се нагушил от партийната каса. И сега плюеш русия, за да заметеш следите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

148 Von Bl | 27.09.201621:52

>

152 Pavur Pezev | 27.09.201618:49
Фатмак, това че пцуем американците, не значи че си купуваме лади. < Има някаква логика въпреки,че съм ангажиран и метрото, трамваите и останалият градски транспорт ми вършат перфектна работа все още държа в гаража (мой собствен) едно 190W dizel и едно комби 4х4 от 2011- на същата марка, не ги сменям..просто ме радват? Селски мегдан мериме си пишките, спрямо колите. Изненадан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

147 sim4o | 27.09.201619:16

И въобще с Нисан имам лоши преживявания та съвет - ни за Лада да ламтим, ни за Датсун (Датсун се прави САМО В РУСИЯ - другаде няма заводи!) .. ни за нищо!

И Сим4о НАЛИ ви обясни Много щастлив Много щастлив по света е Капитализъм и Глобализация!

И ЛАДА май е 65% Нисан-Рено!

..."Новая Лада Ларгус – совместный проект АвтоВАЗа и концерна Renault-Nissan.
350 000 автомобилей в год – такова производственная мощность новой конвейерной линии в Тольятти, на которой развернуто производство Largus. Вместе с новым вазовским универсалом будут выпускать также новые модели Renault и Nissan..."

А двигателите са май или турски или от Валядолид.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

146 sim4o | 27.09.201619:08

152Pavur Pezev | 27.09.2016 18:49
Фатмак, това че пцуем американците, не значи че си купуваме лади. Лада имаше баща ми през 1988 - ма.
---------------

Скъпи са ни скъпииииии .. Иксрей с турбодизела, кломатрониците и видеокамерите ще ни легне 40 000 ...
А електрическата Лада да се купува е без смисъл ..

Другите модели (вече съм обяснявал) са си на Нисан-Рено .. ами най-евтините на тези платформи са румънските (под бранд Дачия) .. що да плащаме за руска , че са и по-различни огледалата и решетките? .. и че има по-голям компютър? ..

Ми купуваме или Рено .. или Дачия!

П.П
Май преди 2 години и сглобяваха Лади в Румъния?
Някой знае ли?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

145 sim4o | 27.09.201619:02

Von Bl | 27.09.2016 18:02
> Колата я смених за чисто нова на 18 - ти септември. < Бърсак, нова ЛАДА нали? Много щастлив
------------------
Евала му на Пезев! XRAY си е добре! Новите ЛАДИ на нас, българите ни идват възскъпи!

Нисан по принцип имат доста скъпи технически решения.

Ей го модела : http://www.zr.ru/content/articles/901685-lada-khray-krossover-ili-khetch/

ей ги тестовете : http://www.zr.ru/content/articles/842994-operativ-zr-test-drajv-lada-xray-s-bolshimi-nadezhdami/

Готино джипче, ама частите ще му идват скъпи .. Двигателите обаче, май си идват от завода на Нисан–Рено във Валядолид?!

Отвори и ти Von Bl , виж го Хиксрей-а и вярвай - като работиш усилено - и ти ще си купиш чистак нова , ей такава Лада!

Успехи
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

144 Pavur Pezev | 27.09.201618:49

Фатмак, това че пцуем американците, не значи че си купуваме лади. Лада имаше баща ми през 1988 - ма.
   

оценка

+0 -0