Да не би МВР да е частна охранителна фирма?! | webcafe.bg
Webcafe

Данък “Tzv.Tzv.”

Велислава Дърева , www.argumenti-bg. com
09.07.2011, 13:15 (обновена 11.07.2011, 09:24)
Цветан Цветанов

Снимка: © Sofia Photo agency

Един рог на изобилието се е отприщил и залива МВР с блага и благодарности

Източваш 17 милиона лева ДДС - лошият (в случая - добър съд) те осъжда условно - ти се отблагодаряваш на МВР със 7650 литра бензин годишно. Защо?

Заграбваш 65 хектара от Национален парк "Пирин" - даряваш МВР с по 300 литра бензин месечно - после ГЕРБ те дарява с персонално изменение на цял закон, за да узакони твоето беззаконие. Защо?

Произвеждаш цигари - даряваш МВР с 5000 лева и 300 литра бензин месечно. Защо?

Произвеждаш мебели - даряваш МВР с бензин за 6700 лева в продължение на 2 години. Защо?

Произвеждаш лекарства - даряваш МВР с 20 000 литра бензин. Защо?

Произвеждаш бира - даряваш МВР с 2 400 литра бензин (е, може и с бира!). Защо?

Имаш шивашки цех - даряваш МВР. Защо?

Имаш охранителна фирма - даряваш МВР. Защо?

Каква е тази схема?

Дарителско цунами залива МВР с благодарности във вид на бензин, компютри, принтери, тонери, кламери, монитори, факсове, климатици, коли, УКВ предаватели, апартаменти, сгради, каски, въжета, мобилни телефони, пагони, акселбанти, еполети, униформи, кокарди, дограми, плочки, фаянс, паркети, мокети, плюс доброволен, безкористен труд по строителните обекти на МВР...

За 3 месеца - 6.5 милиона лева.

Всички даряват: разследвани, подсъдими и вече осъдени; христоматийни бандюги и държавни фирми; дребни частници и едри играчи; еднолични търговци и областни управители; фолкът и футболът; българи и чужденци. Кой колкото може - от хиляди тонове бензин, до 4 автомобилни гуми.

За 3 месеца - 6.5 милиона лева.

Защо?

Защото МВР няма пари?

Защото за МВР 1 милиард не са пари?

Защото всеки от нас трябва да плаща на МВР, за да си върши работата? Ами нали му плащаме - тоз 1 милиард е измъкнат от нашия джоб, от джоба на науката, образованието, културата!

Да не би МВР да е частна охранителна фирма?!

Или всеки почтен човек трябва да си плаща, за да не нахълта МВР в неговия офис, да не разбие неговия дом, да не пребие неговото дете? За да не го хвърлят на земята с прокурорски крясък "Ти си абсолютен престъпник - на колене!", да не му ходят по главата, а после да се снимат за спомен на неговия диван?

Или трябва да благодарим на МВР, че ни пази? От кого? От себе си? А "неблагодарниците"? С тях как ще процедира МВР?

Да не би МВР да е частна охранителна фирма?!

Или - най-сетне - всеки официален, обществено признат и политически удобен мошеник плаща на МВР, за да си гарантира своята недосегаемост пред закона? Означава ли това, че едни частни мутри плащат на други, държавни мутри, облечени в държавна власт?

Да не би МВР да е рекетьорска групировка? И вместо анцузи - акселбанти, вместо бухалки - еполети? Върнаха ли се славните мутренски времена с всичките им подземни табиети и салтанати? А дали изобщо някога са си отивали?

На тези въпроси Tzv.Tzv. отговаря енигматично: "Разликата е по-различна".

Един рог на изобилието се е отприщил и залива МВР с блага и благодарности. А Tzv.Tzv. изобразява лицемерна невинност.

Един плаща откуп, друг - подкуп, трети - рекет.

Това е той, новият данък.

Данък "Tzv.Tzv."

Oще: бензин  бира  герб  дарения  ддс  мвр  цветан цветанов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.02.2011, 22:00

3 nada_noname | 29.08.201109:25

Бягайте деца в близка и далечна чужбина, не че там е по-различно и не се обръщайте надзад, ние оставаме на доизживяване. Бог да е милостив към "държавническата" мафиотска пасмина. Скоро, като си заминем и ние, ще почнат да си прегризват един друг гърлата, но няма да сме живи, да видим. Амин.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

2 KingoftheROAD | 14.07.201109:56

И нещата, както винаги отиват от зле към по-зле Удивителна Много щастлив Смее се природен закон на моя най-добър приятел.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 10.07.201108:41

Това е данък "простотия" и българското общество го плаща с ентусиазъм, защото истината за самото него го плаши. Плаши се да си признае неграмотността и липсата за задръжки, защото ще се присмее ехидно само на себе си. Друго е да заяви "аз съм дарил на МВР салам и малко ланшен сняг" и авторитетно да отбележи, че не е останал морал в тая държава.
   

оценка

+0 -0