Флашка от Сливен: Как се фалшифицират избори | webcafe.bg
Webcafe

Флашка от Сливен: Как се фалшифицират избори

Webcafe.bg , http://sedmica.sliven.net
17.05.2012, 14:55 (обновена 17.05.2012, 17:19)
Избори

"Много е важно КОГА даваме парите. Предния път играх авансово и се нае... Циганите най-много ме излъгаха"

Едни записи на разговор вървят из Интернет - за червени задкулисни договорки в Сливен. Дни преди конгреса на БСП, който започва на 19 май, ги разкри в. "Преса" - издание, известно с благоразположението си към бившия президент Георги Първанов. Безпрецедентно, вътрешният министър Цветан Цветанов даде пресконференция в редакцията на "Преса" днес и показа как тутакси се заема със случая - съмнителна бързина (виж вдясно).

Още сутринта по Нова тв премиерът Бойко Борисов спомена за скандала в Сливен, като дори посочи страниците, на които е публикуван в "Преса" - "аутопсията на БСП", илюстрирана със снимка на Алексей Петров, когото участниците в разговора споменават.

Участниците са: Мартин Славов - от седем години начело на общинската организация на БСП в Сливен. Добре образован, има собствен бизнес. Син на Симеон Славов, някога ръководен кадър в БКП, известен с полезни за града решения. Неуспял кандидат за кмет. Общински съветник.

Галин Кънчев. Бизнесмен. Общински съветник. Също неуспешен кандидат за кмет на Сливен от разни дребни политически формации. Двамата преговарят Мартин Славов да откаже да се кандидатира за кмет на местните избори миналата есен, за да може Галин Кънчев да бъде кандидатът на БСП. Към момента на разговора Галин Кънчев не е член на БСП.

От разговора става ясно какви големи финансови - и други - възможности има Асен Гагаузов, депутат от БСП и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на тройната коалиция.

Мартин Славов: За финансовия размер на моето оттегляне... нямам конкретно предложение.
Галин Кънчев: Трябва да ми кажеш, аз трябва да си направя сметката.
Мартин Сл.: Аз не искам да ти извивам ръцете, но не искам и да съм валат. От друга страна, това не е цена, с която приключваме отношения. Това е цена за компромиса, който правя.
Галин К.: Остави компромиса, за твойта работа колко искаш?
Мартин Сл.: Сто хиляди лева, Галине, и ти казвам: на тоз са дадени толкоз, на оня - толкоз.
Галин К.: Слушай ме сега, казвам ти, че няма да е по-малко от 100. Ще говорим нагоре от 100. Ти помисли и ми кажи.

Когато се води този пазарлък, Сливен е разкопан по проект за водния цикъл, който не свърши никаква друга работа, освен че унищожи улиците. Парите от еврофондовете са загубени. Това не пречи на Лечков да се кандидатира за трети мандат. Очаква се БСП да му се противопостави със силно лице. Например Иван Славов - бивш кмет на Сливен, бивш депутат. Но Славов става кандидат на Коалиция за Сливен, създадена от бизнесмена Радостин Русев-Радото, който оглавява борбата против Йордан Лечков. БСП си търси кандидат.

Мартин Славов за Иван Славов: Ще го унищожа тоя. Ще му е... п... майна.
Галин К.: Не трябва да допуснем туй нещо Иван изобщо да...
Мартин Сл.: Ами той Асен (Гагаузов) го бута, бе.
Галин К.: Видях се с Асен, аз ще се кандидатирам, викам му. Асен вика - ей туй не бивало да става. Може да не стане нищо, ама ще си начеша егото. Като
не стане и втори път, е... съм ти политиката.
Мартин Сл.: Пак ходил да приказва (има предвид Асен Гагаузов), че ми дал 1 млн. за изборите, старите работи. Викам му, аз съм склонен да не се кандидатирам, но при определено условие - да ликвидираш Иван Славов за тия избори.

Този селски цървул, викам, ти го създаде. Ти го направи кмет да ти пази гърба за водните сдружения, автобусите, другите неща. Аз, викам, няма да го взема и за пазач на базата ми в Сотиря. Ами той до седми клас е учил в училище за малоумни в Нова Загора, бе.

Галин К.: Имахме много сериозни разговори с едни хора в две насоки: местни избори и местно БСП. Не мога сега да ти кажа кои са, но ще разбереш, те искат да седнем на една маса. Те ми казаха: Ако нямаше избори, щяхме да издухаме Асен (Гагаузов - бел.р.) още сега. Не искат никакви конфронтации преди изборите.Казаха ми: Ако Мартин се кандидатира, ти подкрепяш. Ако ти се кандидатираш, Мар...

Мартин Сл.: Ресурс?

Галин К.: Те осигуряват ресурс. И аз ще давам. Много ресурс има, брате. Или пък, викат, вадете трети човек, ще жертваме Сливен, ще играем на дългата позиция. След изборите Мартин става областен, ти общински.

Мартин Славов, който е най-наясно, че Галин няма нищо общо с БСП, е изненадан и пита: На кое?

Галин К.: На БСП. И трябва да стегнем партията за парламентарните избори. Правих една среща с Йосковците в "Кемпински", седмица преди да катастрофира. (Става дума за Йоско Йосков от Сливен, който беше свързван с убиеца на Самоковеца и който при катастрофа уби двама души.)

Викам му: Йоско, кво праим на изборите, предния път щяхме да се избием. Сега кво праим. Той вика: братле, ако Йордан (Лечков) се кандидатира за кмет, аз против него не мога да вървя.

Мартин Сл.: Щото Асен му е казал така. Аз не му искам ни меда, ни жилото.

Галин К.: Ако можем да ги ужилим, да ги ужилим двамата педераси.

Мартин Сл.: Те са ясни (йосковците), каквото им каже Асен, това правят.

В разговора Мартин Славов осведомява бизнесмена, че следващият министър-председател на България ще се казва Георги Първанов, а правителството ще е експертно, тъй като БСП вече няма да може да направи мнозинство в парламента. По-интересни са финансовите и техническите въпроси около бъдещата победа на Кънчев, в случай че Славов оттегли кандидатурата си.

Мартин Сл.: Ако кажа "Да", айде да почнем от финансирането.

Галин К.: Изцяло аз поемам. Милион и половина ще ми стигнат ли, директно те питам. Миналия път раздадох много излишни пари.

Мартин Сл.: Аз също.

Галин К.: Ресурса го управлявай ти. Аз само ще ти казвам къде да не даваш. Много е важно КОГА даваме парите. Предния път играх авансово и се нае... Циганите най-много ме излъгаха.

Мартин Сл.: Тези, които останаха от тях край мене, трябва да ти кажа, че са точни хора. Ще им дадем по 200-300 лева на месец преди изборите. Но не масово. Защото сега ще почнат да се юркат всичките.

Галин К.: Аз ще осигуря хакването на софтуера, който ще контролира онлайн какво се случва в ОИК. Цък бутона - и излиза и при нас. Това ще го платя. И ще го вземем. И те го имат обаче. И ще стане битка на живот и смърт. Ние трябва да имаме по-добрите хакери.

Мартин Сл.: Предния път не фалшифицираха в ОИК протоколите. Фалшифицираха ги в СИК. Ние трябва да сложим минимум по трима души в секция, от които един задължително с кола. Туй означава 182 коли.

Галин К.: Искаш да кажеш за ескорт на колата с чувалите, да не ги сменят по пътя. Ако имаме яки момчета, които да хващат за гушата и да викат: "Ей, ще те изям, ей!"...

Мартин Сл.: Трябват ни направо мутри.

Галин К.: "Там ще седиш, че ще те смачкам, ей!" - такива хора ни трябват.

Както се вижда, тези двама политически мъже се разбират чудесно. Все пак Мартин Славов иска да уточни какви компромати могат да извадят срещу Галин Кънчев. Чуват се на записа, но тук ги прескачаме. И така на въпроса дали продажбата на фирмата на Галин Кънчев е била фиктивна.

Галин К.: Продадена е на английска офшорна фирма, зад която стоят руснаци. Уязвим съм само с това, че съм поръчител на кредитите им. Но те ще ги уредят тия дни... Почваме да строим два хотела, един в Бяла на първа линия и един във Варна. ... Най-хубава офшорна държава е Англия, да знайш. Америка вече не е.

Мартин Сл.: Америка стана ченгеджийска. Нали разбра, че Ковачки е прехвърлил всичко на Сейшелите.

Галин К.: Правилно! Сейшелите, Панама - няма проблем. Едни от нещата, които правя като собствен бизнес е регистрацията на офшорни фирми, банкови сметки - където искаш по света, - няма проблем. Управление на такива фирми, ако искаш...

Мартин Сл.: Кой е офшорният район в Англия?

Галин К.: Лондон, бе.

Мартин Сл.: А Ирландия?

Галин К.: Ирландия е ченгеджийска държава.

Интересно е да се види как си говорят за телефонни сметки тия двамата, на които световните банки са им в джоба, а един милион и половина са нищо пари за начесване на егото.

Мартин Сл.: Този ми е емтелски. Имам и вивателски от общината, но там по-добре да не говорим.

Галин К.: Плащате ли ги?

Мартин Сл.: Неее.

Галин К.: Що не си взех тогава и аз една карта.

Мартин Сл.: Жена му на Лечков раздала към 100 карти - ама на козметички, ама на аптекарки. И аз викам аз ли съм най-големият балък. И го експлоатирам. Жестоко го експлоатирам. От две години го ползвам. Кокошкарско е, обаче в крайна сметка що пък да си балък. Тя Ганка Василева (общинска съветничка) беше направила 800 лева сметка, бе....

Галин К.: И кой ги плати?

Мартин Сл.: Общината, бе.

Галин К.: Видях я до църквата. Аз в неделя ходя на църква, тя се връщаше от пазара....

Мартин Сл.: Ако ти се кандидатираш за кмет - позицията на Трактора?

Галин К.: Подкрепа. Във вторник имам разговор с него в Пазарджик.

Мартин Сл.: Дай да каже. Той да каже как ще подкрепя.

Галин К.: Казваш какво искаме от него, аз ще го искам. Той е мъжкар.

Мартин Сл.: Например "Галерия" да публикува ... срещу двама човека....

Галин К.: За Лечков ако е, няма никакъв проблем. Ще кажа и за Асен.

Уговарят се в сряда, след срещата във вторник вечерта с Алексей Петров, да приключат преговорите. Ясно е как са приключили предвид два факта: общинският лидер на социалистите в Сливен Мартин Славов не се кандидатира за кмет, кандидатурата на чуждия за БСП Галин Кънчев бе издигната на общинската конференция.

Форумът трябваше да избере с гласуване между двама кандидати: Галин Кънчев и ген. Кольо Милев. Кънчев загуби безславно при гласуването. Ген. Кольо Милев стана кандидатът на БСП и сега е кмет на Сливен.

Записът на разговора най-вероятно е направен от Галин Кънчев. И е изтекъл, а може и да е бил продаден. От две седмици е в интернет. Официално изявление по него не е направено от никого. Беше размахан наскоро от сливенска трибуна, на която се избираха делегати за конгреса на БСП.

Мартин Славов би трябвало да е на конгреса. За Галин Кънчев се говори, че е напуснал България.


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

14 fata morgana | 19.05.201211:31

Аз знам, че 90-те години Жан Виденов събрал най-доверените си хора и им казал: „Пичове, приватизирайте! Ако не го направите вие, няма кой.” (информацията ми е от свидетел на тази случка). По времето на Ив. Костов може да е било завършено започнатото, но за там нямам източници.
В момента хората, които са извършили тази приватизация стоят зад най-различни партии. И те не са нито „комунисти” нито „бивши комунисти”. „Комунистите” няма какво да ги обсъждаме – ясно е, че скоро комунизъм няма да има. А „бивши комунисти” може да се отнася и за хора, които са видели цялото зло отвътре и просто са се отказали да участват в това.

Единственият термин, който може би е най-точен е „бивша червена номенклатура”
Кои партии подкрепят олигарсите не е ясно за обикновените хора. По-интересно е че самото нещо е точно като пирамида – биг босовете са на върха, а под тях са шефовете на големите предприятия в промишлеността и в разни сфери на бизнеса, които пак може да имат различни партийни пристрастия, но мисленето им е комунистическо. Не знам дали четете отзивите на хората в Работодател.БГ. Почти всяка фраза на недоволство е: „Шефовете са с със старото комунистическо мислене и скоро нещата няма да се оправят”
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

13 Оня Дето Го Трият | 18.05.201217:15

Бобчо

Това си го чел във вестник Атака (и в Труд навремето), ама тия дето си спомняме все пак какво е било преди 15 г. знаем, че капиталите и имотите ВИНАГИ са си били в червени ръце.
Куфарчетата ги раздадоха доста преди това!
Тия приказки дето синьото правителство им ги било продало (подарило) са в графата "лъжа казана 100 пъти е вече истина" Идея
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

12 Bobby_gBG | 18.05.201217:01

9 Оня Дето Го Трият | 18.05.201210:12

"...преминаха в ръцете на бивши комунисти...."

А кога са били другаде тези капитали, та да се преминали при комунистите чрез приватизацията?
Те ОСТАНАХА, не приминаха
--------------------------
Не, не си прав.

Преди Иван костов те се разполагаха с тези капитали и ги управляваха, но не бяха тяхна собственост.
А след него вече станаха техни официални собственици.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

11 янаки | 18.05.201212:58

Прав си, че всички материални ресурси на държавата остаха в техните ръце, но вече не като на номенклатурчици, а като на легитимни капиталисти, които благодарение на Иван Костов си ги узакониха и вече не са комунисти, а бизнесмени.

Ако помислиш малко, ще проумееш, че има разика.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.05.2012, 11:59

10 Purko | 18.05.201212:08

Не е достатъчно само да се прочете стенограмата. Разговорът трябва да се чуе / аудиофайловете са качени в нета/. Именно така става ясно какви натурални селски идиоти са двамата разговарящи .....
Бай Ганьо ряпа да яде!
;)
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

9 Оня Дето Го Трият | 18.05.201210:12

"...преминаха в ръцете на бивши комунисти...."

А кога са били другаде тези капитали, та да се преминали при комунистите чрез приватизацията?
Те ОСТАНАХА, не приминаха
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 07.02.2011, 12:43

8 D G D | 18.05.201210:11

Един мъдър човек отдавна е казал:
"Ако с избори можеше да се реши нещо - отдавна щяха да ги забранят!" смешник
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

7 янаки | 18.05.201209:57

Преди време бившия президент Стоянов каза за Иван Костов, че Костов направи много за България, единствената му грешка била, че в резултат на проведената от него бърза и престъпна приватизация, всички стопански активи на страната преминаха в ръцете на бивши комунисти.

Ако някой си мисли, че след като бившите комунисти владеят икономическите ресурси на страната, те нямат достъп до властта и не дърпат конците на всички правителства вече повече от 20 години, това означава, че толкова му е акъла.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.05.2012, 23:41

6 Stefcho | 18.05.201200:11

Случая с последните избори беше от две злини да се избере по малката.Сливен не е комунистически град и победата на БСП беше формална.Града беше на системи пред тотално умиране,финансов фалит разкопани улици и пълна разруха от управлението на Лечков.Той ни беше натресен отгоре след всички злоупотреби и престапления които направи така и небеше наказан.След всички глупости които се изсипаха в медиите той невлезе!!! в затвора.Така че едвали има голямо значение задкулистните игри и интриги при последните избори за кмет.

Всички знаят че изборът беше не за партия,а за личност която да НЕ Е Лечков!

За един малък град като Сливен не никак лесно за общинската администрация и общественост да се справи със кандидат които има политическата подкрепа на министър прецедателя и на мафията в лицето на Алексей Петров.

Истината е че никой в Сливен не е искал Лечков за кмет той ни беше спуснат от София, спечели изборите с купения вот на циганите и шепа футболни запалянковци замаяни от миналите му спортни успехи.

Така че ровенето в последните избори е безсмислено
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

5 Rodrigo Diaz de Vivar | 17.05.201222:33

Изслушах записите и ми горчи следното:
Не е толкова важно, че изборите са фалшифицирани.
Случвало се е и ще се случва.
Грозното е какви тъпи селяци го правят и все още не се е намерил кой да ги пребие като въшливи кучета.
   

оценка

+2 -0