Хронология на груповото убийство в Нови Искър | webcafe.bg
Webcafe

Хронология на груповото убийство в Нови Искър

Webcafe
03.01.2018, 09:53 (обновена 04.01.2018, 20:20)

1 от 5 снимки Назад Напред

Джип в Нови Искър

Снимка: © Канал 3

Пет трупа бяха открити в къща, издирва се жена.

* МВР разследва убийството на 6 души в Нови Искър. МВР изключва версията за самоубийство или за участие на някой от близките на убитите.

* Основната версия на МВР за мотива на груповото убийство в Нови Искър e свързана с търговската дейност на Неделчо Юнаков.

* Жертвите са Неделчо Юнаков, неговият 20-годишен син Георги; доведената му дъщеря - 16-годишната Нанси; 18-годишно момче, приятел на Нанси; 72-годишната баба по майчина линия на Нанси.

* По-късно бе открит и трупа на Кети Кюхова, живееща на семейни начела с Неделчо Юнаков. Преди това тя бе обявена за издирване от полицията.

* Оръжието на престъплението не е намерено.

* Автомобил BMW X5, който съвпада с описанието на колата на семейството, е намерен в гора над Нови Искър

Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и изключителна дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог, поне в най-близката ни история. Става въпрос за шесторно убийство.

Това обяви директорът на НСлС Борислав Сарафов на пресконференцията пред медиите по случая с шесторното убийство в Нови Искър.

"Изключена е версията за самоубийство на някой от участниците заради начина, по който са установени телата и посоката на изстрелите. Никой не се самоубива с три-четири куршума. А и когато някой се самоубие, обикновено оръжието е на място.

На 2 януари, около 16:20 ч. мъж от Нови Искър подава сигнал в полицията, че не може да се свърже със свой близък, с когото обичайно поддържат редовен контакт.

Патрули на Второ РУ-СДВР са изпратени в къща на улица "Лозянски дол", където откриват петте тела на убитите.

Жертвите са автомонтьор на име Неделчо Юнаков, неговият 20-годишен син Георги, доведената дъщеря на Неделчо - Нанси Иванова (16 г.), приятелят й Боби (18 г.) и бабата на Нанси по майчина линия (жена на 72 г.).

Всички са убити с огнестрелно оръжие с не един, а много изстрели, както беше обявено преди това. Предстои много работа по анализ на веществени доказателства. Към момента все още не е установено оръжието на убийството. Дали то е само едно или повече - ще се установи от съдебната експертиза.

Районът е отцепен, пристигат криминалисти и започва оглед на местопрестъплението. При претърсването на имота е намерен и трупът на семейното куче - немска овчарка.

Кети Кюхова и Неделчо Юнаков; Вдясно - Кети със семейното куче, което също беше намерено убито

Малко по-късно МВР обявява за издирване 44-годишната Кети Николова Кюхова, майка на 16-годишната Нанси. Кюхова е живяла на семейни начала с Неделчо Юнаков. По информация на OffNews преди това Кюхова е съжителствала с бивш затворник.

Полицията търси липсващия семеен автомобил - джип BMW X5.

Семейството обитава къщата в Нови Искър сравнително отскоро и не е познато на местните жители. Преди около година и половина Юнаков и Кюхова са се преселили в градчето от София.

В средата - къщата, в която е живяло семейството; Снимка: Webcafe.bg

20-годишният Георги Юнаков, санитар в психиатричната болница "Св. Иван Рилски" в кв. Курило в Нови Искър, е видян за последен път на 31 декември 2017 г. Предполага се, че той и роднините му са се събрали в къщата, за да посрещнат Новата година, когато е извършено тежкото престъпление.

Оръжието на престъплението към този момент не е открито, каза главен комисар Младен Младенов.

Съсед на семейството твърди, че около 22 ч. на 2 януари е бил поемно лице при един от огледите в къщата. Мъжът разказва, че е чул следователите да получават информация, че издирваният семеен джип е намерен в "близка гора".

Мъжът твърди, че чул, че до автомобилът е намерено и тялото на издирваната Кети Кюхова, която също "била убита". БНР съобщи, че тялото на жената е открито, като се позовава на информация от два свои източника. Нова ТВ съобщава, че тялото на Кюхова е намерено в кладенец, дълбок 2 метра.

Информацията за намирането на тялото на Кюхова НЕ е потвърдена от полицията.

В сряда сутринта стана ясно, че в гората над Нови Искър е открит джип, отговарящ на описанието на издирвания семеен автомобил. Районът около джипа е отцепен.

бТВ разпространиха снимки от тефтер, за който твърдят, че е намерен от журналисти в близост до автомобила. Телевизията разпространи снимки на страници от бележника, в който са записвани данни за битови задължения, наличност по банкови сметки и др. В бележника е написано и името "Неделчо", което съвпада с това на една от жертвите при петорния разстрел.

Официална версия за причините за убийството в Нови Искър все още няма, не е изяснен и профилът на евентуалния нападател. Очаква се малко по-късно днес да станат ясни повече детайли около разследването.

Цветеслава Гълъбова, директор на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" в Курило, коментира, че убийствата са извършени с "аптекарска точност", което изключва вероятността за нападение в афект.

"По-скоро е хладнокръвно, премислено, подготвено. Или този, който ги е извършил, е с тежка психопатия, или е плод на болестно променено съзнание", каза тя в интервю за Нова ТВ.

Oще: издирване  кети кюхова  мвр  младен маринов  нови искър  новини  обзор  сотир цацаров  убийство 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.