Вече е пуснат светофарът на кръстовището на бул. "Черни връх" - ул. "Филип Кутев" (250 м над Хладилника в посока Околовръстното). Защо бе, хора... | webcafe.bg
Webcafe

Кому е нужен този светофар все пак...

Константин Вълчев
14.12.2010, 13:22 (обновена 14.12.2010, 15:29)
автомобили, задръстване

Снимка: © Getty Images

Неразумните решения в София водят до задръствания - още чакаме бус-лентите за автобуси, обещани още по времето на кмета Борисов

След като доста време само мига или бе тестван през почивни дни вече е пуснат светофарът на кръстовището на бул. "Черни връх"  - ул. "Филип Кутев" (250 м над Хладилника в посока Околовръстното). В резултат се получиха задръствания, каквито не съм виждал никога преди това!

Бул. "Черни връх" юг - от Околовръстното до Хладилника (бул. "Черни връх" и "Сребърна"); на север от пазар Лозенец (преди бул. "Н. Вапцаров") до горецитирания нов светофар. "Опашка" на кръстовището на Хладилника запушва и улиците "Сребърна" и "Хенрих Ибсен", по които също се получиха километрични опашки в извън пиков час. (Аз минах от там в 6:50 сутринта и около 12:00 - 12:30 следобед).

Не знам какво е предназначението на този светофар вместо да се изгради лента за завиващите наляво (на бул. "Черни връх"). А е пуснат светофар, който не дава приоритет на булеварда и създава задръствания даже нощем и в почивните дни! Това води до:

1. Забавени и изнервени граждани, които плащат с данъците си за това безсмислено съоръжение!;

2. Много от изнервените водачи на МПС карат (бързо) в платното за насрещно движение без добра видимост и създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия;

3. Блокиран е целия район, което освен загубено време, води и до увеличено замърсяване на въздуха! Въздух, които ние и децата ни дишаме!

А да не забравяме, че България скоро ще плаща санкции, защото в градове като София, качеството на въздуха не отговаря на изискванията на европейските директиви.

Oще: булевард  задръствания  опашки  светофар  черни връх 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.12.2010, 14:54

3 Калоянчо | 29.12.201009:10

Често минавам оттам. Трябва да издигнат паметник на некадърността на мястото с ликовете на главния архитект Диков и зам-кмета по строителството Ирина Савина.

Първо държаха Драгалевския възел затворен за ремонт - все пак разбираемо, след като се оср... при проектирането на Симеоновкия възел, където задръстването е по 1 километър.

После, 3 месеца след като отвориха Драглавския, затвориха Черни връх за 3 месеца за ВиК ремонт.

О чудо, тъкмо изкопаха булеварда и се оказа че няма доставен тръби.
Така ремонтът за 3 месеца, отне само ... 5 месеца.

Накрая вместо тъпоглавците в Столична вместо да мислят за разширение на булварда, или да резлизират лъжите на Бойко за продължаване на бул. Т Каблешков в източна посока, изпляскаха 3 светофара за 300 метра. Съответно тия светофари правят задръстване до Околовръстен път в южна посока и до Кошарите - в северна.

И това ако е градоустройство....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

2 scorpio | 28.12.201023:00

На това кръстовище преди шофьорите сами си регулираха трафика и се справяха доста добре (кой казва, че не сме толерантни на пътя)... но си мисля, че най-добър ефект би имало ако се разшири "Могилата" (продължението на "Ф. Кутев" след "Сребърна") - сега все още има възможност за това преди да се е застроило всичко. Тогава левията завой, който се обсъжда в статията ще стане излишен - всички ще предпочитат да минават по "Сребърна" и "Могилата"... да не говорим в какво окаяно състояние (беше преди 2 години поне) е "Ф. Кутев"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.11.2010, 09:41

1 radon | 16.12.201011:43

Абцилютно ... една лентичка на ляво и сме готови ... а София има гигантски ленти сравнени с тия на Запад ... мдааа ... ама кой да мисли ...

Нещата не са сложни ...
   

оценка

+0 -0