Що не дойдеш да ми откриеш площадката, господин премиер?! | webcafe.bg
Webcafe

Що не дойдеш да ми откриеш площадката, господин премиер?!

Мартин и Милен Радневи
30.08.2010, 17:59 (обновена 19.06.2014, 12:21)
мартин, дете, игрище

Ще ви открия и градини, и площадки, и магистрали, цялата страна наново ще открия...ееей тогава!

Добър ден, господин премиер!

Аз съм Мартин. И съм вече на четери. И аз като всички деца много питам "защо?". Тате и мама ми обясняват, но нали съм много малък и понякога нищо не разбирам...

Г-н Премиер, нали постоянно откриваш спортни площадки и детски градини?

Г-н Премиер, аз много обичам да играя футбол. И волибол, и тенис. Знаеш ли, тук, до нашия блок, в квартала с красивото име "Младост" има една спортна площадка. Но, както казва тате, тя прилича на полигон за ядрени опити. Напукан асфалт, натрошени стъкла навсякъде, остатъци от ограда, стар телевизор, част от една футболна врата, бурени...

Тате казва, че допреди десетина години все още играели деца там, даже и големи. Защо само нашта площадка е такава стара и не може да се играе на нея?

Знаеш ли, аз много съм слушал. Другите деца от Младост не са ли слушали? Защо не заслужаваме и ние хубаво и ново игрище? Защо не наредиш на някой да го направи, нали ти така нареждаш на всички? И всички те слушат и изпълняват, защото си най-главния?

Пък ти ела за откриването. Що не дойдеш, а?

Г-н Премиер, а защо не откриеш моята детска градина? Нали толкова други откри... Аз много обичам да се катеря, да се люлея и да се пързалям. В много детски градини имат толкова хубави шарени катерушки и пързалки. А защо в нашта няма нито една? Нито една...

Знаеш ли, аз слушам - и мама и тате, и учикълките. И Гого, и Косьо, и Гери също слушат. Пък си нямаме пързалки. Що?

Г-н Премиер, в нашта градина всичко е като едно време. Знаеш ли, там всичко си е оттогава - и леглата, и играчките, и госпожите. И гардеробчетата. И балатумите. Що? Какво значи общинска? Само затова ли?!

Мама и тате бяха толкова щастливи, че изобщо успяха да ме запишат на градина, че не обърнаха внимание, че точно тази не си я откривал. Пък иначе навсякъде огряваш, как си пропуснал...

Просто не знам. Все още не е късно - ела я открий! Виж каква хубава думичка знам - моля!

Знаеш ли, тате ми казва, че по-важното са приятелите. Нали? Защо най-добрите ми прилятели от групата са приети със спонсорство? Какво е това? Г-н Премиер, само аз ли съм приет по документи?

Знаеш ли,  аз имам инстументи и обичам да си играя на майстор. Един мил чичко, и той си е играл на майстор в нашта стая. Сега имаме нов балатум. Но оня цървул, тате така си говори, за да не псува пред мен, си бил оставил ръцете.

Аз влизах в стаята, балатумът наистина е нов, но ръцете не ги видях... Неговото дете също било прието със спонсорство, щото той е много добър майстор и може всичко. Даже пари не иска. Защо тогава майките и татковците даваха пари за ремонт? Обясни ми, моля те, г-н Премиер, не разбирам...

Г-н Премиер, след като откри тооолкова много градини защо пак няма място за всички деца? А?! Що?!

Г-н Премиер, нали когато не откриваш спортни площадки и детски градини понякога откриваш кръстовища и булеварди? Но не по-дълги от 500 м, казва тате. Магистрали май досега не си...

Защо не откриеш една гамистрала, а?! Тате ми разказва, че когато бил колкото мен, преди повече от 30 години, също нямало гамистрали. И му ставало лошо на завоите, като пътували с жигулата до Търново или до Мичурин.

Знаеш ли, баба живее в Бургас и аз много обичам да ходя при нея. Обичам и морето. Ма много време пътуваме и се изморяваме, уффф. Мама и тате казват, че много ги е страх да карат, щото всякакви ненормалници имало по пътищата...

Ако имаше една гамистрала да ходим по-бързо и лесно. А и по-често до баба. Малък съм и не разбирам, ма що не откриеш, а?!

Г-н Премиер, знаеш ли, аз съм само на четери. И не знам какво е политика. Тате също е като малко дете. И  не иска да разбира от политика. И животът доказва, че е прав. Всичко е едно и също, само отива от лошо към по-зле...

Знаеш ли, аз сега искам да си играя и уча на спокойствие. Мама и тате също искат това за мен. Ако може и да е в чисти и хубави детски градини и площадки, ще бъде прекрасно!

Мама и тате казват, че в Испания е готино. Имат площадки и пътища. Топличко, евтинко, моренце... Тате даже ме е научил на малко испански, знам "ке паса, омбре?" и "уна сервеса, пор фавор!".

Ке паса, омбре...

Oще: бойко борисов  детска градина  магистрали  площадка 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.06.2011, 01:24

7 Mladen Marinov | 05.06.201101:28

До Димитър Василев:
Плащат ни. На едни от нас работодателите в България, на други тези от чужбина.
Като работим ни плащат. Не като това правителство дето иска всичко на вересия.
И им работим на вересия ( е ок почти ).
Ама постовете тука са на вересия...

Честно - Димитър Василев - толкова ли си сляп да видиш положението?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2011, 11:29

6 Ivan Tsonkovski | 01.03.201109:48

хаххаха Димитър Василев хахахахах
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 13:04

5 Dimitar Vasilev | 03.09.201013:34

Не мога да разбера асмо плащат ли ви да плюете по правителството (и по-скоро по Бойко) или просто сте слепи. Не виждате ли, че хората се опитват да ни оправят положението, а ние само плюем и обезсърчаваме. Не ви ли е срам да хулите малкото надежда, която грейна в тази държавица.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.09.2010, 11:49

4 Ловецът на врабчета | 01.09.201011:54

Що да е жалък бе? Що да се заяжда?
Че само в България с помпозност се откриват детски градини и детски площадки. Че само у нас местата, където аз съм итрал в момента са паркинги (и то в добрия случай) или наистина са ядрени полигони. Че само у нас на детската площадка можете да видите да е разхождат домашни кучета, които да оставят пирамидки; само у нас можете да видите кметът на община в София да си "запази футболно игрище, че да порита с "недоволни" гласоподаватели и всички да дойдат с джиповете си и да паркират кой-където свари.
И предишните упавравлеия откриваха детски градини и площадки само дето на сегашния само това му е в устата - аз съм построил, аз съм открил, аз, аз, аз...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.08.2010, 04:30

3 Ateista | 01.09.201005:39

Автореееее,жалък си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

2 emo13 | 31.08.201015:43

Аз живея в надежда 6. Там без помпозност и без рязане на ленти в последната година бяха открити 6 /шест/ детски площадки. Всички, които имат деца /включително и аз/ сме много доволни. Твърде много сарказъм и то без покритие, уважаеми автор-плювачо..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.08.2010, 11:42

1 Abdulrazzak Fatahi | 31.08.201011:57

колко саркастични станахме като чухме, че някой прави площадки и магистрали... а допреди това правителство като никой нищо не правеше и ние не се обаждахме, ама хич... срамота!
   

оценка

+0 -0