Прокуратурата в услуга на лакеите Му | webcafe.bg
Webcafe

Прокуратурата в услуга на лакеите Му

Николай Хаджигенов
21.12.2010, 14:45 (обновена 21.12.2010, 15:32)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

Прокуратурата отказа да разследва министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за огласените от него специални разузнавателни средства по случая Горна Оряховица

Явно и прокуратурата е абдикирала тотално от задължението си да следи за спазване на законността. Тихомълком с по два реда в някои елекронни медии и във вестник "Сега", с половин уста се съобщава, че прокуратурата няма въобще да разследва Ежко Ежков за извършеното от него нарушение на чл.145а НК. Забележете, защото именно прокуратурата му е разрешила да извърши нарушението на закона???????

Не знам какво да кажа...

Първо, прокуратурата не е божествен орган и не е оторизирана по никакъв начин да раздава индулгенции! Още по-малко е оправомощена да разрешава на някой да нарушава закона! Пък бил той и Министъра на Вътрешните работи - Ежко Ежков!

Напротив, съгласно Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, именно прокуратурата е органът, който е длъжен да следи за спазването на закона, без оглед заеманото от извършителя място в обществото. На практика, прокуратурата директно отказва да разследва Ежко Ежков.

Въпроса е защо? Защото е Министър ли? По същата причина Директорът на НАП каза, че няма нужда от ревизия (на доходите Му - бел.р.). Въпреки че е налице минимум едно фрапиращо нарушение на закона, а именно регистрацията по ДДС, която е задължителна след преминаване на прага от 50 000 лева доход за една година.

Всеки друг човек НАП ще го съдере от ревизии, актове, ще му начислят ДДС-то със стара дата, ще му наложат запори и прочие. На Ежко нищо. Явно е недосегаем? За това ни се подиграва публично! Щял да си каже за доходите, ама друг път?

Действията на прокуратурата будят единствено недоумение и затвърждават създаденото мнение, че напоследък се изпълняват единствено поръчкови операции с чисто политически мотиви. Макар, че зад политическите мотиви винаги има скрити и икономически такива.

Любопитно ми е как ще се обясни това на света и на евроатлантическите партньори? (Ще отворя една скоба, че с тия евроатлантически партньори винаги ме напушва истеричен смях - Европа и САЩ винаги са имали самостоятелни интереси, противоречащи си във всяко едно отношение. Фундаментален лаф от типа: от Ванкувър до Владивосток).

Същите тези партньори не се свенят да разследват действащите си министри, премиери и президенти. Ма там и полицията и прокуратурата работят наистина, не като наш'те тука. И там, никой не е по-голям от закона! Дори Той, не би бил!

Не че издребнявам, но разследваха, разследват и вкарват в панделата действащи политици и лица от всякакъв ранг: Хелмут Кол, Берлускони, Уесли Снайпс влезе в затвора за три година едва миналата седмица, въпреки цялата му известност и пари. Бил Клинтън беше действащ президент на САЩ, когато заради една "вувузела" го направиха за смях на целия свят и убиха политическата му кариера за следващите 3000 години.

Еблематичен пример в това отношение беше и случилото се, само преди няколко месеца със заместник-градския прокурор Роман Василев. Роман Василев е един от мислещите прокурори в СГП и работещ най-тежките дела, човек който не се страхува от нито едно дело или извършител, една от най-ярките звезди на прокуратурата.

Обаче допусна глупава грешка. Много сериозна и недопустима грешка, за която тутакси беше наврян на кучето в ...., разнесоха го по цял свят, влачиха го по ВСС, наказаха го по административен ред в прокуратурата. Действията му дадоха повод на защитата да заведе дело в Страсбург, защото подобно поведение е недопустимо!

Всичко това е правилно и Роман Василев си понесе отговорността. Да не говорим, че от ярко светеща звезда, кариерата му се превърна в прах. Но, така трябва! Това е правилното действие в демократичните и правови държави! Всеки носи отговорност, включително наказателна, за постъпките си.

Питането ми е следното: трябва ли всъщност прокуратурата да е безгръбначно, виещо се около поредното правителство или трябва да е независим орган, който да се интересува единствено от закона и да работи единствено за спазване на законността!

Защото в този си вид прокуратурата е всичко друго, но не и това, което трябва да бъде. Правителствата идват и си отиват, само прокуратурата  си остава същата...

Вместо да разследва, тя защитава закононарушителите! Абсурдно и недопустимо! Прокуратурата в този си вид е обида за правосъдието във България!

По повод предишната ми публикация, досежно извършеното нарушение на закона от Ежко Ежков в НС, която беше доста широко отразена от електронните медии, доста хора ми писаха или ми се обадиха по телефона, а Вени Марковски сезира Главния прокурор и отправи призив към всички да сезират прокуратурата срещу Ежко Ежков.

Защото в противен случай ще разследват само нас - обикновените българи, които по една или друга причина не сме удобни Нему или на лакеите Му, което е комунизъм в най-страшния му вид! Вместо да става все по-законно, правилно, европейско ако щете, сегашните управляващи въведоха беззаконието като принцип! Създадоха си неписан, но много ефективен имунитет!

С помощта на услужливите медии, че и не само, пудрят имиджа на Ежко Ежков по елементарен начин, който би бил забавен при други обстоятелства. Обаче факт: Ежа е политик на годината! Представям си другите какви са, щом той е номер едно.

Трябва ли да чакаме следващите избори, ако дотогава не ги забранят със закон и да дойде друго правителство, което да използва прокуратурата отново за отмъщение, защото давността за извършеното деяние е достатъчно дълга и със сигурност прескача мандата на Ежко Ежков!

Има и още една причина за отказа от разследване, чисто правна причина: извършеното деяние е безспорно и няма проблем с доказването му, което означава само едно нещо: започнат ли разследване, то ще приключи с обвинителен акт.

За това, ще си позволя и аз да отправя призив:

Пишете жалби, писма, протести, петиции и каквото още се сетите до: прокуратурата, до всички възможни медии у нас и в чужбина, до Европейския съюз, задължително до евроатлантическите партньори, до международни организации за демокрация и право, за защита на правата на човека и каквото още се сетите с искане да бъде извършено разследване на Ежко Ежков за извършеното нарушение!

Правете го с ясната идея, че го правите за себе си! А не срещу някой!

Oще: ежко ежков  нарушение  прокуратура  срс  цветан цветанов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

4 Крив Макарон | 22.12.201010:44

От както дойде на управление това правителство, аз се чувствам във вътрешна емиграция. Това творение на снимката ми прилича на куклата от "Убийствен пъзел". Супер гнусно е. Цялата сган Боко, Цеко, Дянков и техните венценосци ме карат да се раграничавам от това, което се нарича "българка нация". Вече съм решил, че въпреки изцяло българското ми потекло и възпитание, на следващото предброяване ще се пиша в графа "други" по отношение на националност. Или ако имам възможност "дебългаризиран".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.12.2010, 05:09

3 Живко Желев | 22.12.201005:11

"Така е то."
Курт Вонигът
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.12.2010, 21:10

2 Аз | 21.12.201021:43

Нормално, след като държавата се управлява не от образовани и мислещи хора, които да мислят далновидно в перспектива, а от физкултурници и мутри... Такъв полицейски произвол май никога не е имало в нашата криворазбрана демокрация... Защото принципа на демокрацията е "демоса"(народа) да управлява "кратоса"("върхушката")... Има един лаф, че закона е врата в полето - само глупавите минавали през нея?!... Дон Цеци в тая държавица никога няма да бъде разследван, съден и осъден. НИКОГА! Единствения вариант е Страсбург... дано!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 10:18

1 Mariana Antova | 21.12.201016:23

Много добре, г-н Хаджигенов Удивителна

Прочитът на статията ви, предизвика у мен силно негодувание срещу ...., всъщност срещу много неща... Свива ми се чак корема, по детски, искрено от толкова много несправедливости и лицемерие. Чуди се

И да ви кажа, започнах да се отчайвам... Толкова хора писаха (дори и аз самата), оплкваха се срещу разни "непсраведливости" и какво? Пак нищо... Пример: Вчера приеха "Специализираният съд" в парламента за 0 време Идея
След месец ще гласуват и промените в закона за комисията Кушлев, пак така за нула време... въпреки че се изписа и изрече сумати и мнения ПРОТИВ... - това ще бъде най-силният закон гласуван някога в България срещу човешките права!!!
Бие дори комунистическата национализация на частната собственост - щото комунистите поне са оставяли правото на единственото жилище...

Ааах, не знам,... лоши неща се случват и няма човек на кого да се оплаче, да бъде чут и разбран. Народът масово нехае (както обикновено) погълнат от собствения си БИТ и принципен негативизъм. Европейците и те се чудят как да напълнят собствената си копаня, никаква визия и интерес към нас.
На кого да пишем и как да действаме?
   

оценка

+0 -0