Вълшебното действие на книгите за самопомощ | webcafe.bg
Webcafe

Вълшебното действие на книгите за самопомощ

Иванка Могилска
31.01.2011, 10:46 (обновена 31.01.2011, 17:10)
Мъж

Снимка: © Getty Images

Книгите за самопомощ ще те научат как да станеш богат, висок, рус и със сини очи

Отиди в книжарницата или в супермаркета (което е по-близо) и купи първите няколко книги за самопомощ, които видиш. Прибери се в къщи и ги нареди на нощното си шкафче. Само след няколко дни ще бъдеш общителен, успял, с много приятели и всемогъщо подсъзнание, обичан, богат, висок, рус и със сини очи.

Като за първа вечер по пътя към новия живот, си легни навреме вместо да гледаш „Криминални уравнения", „От местопрестъплението: Маями", „От местопрестъплението: Лос Анджелис", „Престъпни намерения" и „Доктор Хаус" до три през нощта.

На сутринта ще се събудиш подозрително свеж и наспан. Ще отидеш на работа в добро настроение, защото в обедната почивка ще започнеш да четеш първата книга. „Как да общуваме с лекота" например. От началото на новия ти живот те делят около 4 часа.

Понеже си необичайно ведър, колегите ще те поканят на обяд. Ти ще приемеш - колеги са все пак. Докато търсиш портфейла си, някой ще види книгата в чантата ти. Ще се окаже, че почти всички вече са я чели. Много им е помогнала. Ще завържете приятен разговор, който от книгата ще се отплесне в съвсем друга посока.

Ще се върнете в офиса с половин час закъснение. Шефът ще е кисел, но на теб ще ти е леко и усмихнато.

Ще се прибереш от работа и ще приготвиш вечеря. Сигурно си купил книгите от супермаркета, по-близо е от книжарницата. Разбира се, покрай книгите си купил и храна. Яденето ще стане повече, отколкото си предполагал. Ще се обадиш на един - двама приятели и ще ги поканиш на вечеря.

Междувременно ще прочетеш няколко глави от книгата. Гостите ще дойдат. Ще прекарате вечерта приятно и дори ще се уговорите най-накрая да направите това пътуване до морето през уикенда. Нищо, че сезонът още е далече. После ще дочетеш книгата и ще си легнеш. Засега не се изисква друго.

На следващия ден в обедната почивка нямаш време за четене, защото колегите отново ще те поканят да хапнеш с тях. Ще приемеш, разбира се. Никога не си предполагал, че имаш толкова симпатични колеги.

Ще се окаже, че счетоводителката чете книга, подобна на твоята - „Как да бъдем пълноценни след развода". Ще споменеш, че в събота ще ходите до морето и ако е свободна и... нали... Свободна е. Отново няма да се прибереш навреме в офиса.

В края на седмицата ще си изчел почти половината книги. Със счетоводителката вече ще сте пили по питие след работа, за да обсъдите подробностите около пътуването. Ще си ходил на боулинг с колегите, на кино с приятелите и ще си закъснявал за работа всеки божи ден.

Предстои пътуването за уикенда. Не взимай книги. Ще се забавляваш страхотно. Няма да се сетиш за фесйбук, шеф, глобално затопляне, криза, вегетарианци, пържоли от стресирани прасета, сметки в края на месеца...

В края на пътуването осъзнаваш, че имаш най-добрите приятели на света и току-що си прекарал два дни с красива и свястна жена, която утре искаш да видиш пак. Прибираш се в къщи. Отваряш следващата книга - „10 сигурни начина да бъдем успешни" и заспиваш.

Много е вероятно заради честите ти закъснения шефът да те уволни. Все пак криза е. Има достатъчно работна ръка на пазара. Това няма да те притесни, защото имаш още няколко книги за самопомощ, които се занимават точно с това - как да печелиш винаги и във всяка ситуация.

За съжаление няма да имаш време да ги четеш. Ще си зает с това да решиш какво искаш да правиш, каква работа ще си търсиш. Или ще си намериш нова работа, или сам ще си създадеш таква. После ще трябва да свикваш с нов дневен режим, нова обстановка, нови колеги или партньори. Междувременно, понеже няма да искаш да губиш връзка с някои от старите, ще отделяш време да ги виждаш. После счетоводителката ще се пренесе при теб.

Докато разчиствате място за  нещата й, ще намериш книгите за самопомощ. Вероятно ще ги дадеш на някой приятел, който има нужда от промяна и обновление. А ти вече знаеш, че тези книги помагат.

Oще: книги  мъже  позитивно мислене  самопомощ 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

6 pueblo | 01.02.201104:10

Смее се яко бъъъъъъъъъъъъъъг!!!!!!!!!!!!
автора май е наемател на славейков,и са му пробутали 1 вагон със излишни бумаги Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

5 Rowan | 31.01.201116:28

Поредния автор дето получава сигнали от кораба майка луд!?!?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

4 Jetero | 31.01.201116:04

ее спрете се де взехте да прекалявате с тъпотиите.. днес авторите са велики луд!?!?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

3 Mile Manolov | 31.01.201115:31

От спане спомени нема, а с колеги нещем да одим на обед оти аз плащам сметката ^^
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.01.2011, 10:39

2 Victoria Jermanova | 31.01.201115:03

Пълно единомислие с предходните коментари - МНОГО ТЪПО Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.01.2011, 16:06

1 Петър Джугански | 31.01.201113:38

Съгласен с долният коментар. Объркан
   

оценка

+0 -0