Да купим на "Юлен" касови апарати... | webcafe.bg
Webcafe

Да купим на "Юлен" касови апарати...

Камен
11.01.2012, 17:00 (обновена 12.01.2012, 17:14)
Банско

Снимка: © Photo.Bansko.net

... със слънчеви батерии, иначе не им работят

След като се завърнах със семейството си от чужбина преди четири години, ежегодно посещаваме ски курорта Банско. С малко дете съм и затова ми се налага да паркирам по-близо до пистите и да не ползвам кабинковия лифт.

За тази цел използвам паркингите на Шилигарника и Бъндеришка поляна, които имат един и същи вход. На входа има малка кабинка и двама служители на фирма "Юлен", които учтиво информират, че паркингът е платен и цената е 8 лева - без значение на престоя.

Като си с дете, никога не е сигурно дали колата няма да ти потрябва - и сме принудени да платим сумата. Когато обаче поискаме касова бележка, служителите на "Юлен" ни отговарят с насмешка, че сме в гората и няма ток за касовия апарат... А лифтовете на газ ли работят???

Дават ни билетче, на което пише Министерство на финансите, и ни пускат в паркинга.
Нали за всяка продажба на стока или услуга в България трябва да бьде издаден касов бон? Вчера ми смениха водомера и от "Софийска вода" си имаха касов апарат на батерии. Значи може!

Бил съм на ски и в Австрия и там, както и тук, пистите за ски са в планината. Само че там на паркинга има бариера и автоматично устройство за билети и заплащане и всичко е организирано както трябва.

Затова те имат повече и по-добри курорти от нас, просто си събират даньците и таксите и отново ги влагат за развитието на държавата.

Дали няма да стане същото на Витоша? Всички знаем кой е собственикът и на двете концесии ("Юлен" е концесионер в Банско, но "Витоша ски" не е, собственик е на съоръженията на Витоша. Бел.р.).

А иначе нямам нищо против да плащам за паркинг - и плащам. Но искам да знам парите къде отиват.

Oще: българия  витоша ски  касов бон  паркинг  ски  шилигарника  юлен 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.01.2012, 12:59

7 Boris Dimitrov | 13.01.201213:03

Не се заяждайте с Камен. Защото: това също е гражданска позиция - да седнеш и да напишеш няколко реда за някаква нередност. А можеше просто да си плати билета, да си кара ските, да си се прибере и да си почива на топло. Колко от нас са реагирали на някаква нередност дори с 20-ина реда?

Друго - така е - касовият апарат може и да не е най-големият проблем на планината в момента. Но присъствието му (ако това се налага от законодателството) е някакъв знак за законност, за спазване на правилата. А пък след това, един ден и по-големите неща ще си дойдат на мястото.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.04.2011, 16:33

6 Dimitar Lazarov | 12.01.201221:27

Аууу Каменчо благодарим за силно изразената гражданска позиция. Браво на теб, че ни светна за тоя фундаментален проблем с липсата на касови апарати на паркинга на Банско. Това наистина е много важно, къде къде по важно от изсичането на горите в Пирин, направили възможно изграждането на пистите и паркинзите и построяването на тези чудеса на българския архитектурен гений, които са хотелчетата в тази перла на зимните ни курорти.

Колко навреме идва малката ти, но заредена с гражданска активност статийка, в навечерието на застрояването на Витоша. Ще направя всичко по силите си да обясня на всички негодуващи, че най голямата заплаха за планината е наличието на касови апарати на паркинзите, които съвсем скоро ще лъснат на мястото на горите ни. С хора като теб и министър Найденов съм сигурен, че ще стигнем Австрия за нула време по километри и качество на ски пистите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.01.2012, 17:52

5 Бай Палър | 12.01.201217:54

Ми то самото билетче от МФ е касов бон. Кат си купуваш билет за градския транспорт дават ли ти касов бон?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.07.2011, 14:03

4 Селяни махайте се | 12.01.201216:42

1MacAllister ... FACEPALM ... човек иди си прегледай главата на доктор ... имаш сериозна нужда ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.05.2011, 12:57

3 greenstreet | 12.01.201215:50

Macallister,
"...приемаш априори, че ако данъците се събират някой ще ги вложи обратно в държавата..." - и аз го приемам априори, ако не го приемаш така значи има нещо сбъркано в държавната система и няма нужда да я защитаваш. Абсолютно е прав Камен, че това е причината да са по-добре от нас. Само в бедните страни(нарочно не казвам България, защото не е само тя) хората не вярват, че законите правят живота по-добър и да спазваш правилата води към напредък. Само там хората са на мнение, че който спазва правилата е балък и ще си остане беден. И за друго е прав Камен - докато не мрънкаш и ревеш и се успкояваш с мисълта че "тука е така" никога нищо няма да промениш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.01.2012, 14:49

2 Skior | 12.01.201215:03

Никога досега в Австрия не се е налагало да плащам за паркинг до ски лифт.

Един път имаше бариери, но се вдигаха, като усетят, че си с валидна ски карта.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 12.01.201211:24

Ето, че отново и отново виждаме компетентни хора, които знаят как сеправи всичко и заявяват отговорно например: "Затова те имат повече и по-добри курорти от нас, просто си събират даньците и таксите и отново ги влагат за развитието на държавата." Всъщност за подобно отношение си има думичка - арогантност. Ти, Камене, едва ли си даваш сметка за всички подробности, не да ги разбираш, само да си даваш сметка имам пред вид. Говориш за тях (австрийците) като едно цяло (дали подобна гледна точка е въобще приложима?), приемаш априори, че ако данъците се събират някой ще ги вложи обратно в държавата ... ъъъ тп държавата ги събира и ги влага в държавата, дори и ако това е нечий чиновнически джоб, така че наистина е вярно, но да не се заплесваме - значи мениджмънта на фирмата и мениджмънта на държавата и разпределянето на приходите между двете ги омешваш без въобще да гикоментираш кое каква роля играе, къде отива, как се управлява, кой го управлява, тоя/тия дето го управляват дали мислят стратегически или само тактически или карат ден да мине. За фирмата се отнася същото - фирма ли е или организацията й не е достатъчно стегната та да се приема за едно лице - т.е. дали отдели/служители си карат по своему, дори и да не е така от какво се води развитието й - не може да се допусне, че е простолакомия на един човек... Въобще ми писна от разсъждения за фирми и фържави като, че ли са лица, човеци - те са организации, различно организирани, различно и през цялото време вариращо близки допонятието "организация" и някой като се изцепи, че ето затова други не ние имат еди какво си ме засърбява нещо неприлично. Точно ей такива знаещи хора са причината за това, дето вие му викате криза, а аз приемам за закономерно развитие. Технологията се промени, повечето многознайковци като тебе, Камене, са абсолютно излишни и единствената полза от тях е да харчат пари и да поддържат илюзията за пазар. Простичкото ти мнение ми показва, че каквато и професия да практикуваш нищо смислен не суъздаваш и не можеш да създадеш ама сърди се, сърди се и аз не доказвам, че си такъв, но кажи ми какво умение може да има човек, който е готов да публикува статия, в която твърди "затова така става" за нещо, което ни набиват в главата нон-стоп - т.е. да приглася на телевизора - т ати ако си в технологичния сектор някой като мене ти крепи съществуването на работното място, а ти все се мислиш, че нещо зависи от тебе, ако си чиновник сигурно измисляш простотии или просто разсъждаваш в затворен кръг от безсмислици, но толкова си свикнал с него, че го имаш за реалност, а той няма нищо общо със света, ако си пък в изкуството сигурно се превъзнасяш пои изтъкрани емоции е елементарни внушения и т.н. Защо ли? Защото такива неща може да каже само човек дето има органична нужда да чувства, че знае отговора - забележи да "чувства че знае", не да знае - другия тип винаги изпитва съмнения и дори и да се изрази просташки винаги рови нататък.


Да беше просто се заял за касовите бележки вместо да правиш изводи ... умник.
   

оценка

+0 -0