Изпитания за Отечеството | webcafe.bg
Webcafe

Изпитания за Отечеството

Иво Балев , в. "Сега"
05.04.2014, 18:27 (обновена 07.04.2014, 16:36)
Проститутки

Снимка: © БГНЕС

Не мога да се отдам на развлечения с музите, когато усещам, че дърпат към кенефа kleta majka Balgariq!

Следя с половин ухо украинската криза, припомням си разни истории за Тарас Булба и Сергей Бубка, за Тарас и Андрий Шевченко, десния сектор, лявото крило, централните полузащитници, как Микола стана Николай и обратно и т.н., но повече от всичко ме тревожи как бихме посрещнали евентуална бежанска вълна от Украйна.

И по-специално - вълната от бедни манекенки, танцьорки, певици, журналистки, масажистки и други, за които Христо Смирненски би казал нещо от сорта, че цветята се продават, а украинката сама по себе си е чуден цвет; "тази вечер Витоша е тъй загадъчна и нежна" и прочие. С две думи - 45-милионна Украйна е водещ производител на славянска плът без предразсъдъци и при една бежанска вълна България и ЕС ще поемат повече работещи момичета, отколкото са работните места. Това означава война на сводници, териториални претенци, или както е казал поетът - sex and violence.

Аз не мога да стоя безучастен в абаносовата си кула, когато на отечеството ми предстоят изпитания. Не мога да се отдам на развлечения с музите, когато усещам, че дърпат към кенефа kleta majka Balgariq!

Отидох при вътрешния министър да го питам какво мисли по този въпрос, има ли изготвен екшън план, как смята МВР да гарантира сигурността и правовия ред в страната.

Министър Йовчев ме увери, че е впрегнал целия интелектуален потенциал на МВР за решаването на тази национална задача.

- Вижте, г-н Балев - потупа ме по рамото той, - въпросите, които тревожат гражданското ви съзнание, вече са поставени на най-висока научна основа. Аз ви гарантирам, че трагедия като тази в Лясковец няма да се повтори, дори обстановката в страната да ескалира по независещи от нас причини. Ако по улиците и магистралите започнат да се гърмят сводници и гугутки, МВР ще защити своите служители и ще оставим хората да се избият по живо, по здраво, а ние ще преброим труповете с точност до четвъртия знак след десетичната запетая. Знаете, че при въоръжени конфликти бройката на телата (body count) невинаги е цяло число. Освен това Институтът по психология на МВР изготви брошура с препоръки, които сме раздали по училищата. Това е тип образователна програма с опорни точки в смисъл - да се внушава на тийнейджърите, че кариерата на проститутка или сводник в съвременните условия става силно проблематична. Искам да ви кажа, че превенцията дава резултати и имаме сведения, че една ученичка от Люлин е отказала поне две солидни оферти на водещи сводници от микрорайона, в който живее. Виждате, че не тичаме след събитията, а сега ме извинете, защото всяка секунда от времето ми е посветена на грижата за националната сигурност.

Спокоен по няколко точки от списъка с тревогите ми, продължих с анкетата на високо стоящите индивиди.

Президентът ми заяви с извънредно лъчезарен вид, че война на Балканите никога не е имало, а ако е имало, то било в незапомнените времена преди НАТО да очертае границите на мира и добросъседството завинаги.

- Четете история, гражданино - посъветва ме главнокомандващият, - четете история, за да се гордеете с територията, на която сме се родили! Тук войната е непозната. Аз съм виждал ужасите на военновременни положения някога в полята на Ирландия, където овчиците ми пасяха на земя, поена с кръв, сълзи и всякакви телесни течности. Но тук на Балканите нещата са различни. НАТО е синоним на мира, а бурето е синоним на барута, ако разбирате какво искам да кажа. Колкото до проституцията - била тя политическа или икономическа или в крайна сметка телесна - с това България е показала, че се справя. Нашите политици знаят езици, знаят как се работи с ветропоказател, знаят как се обслужва с усмивка и как се благодари, когато те пляснат по челото, ако отново разбирате какво искам да кажа.

Разбирам! - помислих объркано, обладан от желание да се обеся със страшна национална гордост.

 

Oще: бежанска вълна.  иво балев  ирландия  президент  сергей бубка  украйна 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

1 sim4o | 06.04.201409:43

.... Прочетох по-горното, упорит ...
И съм все по-убеден в едно мое становище - какво и е хубаво на Простотията?? Ами че не може да се скрие !
   

оценка

+0 -1