Любов и в секса за една нощ | webcafe.bg
Webcafe

Любов и в секса за една нощ

Кристина Пайташева
27.01.2012, 16:36 (обновена 30.01.2012, 14:31)
Мъж и жена

Снимка: © Devianart.com

Живото общуване никога няма да може да се смени с виртуалното

В снежния софийски четвъртък бързам за разговор на тема секс с чаровна дама. Казва се Наталия Кобилкина и е единственият сексолог в България, който провежда обучения по сексология.

Докато си говорим, става ясно, че хубав секс без общуване няма. Според Наталия има хора, в които като че ли е заложена умелата любовна комуникация, но това съвсем не означава, че останалите няма какво да научат.

Българите са известни с половата си свитост. По какъв начин помагаш на хората да се отпуснат, за да подобрят сексуалния си живот?

Идеята е човек да започне да говори за секс. Ние помагаме на хората да започнат да споделят своите желания, очаквания и страхове. Често си мислим, че "само аз се страхувам", но се оказва, че и другите имат същите страхове като нас.

И не е толкова фатално да признаеш на партньора си, че "ще ме боли", че "ще ме помисли за мръсница" или "не харесваш моето тяло". Когато го обсъдим, получаваме отговора: "Да, гърдите ти са малки, но аз ги обичам." Нещата трябва да се казват спокойно и свободно. Комуникацията е основата на хубавия секс.

Повече мъже или повече жени търсят съветите ти?

При нас идват 80% жени, които искат да променят сексуалния си живот. Те не се примиряват с това, което имат. Искат да получават повече удоволствия. Като цяло мъжете по-лесно свършват, а при жените е по-трудно, защото те не винаги имат надежда в партньора си.

Тогава жената разбира, че доста неща зависят и от нея и започва да се пита как да получава по-лесно оргазми.

Как разбираш, че си помогнала на клиентките си?

Виждам го по мъжете им, които идват при мен да ми благодарят, че съм променила техните жени. Уж е същият човек, но силата на неговото излъчване е друга. Нашата работа е като тази на стоматолога или адвоката. Ако не я вършиш добре, няма да имаш клиенти.

Човек се променя, а неговите близки виждат промяната и искат и при тях да се случи същото. Семинарната работа е групова, но човек сам помага на себе си в процеса на промяната. Моята работа е да улеснявам комуникацията между хората в екипа.

Стресът играе важна роля в комуникацията на тема секс. Това личи особено силно в интернет. Как се променя говоренето за секс във виртуалната комуникация?

Лесно е да бъдеш супер герой онлайн и е много по-трудно това да се случи в реалността. Много хора се крият зад компютъра си, но това не е истинска комуникация. Компютърът дава възможността да излъжеш.

Този тип комуникация е загуба на време и за двамата партньори. Тя прилича на изкуственото кърмене. Независимо от това колко са съвършени прахчетата, които се произвеждат, те никога няма да заменят майчиното мляко.

Химията е химия, както и майчиното мляко е майчино мляко. Живото общуване никога няма да може да се смени с виртуалното общуване. Но хората наистина имат много енергия и я избиват по такъв начин.

Фейсбук например е прекрасен инструмент за повишаване на продажбите или на информираността. Но това е неправилна форма на комуникация и днес много семейства се развалят заради него. Хора, които нямат Фейсбук, живеят доста по-спокойно.

Преди години темата за секса е била до голяма степен табу. Каква е възрастовата категория на хората, които те търсят?

Обикновено ме търсят хора между 25 и 55 години. За щастие има жени, които на 55 г. искат да живеят. Те са разбрали, че могат да подобрят сексуалния живот с партньора си. А човек, който търси, намира.

Най-страшното е, когато човек казва, че знае всичко. Аз например съм с две образования, преминала съм през 50 курса за личностно развитие и поне веднъж на пет-шест месеца ходя на някакво обучение.

И продължавам да твърдя, че има много неща, които не знам. Уча се както от моите преподаватели, така и от моите клиенти. Човек винаги има какво да научи и възрастта няма значение.

Колко динамично се развива сексологията? Излизат ли често новости в тази сфера?

Сексологията е наука, която все още не е изучена. Към момента в България няма лицензиран курс по сексология в университет. В Русия, Франция и Америка има. Човек не се учи на сексуално изкуство.

Има някакви техники, но никой не те учи как да ги прилагаш на практика. Това, което търсят учените, както и аз в момента, е как да се приложат нещата от древността към съвременния живот. Именно тази ниша е празна. Но това се постига с практиката.

Аз научавам много неща докато преподавам - предавам своите знания на групата, а тя дава своите на мен. За мен сексологията е наука, която е още в зародиш и чиито хоризонти тепърва ще се разкриват.

Какво трябва да прави човек, за да бъде непрекъснато в час със секса?

Човек трябва да забелязва какъв сексуален живот води. За всеки е важно да има сексуален живот, който го задоволява. Нормално е жената да има оргазми и да е щастлива след секс.

Не е нормално ако една жена не прави с месеци и с години секс или прави секс като по задължение, без удоволствие. Не е нормално, ако след секс тя се чувства разочарована или обидена.

Това е елементарното сверяване на часовника и ако имаш тези ненормални признаци, би следвало да започнеш да мислиш как да промениш ситуацията.

Какви са знаците на един сексуално задоволен човек?

При жената това е усмивката. Нивото на хормона на щастие - серотонина - е доста високо и тя е доволна и щастлива. Незадоволената жена е агресивна и нищо не й харесва. Задоволената жена също има проблеми, но тя не се задълбочава много.

При нея нивото на стрес е много по-ниско, отколкото при незадоволената. Стресираната жена обикновено не иска да прави секс. Ако гони активно цели и срокове, при нея тестостеронът е завишен.

Тогава нивото на оксетоцин пада, а нивото на кортизон се вдига. И тука няма да помогне нито един сексолог. Трябва да се промени начинът на живеене и желанието само ще започне да идва.

При незадоволените мъже нивото на тестостерон е ниско. Повишава се, когато той е активен, печели добре и е уверен. Когато мъжът се прибира вкъщи обикновено иска да легне на дивана и да гледа филм.

А жената се сърди, защото трябва да приготви вечеря, да гледа деца и т.н. Тя се сърди, защото той не й помага. При жената нивото на оксетоцин се повишава, ако тя получава грижа от партньора си, ако има прегръдки, ако чувства стабилност и ако е изслушвана.

Жената трябва да благодари на мъжа си. Ако не го прави, мъжът започва да губи тестостерон и съответно губи сексуално желание. Той изглежда смачкан и неуверен, без харизма.

Има ли - и на какво - се дължат предразсъдъците относно фелациото в България?

Предразсъдъци съществуват, ако жената не обича мъжете. Аз тук много рядко чувам за жена, която не иска да прави орална любов. Друг е въпросът обаче, че тя може да не знае как. И тук проблемът е и в двата пола.

За жената е важно да пита, а мъжът да й отговаря, да й обясни какво очаква от нея. Ако той не й обясни, тя няма как да знае какво му харесва. Тук отново изниква въпросът за комуникацията.

Всеки ли може да се научи на любовни трикове? Не зависи ли всичко от индивидуалния темперамент?

Има някои хора, които са добри любовници по презумпция. Но това са просто хора, които обичат хората. Това са мъже, които обичат жени, и съответно жени, които обичат мъже. Това е най-важното.

Опитът също е много важен. Ако си опитен, можеш да експериментираш и да отиваш в дълбочина. Тогава бройката се прелива в качество.

Освен презервативи, какво трябва да носи със себе си всеки, който отива на секс среща?

Самочувствие. Малко или голямо дупе, малки гърди или не, важно е да чувстваш, че ти си най-красивата. Докато за един мъж е важно да знае, че той е самец. Жената очаква от мъжа да е номер едно.

Ако на една жена й харесва нещо, тя сама ще си каже и така ще има обратна връзка. Много е важно мъжът да знае какво иска от жената и да й покаже, че той е мъж. И тук не става въпрос да правиш секс по два часа и да имаш "най-голям размер".

Става дума за психология, да покажеш, че си доминантен и силен мъж. Когато правят секс за една вечер, обикновено хората ги е страх да не се влюбят. Моят съвет е, дори и да правите секс за една вечер, правете го с любов...

Oще: жени  любов  мъже  наталия кобилкина  секс  сексолог  семинар 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

61 Лудколю Деликолев | 01.02.201222:33

Пардон, по статията:
Госпожата била спец по нервно-лингвистично програмиране/магистър по хипноза. Без да отричам способностите и, все пак излиза че е нещо като секс-версията на Кашпировски, двадесет години по-късно? Логично е да се допусне, че ако позволяваш на некакъв психофашист да ти казва как да живееш, е съвсем резонно да позволиш и на психосексоложка да ти казва как да правиш секс. Тоест, аудиторията и на двамцата е горе-долу една и съща. Е, поне е по-хубава от него.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

60 Лудколю Деликолев | 01.02.201222:22

Потник, стига ака бе душа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

59 Manuela Gerenova | 31.01.201223:52

deowin, ще се опитам да бъда максимално ясна, защото явно предпочиташ да преиначаваш.
СОБСТВЕНИТЕ думи на интервюираната са пълни ГЛУПОСТИ, СПОРЕД МЕН (това последното, ако можех, щях да го болдна). Всяка втора може да ти ги наговори същите - мъжът това, жената онова, четем подобни статии всеки ден тук и те стандартно биват стабилно оплювани.
Колкото до съскането - казах вече, не толерирам лековато отношение към сериозни проблеми. За мен е безочливо да обясниш на мъж с еректилна дисфункция, че всичко му е до тестостерона и до малкото и некачествен секс. Знам, че 99% от българите се подхилкват като паднали от магданоза, но... всъщност както и да е. Дай да признаем, че Катъркина заслужава Нобелова по каквото си изберете и да приключваме. Това е един съвременен титан на медицината, сексологията и психологията, който просветли нашите дни. Доволни еврибари?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

58 fALLEN | 31.01.201223:40

пардон, не мангалите, а адвокатите от гр. левски исках да кажа!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

57 fALLEN | 31.01.201223:37

свинчЕ, ами те лечителките по канал 2001, както и мангалите от гр. Левски на подобна на твоята наивност преживяват, че и палати строят. а защо ги има изобщо, това е съвсем друга тема...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

56 deowin | 31.01.201223:29

>може би трябва да възхваляме всеки , който говори глупости или повтаря клишета.

Не съм казал такова нещо.
Казвам, че може би НЕ трябва да виждаме във всеки, който се опитва да ни даде съвет, поредния некадърник, "който говори глупости или повтаря клишета".
Може би НЕ трябва да мислим, че разбираме повече от всеки друг във всяка една област, независимо от тяхната и нашата формална квалификация.
Може би ни трябва малко повече умереност и малко по-малко цинизъм.
Това казвах.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:20

55 qwe | 31.01.201223:14

deowin, като даваш лекарите за пример, за теб кога лекар е успешен? Когато успява понякога или когато успява винаги? Достатъчно е само някои глупости да се посочат в статията, за да стане ясно за каква "специалистка" става въпрос.
За цитата от статията, който даде, fallen ти е дал чудесен отговор, като това беше и 1-вото нещо, което си помислих, след като ти прочетох коментара.
Мога и аз да дам няколко цитата и съм сигурна, че и още бих намерила, но няма какво да си губя времето.
"Сексологията е наука, която все още не е изучена."
"Човек трябва да забелязва какъв сексуален живот води." В целите абзаци след това, се говори за още такива неща, които до сега не бяха ясни на никой...
После следва глупостта за хормоните.
"Предразсъдъци съществуват, ако жената не обича мъжете. " Едно време всички жени са мразили мъжете, затова са им раждали по десет деца. Това какво е модерно в момента, разбира се, е без значение.
Следващата част е за самочувствието, което винаги е важно.
Нещата, които пропуснах могат много лесно да се обобщят. Говорила е или за клишета или за неща, които всеки знае, като това, че сексът е важен.
Достатъчно е да се каже една глупост за да се замисли човек за компетентността на този с/у него още повече при материя като тази, където личното мнение може да бъде намесено.
Не мога да разбера и за каква злоба от страна на Мануела става въпрос или може би трябва да възхваляме всеки , който говори глупости или повтаря клишета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.01.2012, 22:07

54 Шантал Флауърс | 31.01.201222:41

Намига Чини ми се, че госпоица Геренова или е от бранша,
или има горе-долу подобно образование. Иначе не би така съскала. Ща схрускам

Що ли се не хванат с фолънчо за ръчичка и да изнесат цикъл нагледни лекции muhihihihi

Ако нема желаещи и кибици, аз ще им бъда публика и ще им платя кеш.
Само да си кажат тарифата Усмивка А еваното кафе да го излъчва директно Много щастлив

Смее се Гаранция - леш смешник
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

53 deowin | 31.01.201222:34

>Осъзнаваш, че го пиша, за да подчертая колко наивно и смехотворно звучи всичко?

Добре, разбрах, 50-те курса ти звучат наивно.
Друго обаче не споменаваш, та ще се опитам да видя нещата от страната на вечно недоволен, крутикуващ циник, за който всички други хора са пълни некадърници и идиоти.

>магистър по психология на бизнеса към Института за управление на бизнеса и правото в Русия

Хаха, тия магистрърски степени ги дават срещу свирки на руските професори-педофили!

>Шест години е работила като бизнес-треньор и HR-директор.

Тоест, лежала е разкрачена по гръб и е поемала 'работата' на шефа!

>магистър в областта на семейната психотерапия и сексология в Научноизследователския институт по семейна системна психотерапия и медицинска психология

Да бе да, такава специалност изобщо няма, а институтът е измислен!

>Притежава диплома "Семеен терапевт и клиничен психолог". Нервно-лингвистично програмиране (НЛП) мастър е по Ериксонова хипноза.

МУАХАХАА! Хипноза! Врачката на баба ми е по-квалифицирана от тая коза.

>Наталия е семеен терапевт, педагог, автор на многобройни статии

Статии в жълти вестници и самиздат, несъмнено.

>Непрекъснато провежда лекции по сексология за аудитория от 10 до 150 човека.

Тоест, намила за секс пред роднините си на семейни сбирки и им вдига кръвното.

>Повече от 9 години се занимава с обучения

Сигурно обучава улични труженички как да въртят по-добри свирки.

...
...
Писна ми.
Добре ли се справих?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.01.2012, 22:07

52 Шантал Флауърс | 31.01.201222:22

Солидна биография. Не виждам какво повече научно
от това би могло да съществува. Пък и мацката става.
Много е сладка. Доказала се. Търсена. Омъжена.

Логично е за нея да няма тайни в секса и да прави пари от секса,
макар и чрез нагледни манипулации на изкуствени пениси с уста,
подплътени със сладки, но издържани и обосновани приказки.

Усмивка

Само една готина и знаеща цената си професионална проститутка
без сутеньор с непосилна за простосмъртни, като деосвин, тарифа
е над нея - и като опит, и като познание, и като призвание, и като "ценз".
Пред нея не важи нито една диплома на нито един сексолог и нито
една сексуална терапевтка, пък ако ще да са с по няколко дипломи
от най-престижните университети и да имат пред името си два пъти
доктор, а след фамилията професор и да щавят кожи от гърба на народа
и от здравната каса със смешните двеста, триста или най-много петстотин
- спорадично, когато се случи по направление, няколко пъти в месеца -
на час.

Аз познавам такива жени - и от трите, току-що от мен описани.
Затова повтарям - няма по-голям специалист в сексуалното
и в душата на хората от двата пола от една проститутка от класа.
Много щастлив
Ма нема лошо - вие си плямпайте, квот ви изнаса. Смее се
   

оценка

+0 -0