Челният сблъсък Първанов-Борисов се отлага | webcafe.bg
Webcafe

Челният сблъсък Първанов-Борисов се отлага

Първан Симеонов
12.03.2010, 18:09 (обновена 14.03.2010, 18:27)
бойко борисов, георги първанов

Това беше преди седмици. Но май нищо не се е променило оттогава

Не мога да се сетя дали дори един път чух името Бойко Борисов в днешната пресконференция. Но за сметка на това чух името Иван Костов около двайсет пъти.

Достатъчно символно, за да синтезира цялото говорене днес. На първо, и много бързо, четене това потвърждава няколко очаквани извода:

Окончателно стана ясно, че челният сблъсък Първанов - Борисов продължава да се отлага съзнателно и от двете страни.

Двамата ще се движат успоредно до момента на решителното противоборство. Образно казано, ще си дадат сражение, но не сега. Насложи се ново измерение в партийния разговор: силно оличностено и окончателно сведено до алтернативна двойка. БСП и ГЕРБ са съвсем друго.

Вън от всякакво съмнение е, че като съзнателно изграждан публичен образ Борисов е едно, а ГЕРБ - съвсем друго. И тези правила на играта са припознати и приети и от Първанов. Неговите атаки днес бяха насочени само срещу дейци на партията ГЕРБ, на правителството, на мнозинството, но не и срещу Борисов.

Основната тема в започващото партийно предприятие на Първанов е ревизията на целия преход. Във връзка с това той споменава и Иван Костов. Първанов се опитва да надгради легендата за ревизията - от тройната коалиция (както е при Борисов) към прехода въобще. Може да се предположи, че подобен лайтмотив е в състояние да намери широка подкрепа у масовото съзнание.

Oще: бойко борисов  георги първанов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.