Емигрантите се връщаме на талази! А Бойко ни успокоява и черпи с бонбони | webcafe.bg
Webcafe

Връщаме се... На талази!*

Сандо , Блогуващият с пилци
05.06.2011, 16:37 (обновена 07.06.2011, 13:29)
Куфари

Снимка: © Getty Images

... А Бойко Борисов черпи блудните синове с бонбони

Чух последното изказване на боцман Бойко и много се зарадвах, че мисли за нас, емигрантите! Радост чудо беше туй! Човекът е решил да върне блудните синове в България, а на Тракия момите ще ни посрещат с венци! Ето на това му викам аз воля, решителност, ентусиазъм, преданост, алтруизъм.

Отвъд изказването обаче прозира онази премиерска далновидност, за която ни завижда цял свят - всички държави се карат кой да вземе Бойко Борисов и всеки вика "вземи го ти!" Ще го вземат, ама на кукуво лято... Защото Бойко си е наш и не си го даваме, даже и за кило ракия с мезе.

Със заканата си да върне емигрантите в България премиерът ясно дава да се разбере, че за определен срок от време в страната ще бъдат създадени необходимите условия, за да могат емигрантите, да речем от Лондон, Париж, Ню Йорк и разни по-прозаични градове и държави от рода на Брюксел или  Холандия, да се завърнат в родината си - без да почувстват сътресение от разликата в социалнио-икономическия контекст.

А това няма как да се направи само с една миниатюрна магистралка до Перник. Т.е. Бойко Борисов се е заканил по примера на един негов предшественик и бивш работодател да преправи, оправи или направи АБСОЛЮТНО ВСИЧКО в България. Вервайте ми!

Само че този път далаверата няма да стане за обичайните 800, ами за 1095 дни (три години демек), което ще рече също така, че боцман Бойко го дава по-спокойно и табиетлийската от Симо Сакса и затова може би има намерение да доизпипа нещата. Доколкото въобще ще пипа нещо различно от пипаните по принцип от него неща.

Но да се върнем на темата за "връщането на емигрантите". То тая работа няма да стане с едно щракване на пръсти, така че емигрантите (и в случая моя милост) сериозно започваме да се замисляме какво и как, къде и по какъв начин трябва да бъде направено, за да ни е готинко в родината.

Сред належащите мерки следва да цитираме следното: първо, емигрантите са в чужбина най-вече заради бачкането и заплащането. В същото време обаче повечето от тях работят нискоквалифициран труд на минимална заплата.

Значи трябва да видим какви са минималните заплати в предпочитаните от емигрантите ни страни и да наложим подобни, та дори и леко завишени заплати и в България. И понеже Белгия от доста време си ни харесва (нали от нея заимствахме "Съединението прави силата"), та предлагам да вземем също и нейната минимална работна заплата - 1336 евро на месец (2008 г.)

Има и друг проблем, свързан с работните места. На емигрантите сигурно ще им се прииска да бачкат същия занаят, какъвто са работили в чужбина, т.е. да правят автомобили, самолети, електроника, информатика, или дори да търкат със седалищата си тапицерията на удобни кресла в мощни банкови и прочие финансови институции.

Онези пък, които са брали зарзават из зелените чужбински поля, ще рекат да берат същата продукция и в България. Значи Бойко се е завтекъл да построи нова промишленост и да обработи и засее всичката пустееща земя.

Някои от тружениците ни зад граница ще се наложи да бъдат преквалифицирани. Проститутките например, а те са десетки хиляди, ще пожелаят сигурно да сменят професията си.

Освен това трябва да се замислим с какво ще запълним така получилата се производствена дупка, защото в момента проституцията представлява между 7 и 10% от брутния продукт на България, а като я премахнем, сам Бойко едва ли би могъл да замести всичките нощни труженички - нищо, че е кавалер.

Второ, трябва да се погрижим и за здравето на емигрантите. Тук за пример предлагам да вземем френската система - всеки френски гражданин разполага със здравна застраховка и право на медицински услуги. Ако работиш, здравната застраховка автоматично ти се удържа от заплатата, а ако си без работа - лекуваш се безплатно.

Ако първата точка от предложените мерки се изпълни, всяка баба ще може ди си купи ново чене. Апропо, социалната пенсия във Франция е 500 евро...

Трето, много от емигрантите са заминали зад граница, за да учат в качествени ВУЗ-ове, а след това са останали в чужбина, защото са свикнали с тамошния живот. Значи трябва да предотвратим изтичането на студентска маса. Как ли? Ами трябва да направим образованието безплатно за всички и да вдигнем нивото на ВУЗ-овете, за да може да се обучи например качествен медицински персонал, който да работи в построеното по-горе здравеопазване.

Четвърто, трябва да се подсигурят качествени жилища за емигрантите. Защото нашенците са свикнали да живеят във всякакви условия - някои от тях се подслоняват в палатки из градинки и горички, под мостове или в импровизирани катуни, а други пък са се уредили с напълно нормални апартаменти и къщи в хубави квартали и градчета.

Значи всичките тези хора трябва да ги омаем с атрактивни жилища, а не с панелки-кочинки, остъклени тераси и къщи на село с външна тоалетна. Предлагам да бутнем столичните жк, а на тяхно място да вдигнем китни вили с басейнчета и водоскоци.

Пето, трябва да оправим инфраструктурите. Т.е. да ги направим. И боцман Бойко правилно се е запалил да прави магистрали. Обаче темповете му са бавни и за три години я направи свестен път до морето, я не. А хората не ходят само на море, но и на село, така че пътищата трябва да се строят поетапно, методично и целенасочено.

Тато навремето построи магистрала до родното си село, а Бойко построи до Перник - президентския град. Инициативата е добра, но това по никакъв начин не свързва България с околния свят. Освен това с влак от Перник до София се ходи за около час. Като се има предвид, че трасето е с дължина около 30 км, всеки може да изчисли с каква скорост се движи влакът...

В същото време французите изминават маршрута от Париж до Марсилия (около 900 км) за три часа. Не само пътищата и жп линиите са от значение, ами и съответващите им гари, спирки, тротоари, градинки, стоянки, прелези, мостове и прочие екстри, без които нашата родина би мязала... ами на сегашната ни родина, от която избягаха близо 2 милиона души и още толкова мечтаят да избягат.

Шесто, чужденците ще се завърнат в България, за да се скъсват от работа и да строят... общото благо. А това си е трудоемко и уморително. Затова трябва да им се предоставят необходимите условия за почивка.

Поради това за кой ли път повтарям, че не само Картаген трябва да се разруши, но и всичко картагенско и мутренско по българското Черноморие и планинските курорти трябва да отиде в небитието.

На мястото на кичозните хотели по брега ще направим плажове с пясък, чисто море и растителност, а на мястото на враждебните туземци-неандерталци-несебърци ще заселим интелигентни същества  от породата хомо-сапиенс-сапиенс, които не изливат фекалните води в околния ландшафт, където джапат туристите, ами в новопостроени пречиствателни станции.

Седмо, цялата тази работа трябва да се координира от смислени институции и закони, а такива засега нямаме. Значи трябва да напишем нова Конституция, да извадим всички ченгета от политиката, да обучим грамотни държавни служители и да набутаме в затвора доста народ.

И осмо, но не последно, след като всичко това бъде осъществено, по стар български обичай ще трябва да зазидаме в някоя стена на новопостроената България и самия боцман Бойко, за да бъде строежът здрав и непоклатим като нашия вожд и учител от Банкя, който не жали сили и средства да се бори не само за българите в България, но и за нас, емигрантите, дето сме толкова проклет и неблагодарен народ...

*Оригиналното заглавие е: Стана чудо! Емигрантите се връщат на талази! Плачат от радост, а Бойко ги успокоява и черпи с бонбони!

Oще: българия  емигранти  жилища  завръщане  заплата  море  образование  работа  родина  чужбина 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

61 dedogo6 | 10.04.201521:47

Що па да не дигнете статия на 4 години... .Да ви е*а и у троловете гадни и гнусни. Бесен
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 05.10.2014, 23:18

60 Chelsea FC.100005411025002 | 10.04.201515:11

Заглавието оставя с впечатление, че в България всичко е наред, та вече може да се захванем и с допълнителни работи.
Бойко защо първо не оправи живота на хората в България.
Подобрения може да се направят във абсолютно всяка сфера - от повишаване на пенсии...до каквото се сетиш.
Пък като се справи с тази задача, ако иска и имигрантите да оправи.
Блажени са вярващите!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

59 Conspirator | 10.04.201514:25

Виждам,че са се включили майсторите на словото ''от пъпа надолу'',но никога не могат да стигнат братята сърби.
Накратко за завръщането,но поединично,както е било и заминаването,българинът тръгва винаги в посока обратна на рационалното и се опитва да яде наготово плодовете на развитите демокрации,без дори да се замисли,че МОЖЕ да промени радикално собствената си държава към добро.
Три са основните проблема,които могат да се решат бързо и кардинално.
Системата на здравеопазване и административната система.Премахване чрез суров закон на всички видове заплащане/''под масата'',''на ръка''и на гише/за медицински и административни услуги,когато принципал е държавата.Съществуват хиляди малки митничарски бариерки,които ни обезкостяват и ни правят чужденци в собствената ни държава.Лекарите и чиновниците трябва да бъдат лишени от статут на ''търговци''и ''митничари''
Битовата престъпност.Радикално решение,като модела можем да вземем от Колумбия.Създаване на затворен тип затворнически селища,където държавата покрива екзистенц минимума /124 лева на месец/три черпака манджа на ден.Ако осъденият за битово престъпление,телефонна измама и пр. золуми желае по-висок стандарт-да се обърне към роднините си.
Радикално отваряне на вътрешния пазар и производство чрез създаване и защита от държавата на открити тържища за храни и продукти,като изрично се забранят всякакъв вид административен рекет и разрешителен режим.На Запад във всяко малко градче и селце има специални,частни тържища,където можеш да си закупиш директно от производителя храна и продукти с невероятно качество и тази дейност се поощрява всячески от държавата.
Чак тогава българите ще започнат да се връщат.Не на талази.Поединично.Такива сме си ние българите.Дори когато участваме в масовки си въобразяваме,че сме прецакали всички останали.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.07.2011, 21:25

58 Dimitar Krumov | 10.04.201511:07

Къса статията - я му кажете да го д.... тоя мутренски гном.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.05.2011, 19:03

57 King | 23.08.201121:00

Алигаторе, педераст гърбав, това се нарича проекция брато, виждам че си имал тежко детство и произлизаш от разюздена и покварена фамилия. Какво сте правили в къщи, и какво са правили с тялото ти не ме интересува, а предполагам и никой от сайта, сега просто ще те помоля да си натъпчеш вибратора докрай в дебелото чаръвце, да се спотаиш в някое кьошенце и да си трайкаш, става ли? Усмивка))
Поне докато мине бурята? Усмивка
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 23.03.2011, 12:16

56 Алтер Его | 12.06.201117:26

Сандо,

Тръгнал си по света, но още не си дорасъл до "гражданин на Света".

Никой не е длъжен да ти осигурява нищо, дори българското правителтво. Тези които напускат, тези които се връщат, тези които остават - правят го по собствен избор, според личните си обстоятелства и възможности.

На всички НАС - успех!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.06.2011, 10:02

55 Алигатор Шпунц | 09.06.201110:44

Мерси, караш ме да се чувствам като психиатър Много щастлив Кажи сега какво друго мислиш за майка си и защо се чувстваш толкова малоценен и импотентен? Бил ли си изнасилван от близък човек в детството си? Горкото момченце... Чичко доктор Шпунц ще ти помогне Тъжен Тъжен Тъжен Излей си още душичката Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.05.2011, 19:03

54 King | 08.06.201119:30

Мога и друго: да свършвам в-у суратя на майка ти след като съм и го лъзгал продължително в миризливия олд кант. Много гот и става дееба и скочубрата ти селска смачкана да еба...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.06.2011, 10:02

53 Алигатор Шпунц | 08.06.201118:39

Да-вай-кинг, да-вай-Кинг! Урааааа! Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Ауууу, как накърни крехката ми психика!!!! Не може да бъде! Ама ти освен пълни тъпотии знаеш да пишеш и псувни?! Бравоооо!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2011, 19:03

52 King | 08.06.201118:10

Добре де, мистър смартас Алигатор, ти путка майна виждал ли си миячна машина през жалкия си изтормозен животец на помак хомосексуалист обитаващ изоставена горска хралупа?
Ами нали трябва някой да изплакне чиниите преди да ги нареди в миялната машина, след миене се слагат на маса и се полирват с чист парцал, защото индустриалните машини не измиват напълно?

На какво съм цар?
Ми да ти кажа, първо, на ануса на майка ти, след това на сестра ти и леля ти, а и на още много. Притежавам ги, експлоатирвам ги, а понякога и ги ползвам за собствено удоволствие. Се разбра ли къде съм цар да ти еба и майката убита скочубреста и помияр помашки сдъвкан във осрания сиренясал анус. Като не знаеш кво да кажеш си дръж септичната мусура закрита да не мине да се изсере някой гагауз вътре, със мазна царевична диария, Бон Апети педерастче, ела пак!!
   

оценка

+0 -0