Руският президент Дмитрий Медведев поиска свобода на словото, а не гласност | webcafe.bg
Webcafe

Гарантирано от Медведев

Павел Николов
28.04.2010, 17:41 (обновена 28.04.2010, 23:01)
дмитрий медведев

Снимка: © БГНЕС

Дмитрий Медведев: "Аз съм против гласността"

"Аз съм против гласността. Това е лош термин. Необходима е свобода на словото, а гласността е термин, изобретен в съветски времена, за да не се даде на това явление правилно разбиране" - заявил руският президент Дмитрий Медведев.

Мнозина ще заподозрат в това изказване характерния за болшевиките маниер да си играят с думите и, премятайки ги, да докажат в края на краищата, че „свободата е робство", „невежеството е сила", а „две и две не винаги прави четири"...

Аз обаче мисля, че става въпрос за нещо друго. За най-обикновена цинична болшевишка откровеност. Защото болшевиките са понякога изключително откровени. Както Ленин например, когато съвсем чистосърдечно и непресторено нарича руската интелигенция, цвета на нацията, „лайняна". И плъзват лумпените с наганите да изтребват „лайняната" интелигенция...

Та в Русия свобода на словото ще има. Гаранция от Медведев. Но няма да има гласност. Пак гаранция от Медведев. Можеш да говориш свободно, но дадеш ли гласност на неща, за които управниците искат непременно да се мълчи, нищо чудно да те посети специален пратеник, различаващ се от останалите нормални посетители по това, че носи пистолет със заглушител.

Справка: Анна Политковская. И не само.

Oще: гласност  дмитрий медведев  павел николов  русия  свобода на словото 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.