И посланикът на САЩ май разбра, че думата на Бойко Борисов не тежи | webcafe.bg
Webcafe

И посланикът на САЩ май разбра, че думата на Борисов не тежи

Йордан Матеев
08.07.2010, 13:17 (обновена 09.07.2010, 12:35)
Бойко Борисов и Джеймс Уорлик

Снимка: © БГНЕС

Уорлик: "Слушай..." Борисов: "Слушам!... обаче се правя, че не чувам"

Правителството на САЩ е сред най-големите поддръжници на правителството на ГЕРБ.

На пръв поглед изглежда странно, че официалните власти на САЩ подкрепят некадърното пожарникарско управление на премиера Бойко Борисов, което ни води към пропастта. Но американското правителство, естествено, се интересува от своите интереси, а не от благодествието на българите.

Още преди да поеме властта Борисов обеща, че ще спре големите руски проекти. Това няма как да не зарадва американските политици.

Другата причината за любовта им към "българския Уго Чавес" е същата, поради която правителството изпусна от контрол държавния бюджет. Бойко Борисов не може да казва не. Още повече, когато става дума за политици от мощни държави като САЩ. Той е готов да казва да на всичко, което те поискат, дори да е свързано с прикриване на престъпления.

Това, което сега американските политици са на път да разберат е, че Борисов не може да каже не и на Русия:

Уорлик изрази опасения дали обявените от премиера Бойко Борисов планове за намиране на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене" и икономическа обоснованост на проекта ще се изпълнят. Преди ден Борисов каза, че финансовият министър Симеон Дянков трябва да намери до септември 280 млн. евро, за да плати България за първия реактор на централата. Уорлик обаче обяви, че очаква от Борисов да изпълни обещанието си, че "ще има продължение на "Белене" само ако се намери сериозен международен инвеститор и само ако е икономически обоснован". "Бих бил изненадан, ако са взети някакви решения, които да противоречат на това, което премиерът вече е казал по отношение на този проект", каза още Уорлик.

Правителството още от първия си ден говори като Маргарет Тачър, а действа като Уго Чавес - за бюджета, данъците, еврозоната, бизнес средата, реформите... Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик доста закъсня със своите опасения. Преди да похвалиш едно управление първо виж какво прави, защото иначе олекваш и дори ставаш смешен. А накрая се изненадваш.

Oще: бойко борисов  джеймс уорлик 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.