С бебешки стъпки в безполовата антиутопия | webcafe.bg
Webcafe

С бебешки стъпки в безполовата антиутопия

големият лебовскиГолемият Лебовски
09.07.2017, 09:17 (обновена 19.07.2017, 14:56)
Кори Доти и безполовото бебе

Снимка: © Facebook

„Ще отгледам Сирил по такъв начин, че докато те не добие възможността да се самоопредели и да ми каже какво е, ще се държа с тях просто като с бебе. Ще им дам цялата си любов и подкрепа, за да се почувства най-цялостният човек извън ограниченията на мъжката или женската кутия."

Постмодерният поход към заличаване на пола като биологична категория и факт от действителността продължава с малка, но значима бебешка стъпка. В Канада бе издадена първата здравна карта, в която не се посочва пол на човешко същество. Напълно истинската новина нахлу в заглавията на сериозните медии и сипа още бензин в огъня на културната война, която в момента се разгръща в Западния свят.

Осеммесечното бебе Сирил Атли Доти официално има „неопределена" полова принадлежност благодарение на своя транссексуален - и също полово неопределен - родител Кори Доти, който успя да се пребори за това „право".

Сега Доти води дело полът на бебето да бъде неопределен и на акта за раждане.

Ако и това стане, световното движение за освобождаване от полова принадлежност - о, да, има такова - ще отбележи голяма победа.

Доти работи като учител, занимава се с агресивен активизъм и е е сред основателите на Коалицията за свобода на личните документи от пол (Gender-Free ID Coalition). Не се смята нито за мъж, нито за жена и държи околните да се обръщат с местоимението „те" и „тях" вместо „той" или „тя".

Пак в Канада наскоро бе приет закон, който задължава работодатели и преподаватели да използват „те", „тях" и още цял вагон вече напълно измислени обръщения към служители и студенти, които не са си избрали пол или го сменят според настроението и не желаят да бъдат определяни със стандартните бинарни местоимения. Сред новите - вече задължителни - заместители на „той" и „тя" са такива лингвистични бисери като  zur, ze, hir, ve и още няколко десетки, измислени от трансджендър активистите, думички.

Да се върнем на Доти и „тяхното" бебе. В здравната карта, която била издадена на осмия месец на бебето, в полето за пол вместо стандартното М за мъжки или F за женски, е въведено U - от „undetermined" или „unassigned" - неопределен или неуточнен.

Доти иска да наложи обръщение и към себе си и към бебето в множествено число - те/тях - за да  нямало втълпяване на детето какъв пол да избере, ако околните му казват той или тя. За Доти половите органи при раждане били без значение.

Нека видим как се прилага на практика тази брутална корупция на езика и смисъла с един цитат на транс родителя Доти:

„Ще отгледам Сирил по такъв начин, че докато те не добие възможността да се самоопредели и да ми каже какво е, ще се държа с тях просто като с бебе. Ще им дам цялата си любов и подкрепа, за да се почувства най-цялостният човек извън ограниченията на мъжката или женската кутия."

Да, това са реалните реплики на пълнолетен активист, който кара държавата да променя официални документи, професионално се занимава с обучението на деца, а сега ще оглежда и "безполовото" си бебе. И как така ще остави детето да определи своята полова принадлежност като порасне като самият родител не се определя полово?

Ако всичко това ви звучи абсурдно, то е така защото е абсурдно. Но се случва.

Активистите, с подкрепата на медии, политици и публични личности, лансират постмодерната и невероятно вредна идея, че  децата „не трябва да се обременяват с пол от раждането." Тези организации стават все по-силни, влиятелни и нормализирани. Зачестяват случаите на деца, които от ранна възраст се подлагат на хормонална терапия и операции за смяна на пола.

Това е световно движение за отричане на базова биологична реалност. Да, бозайниците, сред които и хората, се делят на мъжки и женски индивиди. Това разделение е формирано от еволюцията и осигурява продължаването на видовете вече стотици милиони години. Всяка клетка от тялото ви е програмирана с вашата полова принадлежност. Хромозомите и гениталиите не са някаква социална конструкция.

Не може да се родите мъж, в един момент да решите, че сте жена и това мисловно упражнение, тази емоция, действително да ви превърне в истинска жена. Трансджендър хората имат права и достойнство, но това не включва погазване на науката.

Крайната цел е тоталното заличаване на биологичната основа на пола. Наречете го организирана съпротива срещу органите. Срещу реалността.

Състоянието джендър-дисфория, при което индивидът не се чувства комфортно в биологичния си пол е сериозно и страдащите заслужават истинска помощ и подкрепа. А не агресивен активизъм, който иска да институционализира анти-научни доктрини, да корумпира езика, а по този начин да подмени самите основания на Западната култура и цивилизация.

Здравният картон с „неопределен" пол в Канада не е прогрес, а по-скоро сигнал за влиянието на една тревожна идеология, която се е прицелила в смисъла и истината.

Oще: gender-free  активист  безполов  безполово бебе  джендър фри  как се определя пола на бебето  канада  кори доти  пол  първото бебе без пол 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

17 TheRock | 11.07.201702:07

Тоя е чисто луд!
Много сме търпеливи!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

16 Bichkiiata | 10.07.201720:22

пластмасови хора
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

15 скучко | 10.07.201710:46

Другари, извънземните отдавна са тук, но напоследък доста се активизираха и все повече изваждат извънземните си табиети наяве! Къде са Мъжете в черно!? Къде са Агент Кей, Агент Джей и Агент Зед питам Аз!? Чуди се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

14 Harry | 10.07.201709:20

Освен че уродите се размножават, вече се и налагат над мнозинството, пренаписват морал и закони, Западът практически живее под диктатурата на генетически дегенерати.

Всичко ще свърши много зле.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.05.2011, 03:14

13 Georgi Marinov | 10.07.201705:24

Хилари Пътнам (https://en.wikipedia.org/wiki/Hilary_Putnam) е по-добър пример относно това име -- неговото е първо, не фамилно
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.05.2011, 03:14

12 Georgi Marinov | 10.07.201705:22

Много добре ми е известна етимологията на името Сирил, въпросът е, че в случая грижовните родители са се погрижили името да бъде така изписано, че въпросните асоциации да бъдат напълно заличени
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

11 dedo adji | 10.07.201702:19

Гого, за сведение, Сирил е англофренският еквивалент на Кирил, определено мъжко име. Но западняците вече съвсем се изперкаха. Хилари=Иларион (или рибата илария) също е било мъжко име поне докъм 50-те. Вж сър Едмънд Хилари, първият бял човек на Еверест. А сега имаме небезизвестната хилари клинтън. Явно заразата е плъзнала не от вчера. Ама да не им придиряме толкова, и у нас имаме Бояна, Бориса и др. изгъзици.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.05.2011, 03:14

10 Georgi Marinov | 10.07.201701:35

Трето и не последно, Сирил във френскоговорящия (и не само) свят е мъжко име

=================

Погледни как е изписано на документа -- за съвсем друго име говорим в случая
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.05.2011, 03:14

9 Georgi Marinov | 10.07.201701:33

Dox | 10.07.201700:22
Защо пък това да е тоталитарна идеология? Тоталитарна ще бъде, ако задължат всеки да я изповядва като истина от последна инстанция, да се отрече от пола си или да счита, че е с неопределен такъв.

===================

Чак дотам не е стигнало, но много неща са действително вече забранени. Например за много хора, на които им зависи работата от това да не си навличат такива неприятности, е на практика невъзможно да кажат, че има два пола и всичко останало е отклонения от нормалното в резултат на генетични мутации и дефекти на ембрионалното и умствено развитие независимо, че обективната биологическа истина си е точно такава. Понеже кажеш ли го, можеш да очакваш да ти се нахвърлят отгоре всички феминисти, транс-активисти, анти-расисти и какви ли още не активни борци. Впрочем и аз самият ги поствам тези неща с известен риск за себе си, тъй като работното ми място е световната мека на активизма от такъв сорт и не се знае кой ще го чете този пост, но аз съм си безразсъден по природа.

Но да речем все пак, че това са неофициални механизми.

В Канада обаче съвсем официално ще си приемат закон, според който например ако някой се е родил от мъжки пол и после в един момент е решил, че иска да бъде жена, и ти не си съгласен да се обръщаш към него като към жена, това се счита за криминално деяние от твоя страна.

http://www.parl.ca/DocumentViewer/en/42-1/bill/C-16/royal-assent

Най-голямата група провинили се по тези параграфи сигурно ще са родителите на такива индивиди...

///////////////////////

Но в случая човекът се бори единствено за права.

====================

Чии права? Твоите или на детето?

Ти като родител имаш ли право примерно да посягаш сексуално над детето си? Нямаш. В случая говорим за нещо с еквивалентни, ако не и по-сериозни последици за развитието му

///////////////////////

Съответно администрацията решава, че има основание за това. Т.е. напълно в унисон с демокрацията. В случая е неизбежен логическият извод, че най-голямата заплаха за запада и за демокрацията е самата демокрация.

====================

Нямаш представа колко си прав

///////////////////////

Обществото не е като неживата материя, спрямо която формулирани от човешкият ум идеални понятия и закони могат да се прилагат практически, макар и с относителен успех.

====================

Обективната биологическа реалност не се променя от това какво обществото мисли.

А обективната биологическа реалност що се отнася до Homo sapiens (а и всички плацентни бозайници) е, че успешна репродукция може да има само в резултат на оплождане на яйцеклетка от сперматозоид.

Като това изискване е може би най-строго при бозайниците в сравнение с всички останали групи организми. Като се поразходи по еволюционното дърво, човек може да намери най-разни вариации по темата -- партеногенеза, хермафродитизъм, повече от два пола, и какво ли още не.

Но не е при бозайниците -- при тях партеногенеза никога не е наблюдавана (с едно много известно изключение преди 2000 години, което обаче не е потвърдено от независими източници), причината за което е добре известна - многото гени, подложени на т.нар импринтинг, което налага изискването за хетегораметно оплождане.

Изводите за това какво е "нормално" и "аномалия" би трябвало да са очевидни. Особено като се има предвид, че това какво е "нормално" се определя от процеса на еволюцията, който се интересува единствено от репродуктивния успех на гените. И че в случая говорим за нещо напълно инвариантно спрямо условията на околната среда.

Но някак си за мнозина дори и такива прости неща е трудно да се разберат.

Също така трудно да се разбере е и защо доброволното откъсване от реалността не може да доведе до нищо добро за едно общество...
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 18.05.2011, 03:14

8 Georgi Marinov | 10.07.201701:03

За тези, които искат да се посмеят с още много такива безумия:

https://twitter.com/RealPeerReview/

Например:

http://www.washingtonexaminer.com/ten-quotes-from-the-paper-written-by-a-doctoral-student-who-identifies-as-a-hippopotamus/article/2626962
   

оценка

+0 -0