Истината, такава каквато можеше да бъде | webcafe.bg
Webcafe

Истината, такава каквато можеше да бъде

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
07.03.2014, 14:06 (обновена 19.11.2016, 20:29)
димов

Депутатът от "Атака" Димитър Димов очевидно ползва интернет - и очевидно вярва на Бъзикилийкс

Тази статия е шега, информацията в нея за произхода на депутата Димитър Димов е измислена. Тя е метафора за българските медии и политика. Димитър Димов не е евреин от турски произход и нека думите ни не се приемат буквално. Те са само образ.

"Депутатът от "Атака" Димитър Димов е евреин от турски произход. Това става ясно от негово интервю за либералната европейска медия Libertanews.com. Депутатът е заявил, че баща му е от турски произход, а майка му е еврейка и както е известно, за евреите и индианците е важна майката.

Неговите колеги от "Атака" трудно са приели разкритията, но понеже е добро момче, не са го изключили от партията. Според правилно осведомени източници от "Атака", други от партията също имали нездрав произход, но след като Димов се осмелил да извади на показ своя, вече нямало какво да ги страхува. Всъщност за разкритията първи съобщиха в сливенски онлайн медии, тъй като Димов произхожда от т.нар. Град на стоте войводи".

Това е материал, който би могъл да намери място в "Бъзикилийкс" (за неразбралите, дори името на блога neverojatno.wordpress.com = Бъзикилийкс показва, че новините в него са измислица, както и нашето въведение). Но кой ще попречи на някой депутат да се възползва от измислицата и дори да я цитира от парламентарната трибуна? Самият Димов го доказа - нищо.

По време на дебатите за ветото на президента върху Закона за лекарствата, Димов показа, че е от тези 69% българи, които ползват Интернет. Друг е въпросът какви източници избира, за да се информира. Позовавайки се на интервю от икономическото издание "Форбс", Димов цитира ... бъзик от "Бъзикилийкс". Бъзикът бил пуснат в ПИК, но с обяснение, че е такъв, ама... кой ти гледа.

Депутатите отхвърлиха ветото върху Закона за лекарствата на 26 февруари. Благодарение на будния слух на "Господари на ефира", речта на Димов отново беше извадена на бял свят на 6 март. Така Димов, който не се изказва често от трибуната, но когато го прави, става събитие, ще бъде и запомнен. Досущ като един бивш депутат, запомнен като Васко Нубиеца - простено му е, тогава още нямаше как да googl-и, за да провери.

Но онези 42% от българите, които не ползват интернет, но гледат телевизия, всички пенсионери, които, поради липса на по-смислени варианти за прекарване на времето, гледат телевизия, ще знаят, че фармацевтичният олигарх Огнян Донев гази честните работници и сравнява България с Индия, Виетнам и Сомалия.

А запалените националисти, които следят с обожание партийната тв АЛФА, ще вярват в тоталната конспирация: "Абе, Димов добре си ги каза нещата, ама националните медии не го показват, страх ги е".

Бъзикилийкът* с Димов показва две неща: първо, че депутат в 42-ото Народно събрание в XXI в. не знае как да работи с информация в интернет, или умишлено въвежда в заблуда, използвайки парламентарната трибуна; второ - че сатирично вечерно предаване си направи труда да провери думите му, но не и журналистите, които отразяват дейността на парламента.

Това, разбира се, също може да е част от (бъзик)конспирацията - тези слуги на олигарсите мълчат, понеже им плащат. Но по-вероятно е загубена способността за реакция на фалшивите факти. Но след пеперудите, дори Бъзикилийк звучи като истина.

*Leak, от англ. език - теч, изтичам. Името на блога е шега със сайта за публуване на секретна информация wikileaks.

Oще: атака  блогове  интернет  медии  новини  онлайн медии  парламент 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

3 Оня Дето Го Трият | 08.03.201410:49

Брей, под другите статии ще се потрошат да цъкат минуси и да обясняват как Оня не може да каже мнение ако не е професор по дадена тема, а тука един ПАТРЕОТ дърдори изумителни глупости от Парламента и никаква реакция..... Чуди се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

2 boris | 07.03.201416:53

Е той и господин Доган е турски евреин но е "най-успешният политик" нали? Смее се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

1 Оня Дето Го Трият | 07.03.201416:48

Щом се е изказал некомпетентно от Парламента - може.
Само да не се изказва некомпетентно като Оня по форуми, че тогава вече лошо muhihihihi
   

оценка

+1 -0