Проституцията - българска територия в Бон и Кьолн | webcafe.bg
Webcafe

Проституцията - българска територия в Бон и Кьолн

Webcafe.bg , По Дойче Веле
06.08.2010, 12:12 (обновена 14.11.2010, 12:33)
проституция

За българските проститутки е нормално да бъдат наказвани, ако не печелят достатъчно

Полицията в Бон залови деветима българи, за които се твърди, че са отвличали жени в България, за да ги принуждават да проституират в Бон и Кьолн, предаде "Дойче Веле".

Полицията говори за "български феномен" по улиците на двата града.

"След наблюдения отблизо на уличната проституция в Бон установихме, че от края на 2007 г. преобладават българските жени и сутеньори. Това заключение беше причината за започването на разследване срещу конкретни заподозрени през март тази година", казва комисар Райнер Бел, който ръководи разследването на случая.

Той допълва, че е бил установен контакт с българските служби, които са дали насоки в началото на разследването. Имената на сутеньорите отчасти са били известни на българската полиция.

Бандата е била наблюдавана интензивно от края на миналата година

Решението ударът да бъде направен точно сега се дължи на намеренията на някои от сутеньорите да напуснат Германия. През изминалия уикенд над 50 полицаи претърсват жилища в и около Кьолн и Бон, в резултат на което арестуват деветима мъже на възраст между 15 и 39 години. Те са държали между 10 и 15 жени, които са принуждавали да проституират, уточнява Райнер Бел.

"Жертвите са на средна възраст 20 години, има едно момиче на 17", казва комисарят и уточнява, че всички жертви идват от български села.

Жените са живеели по няколко в една стая при излючително лоши условия. Бил им е обещан брак в Германия или добри изгледи за печалба. Вместо това е трябвало да прекарват по 12-15 часа на улицата в Кьолн или Бон. Според комисар Райнер Бел сред проституиращите в района е голям и  броят на жените от Румъния.

"Условията в страните, от които идват тези жени, играят голяма роля, казва Райнер Бел. "Бедността в регионите, откъдето идват жените в конкретния случай, е голяма. Сутеньорите съвсем целенасочено отиват в провинцията, за да търсят жертвите си сред жените там".

Принуждаваните да проституират се прибират само за броени часове в хотелските стаи, за да поспят. После отново са изпращани на улицата, казва Райнер Бел.

Въпреки това те нямат съзнанието, че са жертва.

"Българските проститутки не желаят да дават показания, защото се страхуват, че ще бъдат преследвани от сутеньорите или че близките им ще пострадат. В този смисъл съзнанието, че са жертва всъщност е много слабо изразено", смята комисар Бел.

Културата, в която израстват тези жени, е причина за слабото осъзнаване на ролята им на жертви. За тях например е съвсем нормално да дадат всички припечелени пари на сутеньора си. Отчасти за тях е дори нормално да бъдат наказвани, ако не печелят достатъчно.

Райнер Бел коментира още, че тези жени не възприемат мизерния си живот  така, както външните хора, именно заради културната си принадлежност.

От полицията в Бон са предложили на жертвите конкретна помощ. Предложението обаче е било отхвърлено поради страх, че отново ще бъдат намерени от сутеньорите си.

Oще: бон  жертви  кьолн  проституция  сутеньори 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.08.2010, 23:34

2 zvezdha | 06.08.201017:46

ужилина |

естествено, че става въпрос за цигани. А тоя сайт е евтин и такъв ще си остане. С 2 коментара, защото търски много евтини сензацийки и е много евтин.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.08.2010, 15:42

1 ужилина | 06.08.201015:51

не става ли дума за роми, с бг-паспорти, както е в други градове като дортмунд например. И ако е така, защо не се назовават нещата както са си, а се рекламира вреден популизъм. Така само се прикриват истинските причини и нищо не се решава.
   

оценка

+0 -0