Медийно изнасилени | webcafe.bg
Webcafe

Изнасилените

Виктория Миланова
13.12.2010, 14:20 (обновена 04.10.2011, 19:32)
жена, сянка

Снимка: © Getty Images

Двете жени бяха използвани за пропагандни цели и медийно изнасилени, без да им се даде право на защита.

Ровя си в нета и чета разни тежки постмодерни заявки как феминизмът в България не бил нужен, щото, видите ли, нямало проблеми. Равнопоставеността на жените била гарантирана от закона и всичко си било по мед и масло. Пък тези, дето мрънкали, били грозни и незадоволени и само си търсели повод да мразят легално мъжете.

Най-хубавият ми аргумент в такива случаи винаги е бил, че един от най-добрите ни закони е този за движение по пътищата. Което не пречи у нас годишно в катастрофи да умират повече хора, отколкото на бойните полета в Ирак и Афганистан взети заедно.

Обаче в последните дни си имам още два аргумента. Защото видях как многократно публично изнасилиха медийно две български жени.

Амбициозната мома Калина Илиева, въпреки невръстната си възраст и тотална липса на адекватен опит и умения, става шеф на Фонд „Земеделие". С височайше разрешение (Той, който е на небето у нас, лично е казал мъдрото си „да"). Изведнъж - вестникарско разкритие, че била с фалшива диплома. И - о, ужас! - едни от най-видните мъже в страната, от които очакваме благоденствие, демокрация и справедливост, плачат със седмици по всички национални ефири като малки шахматистчета набити от яка кака джудистка как ги била подвела една митоманка.

Всичко, на което сега отговорните държавни мъже цъкат с език, им е било идеално известно. И точно то е направило Калина най-подходяща за работата - цанена за бушон, който да гръмне, когато се наложи. Или иначе казано, търсили са си - и са си намерили! - пълна идиотка, зависима заради болната си амбициозност и жажда за власт и признание.

Глуповатата алчна жена-бушон е характерен типаж на българския преход. Ако се поразходите по големите фирми, в повечето от тях ще намерите такива. Баровците първо си ги чукат известно време, след това си ги издигат в йерархията и официално им дават в ръцете си бизнеса си. Та ако нещо се обърка, да гръмне женчето, а не те.

Това са едни от най-мразените жени в България. Известни още като кариера-вагина. Съветвам ви да не ги мразите, защото те всъщност са жертви. И съдбата им често е като на Калина Илиева. Свършват публично разпнати без право на обжалване. Но ако си траят и слушкат, растат, растат, растат и е пълна загадка за всички как го правят, като не блестят с нищо. Понякога дори не блестят и с особена хубост. Аз ги жаля, не ги мразя.

Седемнайсетгодишна ученичка от бедно семейство в Горна Оряховица забременява от момче от ромски произход. Крие бременността си, което значи, че не е зарадвана от нея, ами направо не я иска. После ражда нещо, което тя смята, че е живо бебе, но според медицината не е, защото тежи под нормата да е бебе.

И изведнъж цялата държавна машина с всички високотехнологични СРС-та се задейства, лекари са арестувани, събличани голи и прочее. Медиите реват: „Изроди! Убийци!" Вътрешният министър чете по време на парламентарен контрол циничен подслушан разговор между лекарите.

Опа! И тук нещо не ми се връзва. Ако аз, видната софийска Ентелектуалка, средна класа, образована, подозрителна и забременяла по желание, не дай си боже родя мъртъв плод, дали ще ми съдействат със СРС-та? Не ми се вярва. Няма да ми обърнат никакво внимание.

Колко жени в България с желани бременности и загубили бебетата си имат претенции, че е станала лекарска грешка? Сигурно много. Заради колко от тях се е задействала цялата държавна машина? И всички медии. Не съм чула за други случаи.

Започва да ми става подозрително - дали браним правата на ученичката, която не е искала да е бременна, или просто кроим шапка на лекарите? И защо? Само в Горна Оряховица ли умират бебета? И защо точно тях целнаха за първа показна акция срещу лекарите-убийци?

Може би докторите от Горна Оряховица нямат влиятелни познати и са лесни жертви, когато се прави бюджет в здравеопазването и се прокарват някакви безумни реформи. „На тези ли некадърници ще даваме повече пари ? Ще ми протестират те заедно с учени и кинаджии, че не сме били добро правителство? Айде де! Вижте ги как трепят децата на нацията!" На такава стръв лумпените много кълват.

Бременното момиче, дето не искало да е бременно, сигурно също не е много речовито и способно да разкаже точно какво е станало. Затова примерно номерът няма да мине в София с по-образована родилка.

Сега аз на кое да вярвам?

Че перфектните честни ченгета, които ни управляват напоследък са:

а) тъпи, защото ги е метнала една митоманка, или - б) умни, защото имат обоняние на вампири и надушват престъпленията срещу фетусите чак в Горна Оряховица?

И още нещо. Да ви направи впечатление, че на нито една от двете описани по-горе жени не беше дадена думата? Странна работа. И двете обслужиха каузата „Ние сме велика власт и сме прави, дори когато правим батаци в здравеопазването и земеделието".

И никой не им даде възможност да се защитят. Журналистите, които с лекота стигат до опечалени близки на жертви и с удоволствие интервюират с часове изнасилени бабички, за да ги орезилят за втори път и публично, не могат да стигнат нито до Калина Илиева, нито до горнооряховската непълнолетна онеправдана родилка!? А, не на мене тия!

Двете жени бяха използвани за пропагандни цели и медийно изнасилени, без да им се даде право на защита.

Та аз имам съвсем пресни причини да си остана феминистка. Не обичам така да се употребяват жени. И то когато стават майки. За по-ефектно и при двете имаме бременност. Специалистите по манипулация, измислили и двата случая, са зли гении! Евала!

Oще: горна оряховица  калина илиева  лекари  медии  феминизъм 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

27 Ицо | 09.03.201110:04

Поредната тъпа статия, която потвърждава мнението че феминистките са ТЪПИ.
1. Думата на тези беше давана, но те се криеха
2. Бушони има и мъже, а не само жени. Даже мъжете са повече.
Ами всичките тези фирми със задължения прехвърлени на безимотни бездомници и умиращи от рак ?
Просто държавата е такава, хората са такива ... това е положението.
Не е въпрос на антифеминизъм или нещо подобно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.01.2011, 02:29

26 straight | 10.01.201102:34

Все ми е едно дали авторката е феминистка. Поздравявам я за добре написаната статия, както и за изказаните хипотези. Аз не разполагам с достатъчно информация, за да преценя колко са достоверни, но ми харесва, че изразява собствено и различно от стандартното мислене.
Авторката повдига въпрос, който ме накара да напиша коментар. Това е агресивното и злонамерено отношение към лекарите в България. То датира от 50-те години на миналия век, пак с благотворната помощ на медиите със заглавия от сорта "Черни души в бели престилки". С тях се е целяло дискредитиране на лекарите и премахване на частната практика. Последиците са видни днес, когато пак медиите систематично настройват обществото срещу лекарите в България. Всеки необразован нещастник бърза да крещи "убийци". Лумпените обаче нямат никаква идея колко време, усилия и средства са необходими, за да се изгради професионално един добре квалифициран лекар. Няма друга професия, която да изисква толкова много. Минават 6 години следване, 4 години специализация, поне още 5 години след това професионално усъвършенстване, докато достигнеш задоволително ниво да работиш уверено и добре. Това са 15 години през които няма ден, няма нощ - ти все си на работа, постоянно учиш, взимаш изпити, усъвършенстваш се. През това време в общи линии мизерстваш - заплатата на начинаещ лекар е нищожна, а не можеш да заработваш допълнително, защото си все дежурен или имаш изпити. След 15 години ти си около 40 годишен, но пак си с пиклива заплата. Като се огледаш, повечето хора около тебе са изградили личния си живот и материално благосъстояние с далеч по-скромни и невзрачни професии. Всички постоянно изтъкват Хипократовата клетва. Там обаче, никъде не пише, че лекарите трябва да мизерстват. И как да практикуваш своята високо специализирана професия по най-добрия начин, когато си притиснат от перманентна финансова криза?
Всеки, който се срещне с ежедневието на един лекар неминуемо пита "Как издържате?" Много е трудно да се запазиш психически, когато си видял толкова много смърт и страдание, вярно е. А каква е цената? Пиклива заплата, постоянни упреци и хули и безброй помия. На всички тези, които все плюят по лекарите в България ще кажа следното. Когато стигнете пенсионна възраст ще ви лекуват предимно афганистански и пакистански лекари, защото почти няма са са останали български такива. За управляващите и богатите това няма да е проблем, защото те пак ще посещават елитните болници или за по-лесно ще ходят в чужбина. Но вие, вие ще го издухате много здраво точно когато най-много ще имате нужда от свестни лекари. Всъщност, точно това и се пада на народ, който не умеее да цени и уважава хората, които спасяват живота и здравето му.
До тогава - със здраве на всички!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

25 ivorad | 06.01.201111:12

"Та аз имам съвсем пресни причини да си остана феминистка. Не обичам така да се употребяват жени. И то когато стават майки. За по-ефектно и при двете имаме бременност. Специалистите по манипулация, измислили и двата случая, са зли гении! Евала!"


Уауу - ако феминистките опряха до такива измислени аргументи.......голяма криза в тоя бранш, бре! Горките мъжкарани Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.11.2010, 20:35

24 Георги Тотев | 04.01.201100:34

А и да добавя ... как така не им е била дадена думата, репортери ги гонеха навсякъде ... ама , мама и тате не дават да се снима девойчето по телевизията, щото видиш ли ... "Цяло село после ще ни объжда" ... село България на картата на Марс .... трудно се намира ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.11.2010, 20:35

23 Георги Тотев | 04.01.201100:25

Слагам само два (2, дуе, цвайн, ||) аргумента:

1. Калина Илиева ... тя е знаела за какво е кандидатствала, знае за какво са я избрали ... знае какво трябва да работи .... не си ли го е сложила сама?

2. Гуспоицата ут ромски (може и да е римски не знам, не се е появила да каже) произход, ем не щяла, ем забременяла, ем родила, ама то ... мъртво ... ама не го искала ... ама сега Цецо ше прочете, че то се родило живо и здраво ... колкото коте ... в кофата с леда .... или във фризера ... да отлежи, че трябва СРС-тата да излезнат ... отплеснах се ... гуспоицата сама си го е сложила ...

.... феминизъм ... някой най-накрая ще обясни ли на затъпелите, май трябваше да се подчертае, българки що е то, и има ли почва у нас?

Вервайте си, ние на обещания не верваме, ние сме еманципирани мъже!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2010, 11:28

22 kawata | 15.12.201011:46

Когато прочетох тази т.нар."статия," първото нещо , което ми дойде на ум беше да напиша дълъг коментар за това що е феминизъм, има ли почва у нас, за жените кариеристки и прочие и прочие... После се поуспокоих малко, "прелистих" нета и забелязах, че авторката на това чудо е и авторката на памфлетчето "за девствеността и ползата отнея..." Тогава всичко си дойде на мястото - няма да се хабя - тя авторката просто търси изява - явно е графоман! - и подобни постни памфлети задоволяват перверзната и мания да пише!
Ами нека пише - но ще има ли кой да я чете?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.09.2010, 13:56

21 stizi | 15.12.201011:13

Е рядко съм срещал такава глупост тук. Олигофренясах!
Тази девойка от Мин. на земеделието невинна и видиш ли тези (без значение от пол), които израстват в йерархията чукайки и те. Няма такава тъпа теза.
За момичето родило "мъртъв" плод..кой въобще обвини или използва нея за нещо, освен че никой от медиите не се поинтересува за битовизма около тезата и.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.10.2010, 17:09

20 Sevdalina | 14.12.201014:59

Мила ми Виктория Миланова, всичките ти глупости, които си "сътворила" в горната статия са толкова вярни, колкото твърдението ти, че "Което не пречи у нас годишно в катастрофи да умират повече хора, отколкото на бойните полета в Ирак и Афганистан взети заедно". Ако аз бях на мястото на твоите спонсори не бих те наела втори път. Защо не си потърсиш друго поприще, за журналист не ставаш мила.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2010, 14:16

19 Hristo Kabadjov | 14.12.201014:24

От началото на войната в Ирак досега са загинали между 100 и 150 хиляди човека... Много хубаво сравнение с пътищата в България, където загиват средно около хиляда човека на година. Авторката е точна в статистиката, като всичко друго в статията
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 14:01

18 Катя | 14.12.201013:49

Да, емо13, прав сте.
Напомням си, че винаги трябва да чета между редовете и да гледам кой плаща и кой поръчва музиката.
Опасно е да сме твърде наивни.
   

оценка

+0 -0