Разпад | webcafe.bg
Webcafe

Разпад

Ангел Джамбазки, Блог
30.10.2013, 16:41 (обновена 31.10.2013, 08:00)
протестиращ

Снимка: © Getty Images

До всеки протестър - хулител

Протест, контрапротест, окупация, контраокупация, реконтрапровокация. Наемници. Лекета.

В разстояние от няколко километра от Орлов мост до Президентството всеки протестира срещу всичко. Иска оставката на някого. До всяка група "протестъри" има друга, която ги освирква, оплюва и охулва. С истинска омраза, с блеснали от безплатна злоба очи. Бисер Миланов, известен с перилния си прякор, протестира срещу протеста на Бареков и го нарича "лека жена". Меко казано.

Имат ли право студенти (студенти, не студентиТЕ ) да протестират? Да, имат. Имат ли право на политическа ориентация, убеждения, да ги формулират и защитават? Да, категорично. По-добре това да правят, отколкото да се въргалят из чалготеките в Студентски град или да убиват последни мозъчни клетки с белот и домашна ракия. Дали мястото на подобен политически протест е университетът? Спорен въпрос. Но едно е сигурно - щом този протест има право да е в СУ, значи всяко следващо политическо действие или позиция имат същото право на място там.

Тоест, след като студенти-либерали и либертарианци могат да окупират Университета със свои политически искания, то и други студенти ще могат да правят това с други политически искания.

Политически ли е протестът в Университета? Да, категорично. Искането за оставка на което и да е било правителство винаги е политическо, няма как да е нито философско, нито социално-битово, нито богословско, нито математическо. Политическо искане си е.

И едната и другата страна правят политика под лозунга "НЕ на политиката"... страшно лицемерие... От едната страна сред окупаторите участват видни анархо-левичари, познати ми от десетки спорове и лекции в СУ, преподаватели и бивши БСП-депутати, и БСП-кадри. И, разбира се, в далечината се вижда ухилената муцунка на чичко Сорос, която протяга ръчички и към този, несъмнено справедлив протест. И съзнателно или не, с подкрепата си в някаква степен го дискредитира.

Парадокси - определящи се като "десни" либерали и либертарианци окупират университети. Окупацията на университети в исторически план е лява акция. Соросоиди, иначе привърженици на правовата държава, оправдават нарушаване на закона. Тоест - когато те нарушават закона, това е връх на политическата справедливост и моралния протест. Когато други го нарушават, това е фашизъм.

Медийната им група зове за гласност, чрез отразяване само на едната страна. И твърди, че връх на журналистическото майсторство е да отразяваш само едната гледна точка. И че който отразява и двете, ако изобщо някой може да формулира "две", работи за Орешарски.

Противостоящата медийна група тръби, че протестът в СУ е изцяло провокиран, организиран и платен от Борисов, който пращаше студентите да пасат патките. За да се върнел на власт и да довършил започнатото. Тоест за довърши държавата и държавността. Окончателно.

И двете страни използват обобщеното "студентиТЕ". Всичките студенти, един вид. И тук още един интересен момент - част от $окупаторите" си избраха за символ вдигнат юмрук на жълто-черен фон. Бърза справка в мрежата показва, че това са цветове и символи на анархо-капиталистите. 

Според Уикипедия анархо-капитализмът е политическа философия, която се застъпва за елиминирането на държавата, както и държавните институции, които се издържат чрез бюджетни средства, но за създаването на частни и конкурентни агенции, създадени на доброволчески принцип, които да изпълняват ролята на съдилища, полиция и прочие.

Без бюджетната подкрепа едни такива пари ще идват частно и конкурентно от свободния пазар. При което личните и икономически активности ще се регулират от естественото право на пазара, както и частното право, но не чрез политики. При което престъпления без жертви (продажба на наркотици, проституция, трафик и други), както и престъпления против държавата няма да се преследват.

Отвън протестира срещу протеста и движение "Призив", познато с анархо-комунистическата и болшевишка идеология и послания.

Анархо-капиталисти окупират вътре, анархо-комунисти и болшевики отвън. Ти да видиш...

От другата страна, тоест отвън, са и депутати от БСП, кандидат-такива от БСП и "Атака", водещи на ТВ "Алфа" (отново интересна и знакова, бих казал тематична коалиция), позавехнали, но ученолюбиви лелки и чичета и лупмени-наемници. Последните са студенти по нищо, за тях и средното-специално образование във вече закрития ПУЦ (за родените след 1989 - ПУЦ - Професионален учебен център) във Враждебна ще е връх на образователните им постижения.

Пишман-щурмоваци, които видимо и за щурмоваци не стават. Тъжна картинка - каруцарско псуване, викане, тропане пред десетки камери и фотоапарати и нищо. Тръгнаха като аслани, а се върнаха ...

Борето Цветков, кандидат-щурмовак и депутатин, разправя, че нахлул в двора на СУ, защото бил депутат от 24-МИР, а СУ бил в този МИР и той имал право да нахлува. То и моите родители живеят в 24-ти МИР, ама ако Борето реши да нахлуе и в нас го чака яка сопа.

С идиотската си пародия на щурм, със или без да искат, спечелиха съчувствието на обществото към "окупаторите".

Някои ги наричат червено-кафява коалиция. Егати "червените", които протестират срещу студентски протести... Нашите $червени" са явно най-нечервените червени в планетарен мащаб.

А на така наречените $кафяви" са им кафяви само гащите. Защото ако държавата беше фашистка или националсоциалистическа, за каквато непросветено мечтаят подобни социални отпадъци след три бири, те щяха да са сред първите "обитатели" на трудовите лагери и вече отдавна да чукат камъни из кариерите. И да се учат на трудови навици, четмо, писмо и лична хигиена, копаейки тунела под Шипка. По специална програма за социализация на улични дегенерати.

Междувременно държавата и обществото ни се циганизират и разпадат. Бързо. Докато красивите, интелигентите и останалите се мразят, плюят и псуват.

На сто метра от "протестърната" зона, в центъра на столицата, цигани разграбват паметника на Апостола. За да го продадат за старо желязо. Точно както разграбват и държавата.

Общество, което не може да опази паметника на Апостола на свободата, заслужава за знаме голия задник на Азис, който прочее се вя над главата на Левски...

Време е да заиграе сопата...

Oще: бсп  политика  протести  студенти  университет 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

3 Citizen X | 31.10.201315:40

Ачо, забрави само кокошките да нахраниш... Смее се
   

оценка

+2 -4

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 31.10.201314:13

А извънземните къде ги забрави? Усмивка
   

оценка

+3 -2

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

1 Оня Дето Го Трият | 31.10.201310:52

Обаче не разбираме къде е ВМРО в цялата работа.
Щото ако трябва да се досещаме, че видиш ли само ВМРО е здрава сила със здрав разум....не, не е.
   

оценка

+2 -3