Майстор на формалностите | webcafe.bg
Webcafe

Майстор на формалностите

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
07.08.2014, 18:02 (обновена 19.11.2016, 20:37)
Делян Пеевски

Снимка: © Sofia photo agency

Докато го чакаха да напусне политиката, той напусна съдебната власт

Когато през 2005 година младият Пеевски влиза в съдебната системата, законът за съдебната власт изисква поне 2-годишен стаж. Пеевски е допуснатото изключение.

Когато през 2013 година депутатът беше предложен за председател на ДАНС, той "отговори" на изискванията, след като законът беше променен по корпулентната му осанка.

Пеевски беше майстор на формалностите. Формално той има 9 години юридически стаж. Реално в 7 от тях е работил депутат, но без прекъсване на стажа като следовател.

Формално 7 години във властта като зам.-министър на бедствията и народен представител. Реално почти не е стъпвал в парламента, освен за да порицае големия си противник от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Формално Пеевски не притежава медии. Но признава, че семейството му има такива - чрез ръководената от майка му медийна група.

Формално той е успял мъж, вече на 34. Реално декларациите му в Сметната палата го правят горд собственик на стар Опел и 50 000 лева.

Днес Пеевски формално се отказа да бъде формален следовател. Така, докато хората го чакаха да напусне политиката, той напусна съдебната власт, където пребиваваше по силата на благоевградската си диплома от ЮЗУ и приятелството си с бившия шеф на Следствието Ангел Александров.

До скоро зад името му или, както той сам го каза пред „24 часа", „зад фигурата му" можеха да се скрият доста хора. Днес Пеевски е толкова явен, че не може скрие дори и себе си. Дори и да уважи избирателите си от Пазарджик, които и в най-трудни моменти си искат "Пеев" в политиката, то това ще е крайно безсмислено занимание, освен ако не броим имунитета.

Oще: делян пеевски  депутат  дпс  имунитет  пазарджик  пеевски  цветан цветанов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.